Reus

El protagonista de la jornada

I quan cal, també marca

Ramon Folch va ser clau a Saragossa: va fer un doblet que va permetre al Reus sumar un punt

El mig, que va mostrar la seva faceta golejadora, ha enlluernat tothom en el seu debut a segona i és un valor en alça a la LFP

“Folchés un jugador en ascensió, allà on va creix i fa créixer la resta”, diu el seu extècnic Jordi Fabregat

Hi ha futbolistes que tenen una capacitat innata per sorprendre. Jugadors de perpètua evolució. Enguany a la plantilla del Reus n'hi ha uns quants, però qui millor exemplifica aquest perfil és el capità, Ramon Folch, que ha ampliat prestacions amb el salt de l'equip al futbol professional i s'ha consolidat com un dels migcampistes més complerts de la categoria. El reusenc n'ha tingut prou amb setze jornades per exhibir les seves virtuts en un escenari superior. Que el mig centre de 27 anys viu en un núvol va quedar palès en la visita que els roig-i-negres van fer dissabte a La Romareda. A tots els registres que Folch domina, se n'hi va sumar un altre: el gol. Va mostrar la seva cara més oportunista i, arribant des de la segona línia, va marcar un doblet –el primer que fa des que era infantil– que va ser clau perquè el Reus aconseguís un bon punt.

L'exhibició que Ramon Folch va fer aquest cap de setmana, en tot cas, ja no sorprèn ningú. El capità i emblema del Reus s'ha adaptat a la categoria de plata del futbol espanyol amb la mateixa naturalitat amb què ho ha anat fent a les divisions que ha escalat des que va sortir del futbol de base roig-i-negre. El mig és un dels valors a l'alça de segona A, i ha assolit aquest estatus després de picar molta pedra, ja que ha pujat categories a poc a poc. I amb molt bona lletra. Va sortir del planter del Reus per jugar a primera catalana amb el Roda de Berà i el Cambrils. Després va passar per tercera amb l'Amposta i el Conquense –amb una experiència pel Finlàndia entre mig– i, finalment, va tornar a la capital del Baix Camp l'estiu del 2013.

Una brúixola al servei del Reus

“Ramon Folch és un futbolista en ascensió que, allà on va, progressa i fa progressar, ja que amb el seu comportament aconsegueix que el seu equip defensi i ataqui bé, totes dues coses alhora.” Així el defineix el tècnic Jordi Fabregat, que va tenir-lo a les seves ordres a l'Amposta i el Conquense. L'ara entrenador del Guijuelo explica que no el sorprèn el rendiment que està tenint Folch. “És un jugador que ha anat creixent a mesura que ha escalat categories i ara està en un escenari que el beneficia: a la segona A tot s'accelera al final i no s'ofega tant al jugador”, diu el tècnic ebrenc, que destaca les virtuts del seu expupil: “És molt intel·ligent i està molt centrat, i així treu un profit màxim de les seves facultats. S'ha de destacar sobretot la manera com percep, processa i dirigeix el joc. No és un jugador ràpid, però té una capacitat per prendre anticipadament la decisió correcta brutal per la categoria.” És per això, i per la trajectòria que té al darrere, que Fabregat creu que la progressió de Ramon Folch no s'ha acabat: “Té aptituds per jugar perfectament a primera divisió. I també té la sensatesa i la humilitat que fan falta per aconseguir-ho.”

La xifra
3
Gols
ha fet Folch aquest curs: dos contra el Saragossa i un contra el Rayo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)