2a divisió A

futbol

2a divisió a

Un inici bipolar

El Reus i el Nàstic s'enfrontaran diumenge després de fer dos inicis molt diferents: els roig-i-negres han estat la revelació i els grana són cuers

Tot i la classificació, l'estat anímic ha canviat en els dos clubs darrerament: al Baix Camp tres derrotes seguides han frenat l'eufòria i a Tarragona dos triomfs han rearmat l'equip

El final de l'estiu i l'inici de la tardor ha estat un període d'emocions fortes al Camp de Tarragona. Per primer cop a la història, dos equips de territori estan competint en la Lliga de Futbol Professional. El primer plat fort d'aquesta temporada històrica serà el derbi de diumenge a la capital del Baix Camp. Que el Reus i el Nàstic es juguin les castanyes a segona A no s'havia vist mai en la vida. Serà una cosa inèdita. Una cita que perdurarà en la memòria del futbol tarragoní. Els dos equips, a més, hi arriben després d'haver fet dues arrencades gairebé antagòniques. El primer terç de temporada del Reus ha estat gairebé rodó, ja que l'equip s'ha convertit en la gran sorpresa de la categoria, mentre que l'inici del Nàstic més val oblidar-lo. Els grana ocupen, per demèrits propis, l'última posició de la classificació.

Tot i la bipolaritat dels dos inicis, les últimes setmanes han servit per posar matisos. Ni tot són flors i violes per al Reus ni el Nàstic ho té tot perdut. Al contrari. Al Baix Camp tres derrotes consecutives han fet rebaixar els nivells d'eufòria, mentre que a Tarragona les últimes dues victòries han reactivat l'equip i l'han apropat a la zona de permanència. Això és molt llarg i no hi ha res dictat. De fet, l'exemple més gràfic de com poden canviar les coses en poc temps és la separació que hi ha ara entre els dos equips, que és de 7 punts, quan fa només tres setmanes la diferència era de 14.

Tot i la petita mala ratxa de resultats del Reus, el conjunt del Baix Camp ha fet un primer terç de temporada per emmarcar i guardar com a record. La política de fitxatges del club un cop assolit l'històric ascens va ser mantenir els futbolistes importants la temporada passada i incorporar gent més bregada. Sense llançar la casa per la finestra, això sí. I el resultat d'aquesta conjunció no hauria pogut ser més rodó. Natxo González ha aconseguit donar continuïtat a les virtuts que tenia l'equip el curs passat –sobretot la solidesa, ja que el Reus és el menys golejat juntament amb el líder– i, amb una proposta futbolística destacable, el conjunt del Baix Camp ha demostrat tenir capacitat competitiva per superar qualsevol rival.

Cara a Reus i creu a Tarragona. Després de quedar-se a un pas de l'ascens a primera, hi havia trempera aquest curs al Nàstic. La plantilla, però, es va reformar amb profunditat, van marxar alguns dels pilars i van arribar jugadors exòtics. El resultat de tot plegat no ha rutllat. A l'equip li està costant molt trobar aquell model de joc que fa tan sols uns mesos enlluernava tothom. Només d'aquesta manera es pot explicar que el Nàstic no aconseguís la primera victòria fins a la jornada 13. Ara, en tot cas, n'ha encadenat un parell i les perspectives han millorat.

El Llevant, amo i senyor

A nivell global, si per alguna cosa s'ha caracteritzat el primer tram de temporada ha estat per la igualtat. Això sí, amb una excepció majúscula, el Llevant. El conjunt valencià vol tornar a primera per la via ràpida i està sent l'amo i senyor de la categoria: té 31 punts, 8 més que el segon classificat i 11 més que el Saragossa, que és qui marca la zona de play-off. La resta de la classificació està molt més ajustada. Així, el Nàstic és últim, però tampoc no té tan lluny el Saragossa. Els tarragonins tenen 13 punts i, els aragonesos, 20. Enmig hi ha quinze equips.

EL REUS

Els roig-i-negres han mantingut la solidesa del curs passat i aquesta ha estat la seva gran arma

EL NÀSTIC

Amb un bloc molt renovat i amb fitxatges exòtics, als grana els està costant trobar el seu model de joc

MOLT MÉS A PROP

7 punts separen els dos equips, però fa tres setmanes la diferència era de 14 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)