Nàstic

futbol

nàstic

Un handicap massa habitual

Nàstic. L'equip tarragoní és, de llarg, el que més targetes vermelles ha vist entre segona A i primera. Deu futbolistes han estat expulsats, un fet durament criticat pel cos tècnic i la directiva

El club endurirà les multes als jugadors que siguin expulsats

Hi ha una dada molt significativa i que és, al mateix temps, causa i conseqüència de la mala primera volta que ha fet el Nàstic, cuer amb 18 punts, a cinc de les places de permanència: les expulsions. És, de llarg, l'equip de primera i de segona A que ha vist més targetes vermelles en la lliga, deu. El segueixen en la llista, a certa distància, el Sevilla Atlético i el Mallorca, amb sis expulsats cada un, i la majoria d'equips, tant de primera com de segona A, han vist entre una i tres targetes vermelles. N'hi ha quatre –el Rayo i el Còrdova a segona i el Barça i el Madrid a primera– que no n'han vist cap.

Han vist targetes vermelles Tejera a Sòria (1-0), Bouzón a Elx (4-4), Suzuki a casa contra el Valladolid (1-2), Valentín a Almeria (3-0), Lopo al final del partit contra el Mallorca al Nou Estadi (2-2), Molina al camp del Reus (1-0), Delgado i Stéphane Emana a Girona (4-2), Barreiro contra el Tenerife (1-1) i Uche dissabte passat al terreny de joc de l'UCAM (1-1). En la majoria dels casos, les expulsions han estat claus per explicar que el Nàstic no pogués guanyar o puntuar en aquests partits, com el de Múrcia, en què Uche va veure la vermella directa poc després de l'empat dels locals i amb vint minuts per jugar. La majoria són fruit, també, de la impotència del cuer.

A més de les deu targetes vermelles vistes per jugadors grana en la lliga, cal comptar tres expulsions en el cos tècnic –dues a l'encarregat de material, Juanlu Canales, i una a l'entrenador de porters, Manolo Oliva–, la sanció de quatre partits a Reina del partit contra el Mallorca malgrat no estar inclòs en l'acta i la vermella a Kakabadze en el partit de copa al camp de l'Alavés.

10
Nàstic
6
Sevilla Atlético i Mallorca
5
Numància i Almeria / Celta
4
Alcorcón / Màlaga
3
Getafe, Saragossa, Elx i Osca / Eibar, Betis, Deportivo i Granada
2
Valladolid, Lugo, Oviedo, Tenerife, Reus, Llevant, UCAM i Cadis / Leganés, València, Sevilla, Real Sociedad, Osasuna, Athletic, Alavés, Espanyol i Sporting
1
Mirandés i Girona / Las Palmas, Vila-real i Atlético
0
Rayo Vallecano i Còrdova / Barça i Madrid * Equips de segona A i primera. Només es compten les expulsions a jugadors en la lliga.

Merino, “fart i emprenyat”; Andreu, “trist”

L'expulsió d'Uche de dissabte a Múrcia, per donar una puntada de peu a un rival sense estar la pilota en joc, va fer vessar el got de la paciència del tècnic i del president. Juan Merino va assegurar després del partit que estava “emprenyat” per l'acció del nigerià. “Un professional no pot perdre els nervis perquè ens queden moltes finals”, va dir Merino, que en dos partits al Nàstic ja ha vist dues expulsions i assegura que ja n'està “fart”: “És una errada greu, una acció absurda que contagia l'equip i canvia el partit. És increïble com ens compliquem la vida.” Josep Maria Andreu va dir després del duel que estava “trist i disgustat” per l'expulsió d'Uche, “inadmissible per a un professional”, segons va assegurar. Tant el cos tècnic com la directiva faran “el possible” perquè no hi hagi més expulsions i per això s'enduriran les multes als jugadors expulsats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)