Reus

Un més a la col·lecció

Reus. Els roig-i-negres defensen la seva posició de privilegi en la zona de fase d'ascens en un altre partit atractiu en un estadi històric, el d'un Saragossa en procés de recuperació

El Reus s'està acostumant últimament a jugar partits d'altura contra rivals de nivell en estadis amb història. La temporada passada va plantar cara a tot un Atlético de Madrid al Calderón en la copa i va fer un recital a El Sardinero de Santander en l'eliminatòria directa d'ascens. En la temporada de l'estrena a segona A no s'ha espantat per escenaris com ara Son Moix, el Coliseum Alfonso Pérez i el Tartiere, d'on va sortir amb punts al sarró. Avui, té un altre compromís atractiu en un terreny de joc clàssic de primera divisió, La Romareda. L'equip roig-i-negre visita el Saragossa, que per quart any seguit parteix com a favorit teòric per tornar a la màxima categoria, en millor situació que els aragonesos.

Després de la victòria en el derbi contra el Nàstic, el Reus ha tornat a la zona de fase d'ascens (ara és cinquè), que és precisament l'objectiu del Saragossa, cinc posicions i tres punts més avall. L'equip aragonès presenta símptomes de millora des que Raül Agné va substituir Luis Milla. Va derrotar l'Almeria en l'estrena del tècnic de Mequinensa (2-1), va empatar al camp del Mallorca (2-2) i va derrotar el Mirandés a La Romareda (2-0). La setmana passada, però, va veure tallada la reacció amb una derrota a Getafe (1-0). El Saragossa té avui el propòsit de reprendre el bon camí per consolidar-se com a aspirant a l'ascens.

El Reus, amb la tranquil·litat d'haver tallat la mala ratxa anterior al partit contra el Nàstic i d'estar situat molt més amunt d'on se suposava, jugarà amb menys pressió que el rival, i la confiança i la moral alta li permetran mostrar la seva personalitat des del principi, tal com acostuma a fer sigui quin sigui el rival o l'escenari. Natxo González, que té les baixes dels lesionats Máyor i Vítor, no farà canvis significatius respecte a l'onze del derbi. El tècnic basc està molt content de jugar en un estadi històric –“ens hi estem habituant”, afirma–, sobretot perquè és una “motivació afegida”, i espera un Saragossa millorat que, segons apunta, manté la qualitat individual i s'ha fet més compacte com a bloc.

LES FRASES

El Saragossa té qualitat individual i últimament ha crescut com a bloc. És més compacte
Natxo González
entrenador del reus
Serà un duel bonic. El Reus té l'avantatge que fa tres anys que estan junts, juguen col·lectivament
Raül Agné
entrenador del saragossa

No és la primera visita del Reus a La Romareda

El partit d'avui serà el segon del Reus al camp del Saragossa. Els dos equips es van enfrontar en la segona ronda de la copa, la temporada 1977/78, quan els roig-i-negres estaven a tercera i els aragonesos, a segona. El Reus, que en la primera eliminatòria s'havia desfet del Puerto Real andalús, va aguantar l'empat sense gols en el partit d'anada, el 2 de novembre de 1977, però, va caure clarament golejat en la tornada, dues setmanes després (5-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)