Reus

El Reus es va fent gran

Alegria roig-i-negra. El triomf contra el Nàstic permet als reusencs trencar les estadístiques dels últims derbis, de clar color grana, superar el primer sot del curs i tornar a la zona alta

El Reus va superant etapes a una gran velocitat. La temporada passada va plantar cara a l'Atlético de Madrid en la copa, va ser campió de grup a segona B i va aconseguir amb solvència l'ascens a segona A, el primer de la seva història, en una eliminatòria perfecta contra el Racing. En la nova categoria, està protagonitzant un gran inici de lliga i acaba de superar la primera situació delicada que se li ha plantejat. Després de tres derrotes seguides, la pitjor ratxa de resultats del curs, rebia un Nàstic envalentit per les dues primeres victòries, però va superar la prova i es va endur el triomf gràcies a un gol de Fran Carbia en la segona meitat (1-0). Així, el Reus torna a la zona de fase d'ascens, a un sol punt del segon lloc i set per sobre de les places de descens.

La victòria contra el Nàstic té un valor afegit per als roig-i-negres, ja que van trencar les estadístiques dels últims derbis, en què els grana els tenien la mida presa. En les tres anteriors temporades en què els dos equips van coincidir en la mateixa lliga, a segona B, el Nàstic va guanyar cinc derbis i el Reus només va aconseguir un empat, al Nou Estadi el curs 2013/14 (2-2). Així, les tres visites anteriors dels tarragonins a Reus van acabar amb victòria visitant: 0-2 les temporades 2012/13 i 2014/15 i 0-1 la 2013/14.

Dos exjugadors del Nàstic van ser clau en la victòria del Reus, Alberto Benito, fent la centrada, i Fran Carbia, fent la rematada del gol del triomf. Els dos futbolistes es van mostrar satisfets després del partit, tant per haver derrotat el gran rival territorial com per haver trencat la mala dinàmica. “S'hi ha sumat tot. Era un derbi i veníem de tres derrotes”, afirma Fran Carbia, que va assegurar que, sobretot, el seu equip està satisfet per haver retrobat un bon resultat, ja que afirmen que les bones sensacions no les havien perdut malgrat les derrotes. Alberto Benito també va destacar la importància de trencar la mala dinàmica i no va amagar que guanyar el derbi els dóna un plus de moral. Tots dos esperen que l'equip també respongui dissabte a Saragossa.

Un altre ple a l'estadi

Diumenge va ser la tercera vegada en els últims mesos que l'estadi del Reus es va omplir del tot. Va succeir en l'anada de l'eliminatòria directa d'ascens contra el Racing i, al desembre passat, en la copa contra l'Atlético. Diumenge, en un derbi històric, es va arribar a la capacitat màxima del recinte roig-i-negre (4.193 espectadors, i no 4.500 com es deia per error en l'edició d'ahir). Les cadires que es veien buides eren en el cordó de seguretat entre les dues aficions i les persones que les havien d'ocupar van ser reubicades, de peu, en un altre sector.

LES FRASES

El Reus només havia aconseguit un punt en els sis últims partits contra el Nàstic

BEN SITUATS

Era important guanyar per la mala dinàmica. Ara cal continuar igual
Alberto Benito
defensa del reus
Tot ha sumat. Era un derbi i havíem encaixat tres derrotes. Hem tallat la mala ratxa
Fran Carbia
davanter del reus
Els roig-i-negres estan a un punt del segon i posen més distància amb la zona baixa

El Reus expulsa un juvenil que va animar el Nàstic

El Reus ha decidit fer fora el jugador de l'equip juvenil B del club Rubén Sánchez Giner, segons els seus familiars per haver assistit al derbi de diumenge amb l'afició del Nàstic i amb la samarreta grana. Tot i que podia adquirir una entrada de manera gratuïta com a jugador del planter roig-i-negre, va preferir comprar-ne com a soci que és del Nàstic i veure el partit a la zona de l'afició visitant. Els coordinadors del futbol de base del Reus li van comunicar la decisió diumenge a la tarda, després del partit del seu equip –els familiars desaproven les formes–, tot i que el club ho farà de manera oficial en una reunió amb els pares que tindrà lloc aquesta setmana, en què explicaran els motius exactes de l'expulsió. El Reus no va voler fer declaracions ahir en espera que hagi tingut lloc la trobada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)