Reus

Un empat per sumar galons

Reus. El conjunt roig-i-negre, comandat per Ramon Folch, que va brillar i va fer un doblet, va aconseguir un punt a La Romareda i es mantindrà una jornada més en posicions de ‘play-off'

saragossa 2 reus 2

SARAGOSSA:Álvaro Ratón; Fran, José Enrique, Cabrera, Jorge Casado (Dongou, 84'); Lanzarote, Zapater, Javi Ros (Álex Barrera, 75'), Cani; Ángel i Juan Muñoz (Edu García, 65').REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Alberto Benito, Pichu Atienza, Babic, Ángel Martínez; Ramon Folch, López Garai; Querol (Chrisantus, 56'), Rafa García, Jorge Díaz (Ricardo Vaz, 68'); i Fran Carbia (Miramón, 81').GOLS:1-0 (35') Ángel. 1-1 (59') Ramon Folch. 1-2 (82') Ramon Folch. 2-2 (87') Dongou.ÀRBITRE:Gorostegui Fernández-Ortega (col·legi basc).T.G.:Javi Ros, Cani i Lanzarote; i els visitants Ángel Martínez, Ramon Folch i Chrisantus.PÚBLIC:12.965 espectadors.

Arribats a la jornada 16 ja no hi ha equips revelació. Hi ha equips que mereixen estar a dalt, equips que per alguna raó estan a la zona mitjana, i equips que han fet demèrits suficients per estar a baix. Si el Reus ocupa una de les posicions de play-off és perquè s'ho ha guanyat a pols. I ho ha fet suant la cansalada amb partits batallats com el d'ahir a La Romareda, on els roig-i-negres van sumar un punt que n'haurien pogut ser tres si no hagués aparegut Dongou. També és cert que, sense Ramon Folch, probablement el conjunt de Natxo González hagués tornat al Baix Camp amb les mans buides. I és que el capità, més determinant encara que de costum, va sumar l'efectivitat al seu repertori de virtuts i va fer un doblet clau. Dos gols que van servir per capgirar un 1-0 en contra. Llàstima que la victòria s'escapés en el 87'.

Tot i que l'estadi del Saragossa és dels més complicats que hi ha a segona, el Reus va demostrar que la victòria aconseguida en el derbi l'havia reforçat moralment i va saltar al camp amb la consigna de pressionar. Així, en els primers minuts va ofegar el conjunt local, que amb prou feines s'apropava a l'àrea roig-i-negra. Això sí, els de Natxo, amb Fran Carbia com a referent en punta, tampoc no van ser capaços de generar gairebé perill. Els dos equips, doncs, tenien el partit sota control. Només una errada podia trencar aquest equilibri. I, malauradament, qui la va cometre va ser el Reus. Edgar Badia va fer un mal refús i la pilota va caure als pitjors peus on podia caure: els de Manu Lanzarote. L'extrem barceloní va veure la porteria buida i no s'ho va pensar. Estava gairebé al mig del camp, però va etzibar una volea que Pichu Atienza va salvar en primera instància. Per desgràcia, davant seu hi havia Ángel, que va caçar la pilota i no va perdonar. Va afusellar el central i el porter del Reus i va obrir la llauna deu minuts abans del descans.

El factor Ramon Folch

El Reus estava obligat a buscar la porteria d'Álvaro Ratón en el segon temps si volia esgarrapar alguna cosa en la visita a La Romareda. I això és el que va fer. Això sí, li va mancar profunditat. És per aquesta raó que Natxo va moure peces i va fer entrar Chrisantus. Qui aconseguiria equilibrar el partit, però, no va ser un atacant. Van ser un lateral i un migcentre. I és que en un rampell d'intuïció, Alberto Benito va començar a córrer pel carril dret, va desfer-se del marcador i, gairebé arran de la línia de fons, va assistir a la perfecció Ramon Folch, que no va perdonar. Era el minut 59 i el panorama s'esclaria per als del Baix Camp. Encara més millorarien les coses en el 82'. Una nova connexió entre Benito i Ramon Folch –aquest cop amb Chrisantus com a intermediari– va acabar amb una pilota plàcida al cor de l'àrea i el capità del Reus va batre a pler Álvaro Ratón.

L'1-2 va ferir l'orgull del Saragossa, que va posar tota la carn a la graella. Els aragonesos van iniciar una operació de setge a la porteria d'Edgar Badia i la defensa del Reus es va veure desbordada. Així, després de diferents avisos, va caure l'empat. Va aconseguir-lo Dongou, que ahir tornava després d'haver-se lesionat en la pretemporada. L'atacant camerunès va marcar un gol d'ariet oportunista. Va caçar un rebot després d'una jugada enrevessada i, en el minut 87, va establir un 2-2 que no es mouria.

Tenim sensacions agredolces: hem aixecat un partit perdut que s'hauria pogut guanyar
Raül Agné
ENTRENADOR DEL SARAGOSSA

Per insistència ens han empatat, però estic content amb la capacitat de remuntar que hem demostrat
Natxo González
entrenador del reus
Hem capgirat el resultat i ha estat una llàstima que al final la victòria se'ns hagi escapat