Reus

De vacances amb propòsits

Reus. El conjunt roig-i-negre ha tancat el 2016 en una situació boníssima a la classificació però amb una assignatura pendent per al 2017: recuperar la solvència quan juga com a local

El 2016 ha estat indubtablement un any rodó a Reus. De fet, el millor de la història del club. Això, però, no treu que el final hagi estat un pèl amarg: una derrota a casa contra l'Elx. El conjunt roig-i-negre va marxar de vacances ocupant setena posició, amb 27 punts, els mateixos que té l'Osca, que és l'equip que marca la zona de play-off. El balanç fins ara, doncs, és d'allò més positiu, però els jugadors van acabar l'última cita de l'any capcots, conscients que, en una cita igualada, s'havien escapat els tres punts.

Una de les grans fortaleses que havia permès al Reus fer el salt de categoria era el seu rendiment a la capital del Baix Camp. Aquesta campanya, però, els de Natxo González encara no han aconseguit fer-se forts davant de la seva afició. De fet, dels equips de la part alta, els roig-i-negres són els més dèbils a casa (13 punts sumats). En tota la lliga, d'altra banda, només ells i el Còrdova han aconseguit sumar més a camp contrari que com a locals. Els mals resultats al municipal, a més, s'han accentuat en les darreres jornades. Així, si en els primers sis partits a casa el Reus no va perdre (10 punts de 18), en els últims quatre ha ensopegat tres cops (3 punts de 12).

De cara al 2017, doncs, un dels objectius primordials que s'ha marcat la plantilla és recuperar la solvència com a locals. “Portem uns partits sense guanyar a casa i després de nadal hem de treballar fort”, admetia després de la darrera derrota contra l'Elx el central serbi Srdan Babic, que va fer un balanç molt positiu de com estan anant les coses: “Estic content, que tenim 27 punts i encara queden dues jornades per acabar la primera volta. En tot cas, aquí pensem sempre en clau de jornada a jornada.” Ara, doncs, toca desconnectar, que la primera cita de l'any és el dia de reis a Valladolid.

LES FRASES

Estic content amb com estan anant les coses, que tenim 27 punts i encara queden dues jornades per acabar la primera volta

LA XIFRA

Portem uns partits en què no guanyem a casa, és un aspecte que després del Nadal hem de treballar fort
Srdan Babic
central del reus
13
Punts
ha sumat el Reus a casa en deu partits. Lluny del Baix camp, en canvi, n'ha obtingut 14 havent disputat nou partits.

L'efectivitat, l'altre aspecte a millorar

Un altre dels propòsits amb què el Reus començarà el 2017 serà el de millorar la seva efectivitat, ja que els de Natxo González necessiten generar una gran quantitat d'ocasions per perforar la porteria contrària. Babic ho resumia en l'últim partit: “Ens costa molt marcar i, si no fas gols, guanyar és molt difícil”. I és que, dels equips de la primera meitat de la taula, els roig-i-negres són els únics que han fet menys de 20 gols; n'han marcat concretament 17. Ho compensen, això sí, amb la segona defensa més sòlida de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)