El Peralada es deixa el lideratge

Poc efectius. Els de l'Alt Empordà no van poder mantenir el bon ritme de resultats i van cedir a Gràcia la seva quarta derrota del curs. L'Europa en va fer prou amb un golàs d'Alex Cano

Europa 1 Peralada 0

EUROPAFer; Joel, Coch, Cano, Rojas; Uri, Fran Bea, Gueri (Varona, 80'); Dani Pujol, Xavi Civil (Denis, 93') i Reverter (Rubi, 83').PERALADA:Richi; Pablo, Vallho, Estellés, Chele; Traoré, Carbó, Coro; Boniquet (Draman, 75'), Serrano (Pau Ribas, 84') i Keita (Javi Sánchez, 67').GOLS:1-0 (61') Alex Cano.ÀRBITRE:Carrero Romera.T.G.:als locals Joel, Cano, Uri, Civil i Fran Bea; i als visitants Carbó, Estellés, Vallho i Javi Sánchez.T.V.:cap.PÚBLIC:1.100 espectadors al Nou Sardenya.

El Peralada va marxar amb les mans buides del Nou Sardenya després d'un partit estrany en què es va sortir amb la seva l'equip amb més punteria. Els homes d'Arnau Sala van arrencar el duel tranquils, sense pressa, cercant els espais necessaris per fer mal a un Europa ben col·locat al darrere. La primera ocasió del partit va arribar a pilota aturada. Estellés va servir una falta directa que se'n va anar fregant el pal. Era el primer avís dels xampanyers, que no trigarien a tornar a assetjar la porteria defensada per Fer. Els graciencs van tenir la rèplica només un minut més tard amb un xut llunyà de Dani Pujol que va marxar molt desviat. A partir d'aquesta acció, els visitants van prémer l'accelerador i no van deixar opcions en atac als escapulats. Keita va tenir la primera oportunitat d'avançar el seu equip en el minut 11, amb una pilota dins l'àrea que va colpejar massa fluix. El davanter ho va intentar dos minuts més tard aprofitant una centrada mil·limètrica de Chele, però va errar inexplicablement amb Fer totalment vençut.

La intensitat dels empordanesos va anar en augment i Coro es va posar la granota de feina. El vilassarenc ho va provar amb un xut llunyà que aconseguia esgarrapar un córner. Les accions se succeïen a favor dels xampanyers, però la falta de fortuna evitava el gol visitant. Els locals van tenir l'única oportunitat amb cara i ulls en el minut 39. Xavi Civil va protagonitzar una acció individual que es va anar enverinant a cada toc de pilota, però que va acabar en no res. Just abans del descans, Keita va aconseguir fer un control amb el pit dins l'àrea per col·locar-se la pilota a punt per al tir, però l'esfèrica va estavellar-se contra el pal. Una conclusió metafòrica per al primer temps.

En la segona part l'Europa va sortir més intens i va començar a provocar problemes defensius al Peralada, però sense trobar rematades clares entre els tres pals. Fins al minut 61. Alex Cano va caçar el refús d'un córner just al límit de l'àrea i, amb una pseudotisora, va enviar la pilota al fons de la xarxa, ben ajustada al pal esquerre de Richy. Era l'1-0 i una bomba d'oxigen per als locals, que van començar a creure en la victòria. Tot i això, l'eficàcia defensiva del Peralada va evitar mals majors i convidava a l'optimisme empordanès. En el darrer quart d'hora, el partit va tornar a ser de color verd-i-blanc i les accions properes a l'àrea local es van anar succeint progressivament, per bé que acabaven topant sempre amb el mur gracienc, dissenyat especialment per prendre tres punts al líder.

Al final, derrota d'un Peralada que va merèixer més i va acabar pagant perdonar més del compte. Ara els d'Arnau Sala són segons, a dos punts del nou líder, l'Olot, que visitarà el Nou Sardenya en el seu proper desplaçament.

Estem decebuts perquè mereixíem alguna cosa més. Hem estat superiors, perquè som superiors a l'Europa, però han estat més intensos
Guanyar la lliga no és una urgència, i això és un avantatge respecte d'altres equips del grup
Arnau Sala
entrenador del peralada

Quarta derrota, la tercera a domicili

El Peralada va perdre per quarta vegada en el campionat. Dels setze punts que ha deixat de sumar el conjunt dirigit per Arnau Sala i Xavi Punsí, tretze els ha perdut lluny del municipal de Peralada. El filial del Girona va perdre els primers punts del curs en la setena jornada en la seva visita al Nou Barris contra la Muntanyesa (1-1). Els de l'Alt Empordà van perdre el primer matx de la temporada al camp del Palamós (1-0), en l'onzena jornada. Més tard, els peraladencs van empatar al camp de l'Olot, en la setzena jornada i també van ensopegar a Ascó, en la divuitena jornada (2-1), i ahir al Nou Sardenya contra l'Europa (1-0). El Peralada es fa fort a casa, on ha sumat 30 dels 33 punts possibles.