Reus

La perla, assegurada

Reus. El club roig-i-negre tanca la renovació del seu màxim golejador, Fran Carbia, una de les sensacions positives en la temporada del debut de l'equip i d'ell mateix en el futbol professional

Pocs es podien imaginar el rendiment que oferiria Fran Carbia la temporada del seu debut a segona A. Probablement ni el mateix Reus, que de seguida que va veure la ràpida adaptació del futbolista tarragoní, de 24 anys, en el futbol professional es va posar a treballar en la renovació del seu contracte, que s'acabava el juny de l'any que ve, conscient de tenir una perla que calia assegurar. Ahir el club roig-i-negre va anunciar l'allargament de la vinculació amb Fran Carbia, que vestirà la samarreta del Reus dues temporades més, fins al juny del 2019. La signatura protocol·lària de l'acord tindrà lloc avui a l'estadi, en què el club ratificarà la importància del futbolista, màxim golejador de l'equip amb sis dianes.

Fran Carbia no va participar en el primer partit de lliga, a Mallorca, però ha estat l'únic que s'ha perdut. Probablement Natxo González el tenia més, d'entrada, com un revulsiu, però amb gols –dos en les cinc primeres jornades, contra el Mirandés (1-1) i el Cadis (1-0)– i molta participació en atac de seguida li va demostrar que podia comptar amb ell des del començament dels partits. Hàbil, ràpid, intel·ligent i polivalent, Carbia s'adapta a la perfecció al dinamisme que Natxo González vol que tingui el seu atac. Així, el davanter tarragoní no va trigar a consolidar-se com a titular, i ha jugat d'inici en els set últims partits. Va ser clau amb tres gols en les dues victòries seguides –0-2 a Múrcia i 2-1 contra el Lugo– que van situar els reusencs en la segona posició després de l'onzena jornada. El sisè gol, que el consolida com a màxim golejador del Reus i el situa entre els nou primers de segona A, el va fer diumenge passat contra el Nàstic, club en què es va formar però que no li va donar l'oportunitat de fer el salt al primer equip. Al Reus, que el va fitxar l'estiu del 2013 provinent del filial grana, la Pobla de Mafumet, Fran Carbia se sent “molt valorat”, tal com ha assegurat moltes vegades, l'última diumenge després del partit contra el Nàstic. Se sent també “important” dins l'equip i està molt satisfet pel nombre de gols, que ja és la seva xifra més alta en una sola temporada des que vesteix de roig-i-negre.

PEÇA CLAU

Carbia se sent valorat pel club i important dins l'equip tot i debutar a segona

EFECTIVITAT

Els sis gols que ha fet ja són la seva xifra rècord des que va arribar al Reus el 2013

Més renovacions prioritàries

El Reus ha accelerat i tancat la renovació de Fran Carbia perquè ja hi havia algun equip, amb més potencial econòmic, interessat a incorporar-lo. Tancada aquesta carpeta, el club roig-i-negre se centra ara a allargar la vinculació d'altres jugadors importants aquesta temporada, i que també ho van ser en l'ascens. El capità, Ramon Folch; el porter Edgar Badia, i els laterals Alberto Benito i Ángel Martínez, titulars indiscutibles a segona B i també a segona A, acaben contracte al final d'aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)