Girona

A mitja lliga amb rècord i amb coixí

Tot rodó. L'equip completa la millor primera volta des que és a segona A i avantatja de quatre punts el tercer

Lluny de frenar amb l'aturada per Nadal, el Girona ha començat el 2017 tan o més activat que com va acabar el 2016. Amb sis punts, quatre gols a favor i cap en contra, el conjunt de Pablo Machín continua fent camí i ahir va aconseguir la setena victòria en les vuit últimes jornades. El 2-0 contra el Còrdova permet als blanc-i-vermells arribar a mitja lliga amb 39 punts, la xifra més alta d'una primera volta des que l'equip es va instal·lar a segona A. L'equip supera els 38 punts amb què va arribar a la meitat del campionat la temporada 2012/13 –estava empatat amb el tercer i el quart classificat– i a la 2014/15, en què era quart a dos punts de la zona d'ascens directe.

Més enllà del rècord, la 21a jornada permet al Girona marcar terreny respecte als seus perseguidors. El Cadis i el Getafe, que estaven pressionant de valent en les jornades anteriors, van ensopegar a casa. Els gaditans van perdre divendres contra el Valladolid (0-1), i el Getafe només va poder empatar ahir al migdia –i gràcies a un penal injust– contra el Mallorca. Amb el triomf contra el Còrdova, el Girona tanca la primera volta en zona d'ascens directe i amb una renda molt benvinguda de quatre punts, els que treu al Getafe. El Cadis té sis punts menys que el Girona, que en té nou de marge respecte al primer equip (el Tenerife), que no accediria al play-off d'ascens. El ritme accelerat del Girona, que ha fet 25 dels últims 30 punts en joc, li permet començar a agafar un bon coixí i ser l'únic que intenta no perdre la pista al Llevant, que té set punts més i un marge d'onze respecte al tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)