Nàstic

Futbol

Segona divisió A

A falta d'idees, intensitat

Nàstic. Els grana acceleren el ritme després d'una mala primera meitat i derroten el Cadis gràcies a una acció d'Uche (64') que, provisionalment, els permet empatar a punts amb el divuitè

NÀSTIC 1 CADIS 0

NÀSTIC:Dimitrievski, Gerard Valentín, Suzuki, Djetei, Mossa, Madinda, Tejera, José Carlos (Jean Luc, 60'), Juan Muñiz, Cristian Lobato (Ferran Giner, 80') i Àlex López (Uche, 34').CADIS:Cifuentes, Carpio, Aridane, Migue, Oliván, José Mari (Silvestre, 74'), Garrido, Salvi Sánchez, Abdoullah (Santamaría, 78'), Aitor (Nico, 63') i Ortuño.GOLS:1-0 (64') Uche.ÀRBITRE:Valdés Aller.T.G.:als locals José Carlos, Mossa i Madinda, i al visitant Silvestre.PÚBLIC:5.180 espectadors.

El més important d'ahir eren els tres punts, bàsics per a un equip irregular que no aconsegueix fugir de la cua, i els va aconseguir gràcies a la millora de la segona meitat, en què hi va posar la intensitat que li havia faltat en una primera part sense idees. A més, va tenir l'encert de marcar gràcies una jugada individual d'Uche en un contraatac (64') i de tenir el partit controlat en els últims minuts. La victòria, la tercera en quatre partits, li serveix per situar-se, provisionalment, amb els mateixos punts que el primer equip en zona de salvació, en espera que es disputi la resta de la jornada.

La defensa avançada, les línies juntes i la pressió dels jugadors més ofensius del Cadis van dificultar de seguida les coses al Nàstic, que, tot i que va tenir una bona ocasió en la primera acció del partit –una cursa fins a la línia de fons de Gerard Valentín amb centrada rematada de cap per Àlex López (2')–, li va costar molt crear perill en la primera meitat. A més, entre la pressió del rival i les imprecisions, va perdre diverses pilotes en zona perillosa, que el Cadis hauria pogut aprofitar amb una mica més de convicció, sobretot una en què ni Salvi Sánchez ni Ortuño van saber aprofitar el regal de la defensa grana (19'). El pas dels minuts va incrementar l'atenció dels grana en la circulació per no perdre més pilotes compromeses, però continuava ofuscat en atac. Al voltant de la mitja hora, la lesió d'Àlex López va afegir un altre contratemps a Vicente Moreno, que va fer sortir Uche. En els últims minuts de la primera meitat, el Nàstic ja hi va posar més intensitat; però només en va treure un parell de xuts tous i una acció en què es va reclamar penal per unes mans de Bryan Oliván davant de José Carlos (39').

El Nàstic va sortir amb una marxa més en la segona meitat, la qual cosa li va permetre controlar el joc i mantenir el rival a ratlla, més endarrerit. Amb Jean Luc al camp, va guanyar en capacitat de generar perill i, amb Uche, més verí, com va demostrar en l'1-0. E l nigerià va fer bona una passada un pèl endarrerida de Muñiz amb una conducció hàbil que el va situar davant el porter i amb una bona definició per superar-lo. El Nàstic estava molt posat en el partit, acaparant la pilota, millorant la concentració en defensa i deixant poques opcions al Cadis. En els últims minuts, els tarragonins van aconseguir que la pilota es mantingués lluny de la seva àrea, i no van patir més de l'inevitable per assegurar una victòria vital.

El partit estava controlat, els hem aconseguit aturar sempre, però ens han marcat en un contraatac que no podíem concedir
Hem fet setanta minuts bons, però amb el gol tot se'ns ha trastocat, no hem tingut ocasions
Álvaro Cervera
ENTRENADOR DEL CADIS

Sabíem que el Cadis estaria ben replegat, esperant les errades, la qual cosa fa que hi hagi pocs espais. Intentant-ho ho hem aconseguit
En el moment en què pots consolidar la solidesa defensiva es fa més fàcil guanyar
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

José Carlos torna després de tres mesos

La principal novetat en l'alineació que va presentar ahir Vicente Moreno va ser el retorn de José Carlos, inèdit des de principis de setembre, en què va acumular només 75 minuts en les tres primeres jornades i va disputar el partit de copa contra el Numància, amb gol inclòs. Ahir va tenir poques intervencions destacades i va ser substituït per Jean Luc, que va portar més perill. Respecte a l'equip que va perdre diumenge passat a Reus, Moreno va tornar al doble pivot habitual, amb Madinda i Tejera, i va situar d'entrada Lobato en el lloc de Giner. La nota negativa va ser la lesió en la primera meitat d'Àlex López, amb una revinclada al turmell dret.