Girona

Machín fa arrels a Girona

L'entrenador de Gómara torna a situar l'equip en la lluita per pujar a primera, l'objectiu que s'ha resistit fins al límit els dos últims cursos

És el protagonista de la inauguració de la desena penya oficial del Girona, fundada en honor seu

Va estar més d'una dècada en el Numància, el club de la seva terra i d'on no havia sortit mai abans d'aterrar a Montilivi, però ja fa mesos que va superar amb el Girona el nombre de partits que va dirigir el primer equip de Sòria (84), fa temps també que va superar Raül Agné com a entrenador del Girona amb més partits a la segona A, i va camí de rècord. Amb contracte fins al juny del 2018, el de Gómara s'ha sentit com a casa a Girona, un fet que va tornar a expressar ahir al vespre, durant la inauguració de la penya Pablo Machine, la desena oficial del club. Un grup d'aficionats han decidit fundar aquesta penya en honor a l'entrenador, que viu un cas molt singular perquè no és gens habitual que un entrenador –i menys en actiu al mateix club– doni nom a una penya oficial.

Amb 118 partits, des del Girona-Múrcia del 16 de març del 2014, Machín és el segon entrenador de segona A que més temps fa que dirigeix el mateix equip. Només el supera Carlos Terrazas, que va assumir la banqueta del Mirandés onze jornades abans però que ha vist com Machín li retallava sis partits de diferència per la disputa de dues fases d'ascens.

Des de l'arribada a Montilivi, Machín ha viscut emocions fortes. Va agafar l'equip enfonsat en la zona de descens a segona B i, després de molt neguit, va acabar celebrant la permanència en l'última jornada, a casa contra el Deportivo, després d'una victòria vital a Ponferrada. A partir d'aquí, les emocions van ser a l'altre extrem de la classificació, tot i que van tenir un final frustrant. Ni una puntuació rècord (82 punts) va valer per pujar a primera el juny del 2015. La temporada següent, i un cop el club va prorrogar-li el contracte fins al 2018, l'equip va patir molt els primers mesos, però va reaccionar, va acabar la lliga més amunt que en cap altra jornada (quart) i va arribar fins al partit definitiu de les eliminatòries d'ascens. I va tornar a sortir creu.

Amb un projecte ambiciós, el club ha mantingut sempre la confiança en Machín i, tot i que el començament de la lliga actual va tenir alts i baixos, l'equip s'ha tornat a activar i s'ha situat segon, en zona d'ascens directe a primera, lloc que va ocupar durant bona part de la temporada 2014/15 però mai en tota la següent. Machín, que presenta un balanç de 55 victòries, 34 empats i 29 derrotes en els seus 118 partits a la banqueta del Girona, torna a tenir l'equip en disposició de lluitar per l'ascens. És aviat i la classificació està molt comprimida, però ja s'ho mira des del segon lloc, a diferència de la temporada passada, en què va vorejar la zona de descens fins al canvi d'any natural.

Els mèrits acumulats, malgrat no haver pogut celebrar l'històric ascens a primera, van fer decidir una colla d'aficionats a fundar la penya Pablo Machine. Fa un mes i mig, el tècnic ja va tenir un primer contacte amb els membres de la penya al bar Pencil, escollit per ser la seu i on ahir es va fer la inauguració oficial.

DE TOTA LA 2A A

És el segon tècnic amb més partits seguits al mateix club, cinc menys que Terrazas

LA XIFRA

Ens ho ha posat molt fàcil. Pels números i per l'orgull que ens fa sentir, a tota l'afició
Lluís Serras
PRESIDENT DE LA PENYA PABLO MACHINE
Que la gent es preocupi de buscar els amics t'arriba. Estic molt afalagat que es creïn un munt de penyes al Girona. És vida per al club
El Girona ha tingut grans entrenadors, estimats, i això és un petit reconeixement cap a tots
Albert Mateos
CONSELLER RESPONSABLE DE L'ÀREA SOCIAL DEL GIRONA
46,6%
de victòries
del Girona en els 118 partits dirigits per Machín: 55 triomfs, 34 empats i 29 derrotes
És molt bonic que pensin en un entrenador sense vincles aquí. Em fan sentir un més
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Les persones passen, i queda aquesta llavor, sobretot perquè la gent d'aquí sigui cada vegada més del Girona

Enrique Martín, la sorpresa en la inauguració

Com és natural, el tècnic de Gómara va acaparar tot el protagonisme de la inauguració de la penya Pablo Machine, al bar Pencil. Machín tenia preparada una sorpresa a càrrec dels organitzadors, que van fer venir fins a Girona Enrique Martín Monreal, el primer entrenador que li va donar l'oportunitat de treballar en el futbol professional (en el Numància) i, casualment, el tècnic de l'Osasuna que va privar els gironins de pujar a primera. “La que nos liaste, pa qué?”, li va dir Machín (ja acomiadat de l'Osasuna) només de veure'l. A Machín li van passar un vídeo amb missatges d'amics i excompanys com ara Oriol Alsina, Francesc Rebled, Xavi Agustí, Esteve Fernández, Oren González, Juan Carlos Unzué, Paco Rubio (president del Numància) i un dels seus primers entrenadors, Mariano Sanz. A la inauguració hi havia Eloi Amagat, Cifu, Jordi Guerrero, Jordi Balcells i Delfí Geli, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)