Territorial

Una primera volta amb més alegries que decepcions

El balanç. El Farners, el Llagostera B i el Lloret es troben entre els set primers classificats de la categoria. L'irregular Girona B és l'únic representant gironí a prop del perill del descens

La primera volta del grup 1 de primera catalana va acabar dimecres passat amb la disputa del partit endarrerit que van jugar l'Horta i el Girona B (2-2). La resta dels setze participants van concloure la primera meitat del campionat el cap de setmana passat, i amb els números a la mà i el corresponent balanç, els representants gironins han arribat amb bona nota a l'equador del curs. El Farners, el Llagostera B i el Lloret es troben entre els set primers d'una classificació d'allò més comprimida, mentre que el Girona B, tot i el valuós empat al camp del líder en l'últim sospir, és l'únic representant que flirteja amb el descens.

El Farners encerta la tecla

Quart en la taula amb 28 punts i immers en la seva millor ratxa de la temporada, el Farners de Nacho Castro juga bé i aconsegueix els resultats desitjats. Els de Santa Coloma han sumat setze dels darrers divuit punts possibles, fet que els ha permès allunyar-se fins a deu punts del descens directe, les posicions que volen evitar de totes passades. Les arribades de Litus Sala, procedent de l'Olot, i de Joan Corominas, del Palamós, han aportat frescor i més opcions a l'atac al tècnic Nacho Castro, que es vol treure l'espina d'un any irregular amb el Girona B per tornar a demostrar que domina la categoria i atorga als seus equips les virtuts necessàries per no patir en excés.

Amb projecció ascendent

L'equip gironí novell en la categoria, el Llagostera B, ha traçat una progressió ascendent durant la primera volta. L'equip dirigit per Pep Triadú va sumar tres punts dels primers quinze possibles –va vèncer en el primer matx–. Una vegada van tocar fons –es van situar antepenúltims en la cinquena jornada– els llagosterencs han demostrat orgull i han pogut aixecar el vol. En les dotze jornades següents, el filial del Llagostera només ha perdut un partit i gràcies a les cinc victòries i els sis empats restants ha escalat fins a l'actual sisena plaça, amb un coixí confortable respecte a la zona de descens de sis punts i amb molts equips implicats per sota.

El mèrit del Lloret

La bona trajectòria del Lloret, amb els recursos mínims per subsistir en la categoria, ja no és notícia. Els selvatans, que enguany encadenen la sisena campanya a primera catalana, han tornat a firmar una primera volta de notable. Sempre en la primera meitat de la classificació, l'equip dirigit per Edu Urdiales ha sumat 24 punts, sobretot, gràcies a la solidesa com a local –cinc victòries, quatre empats i cap derrota–, un element clau en cada curs per als lloretencs. El Lloret ha guanyat només un matx en les darreres vuit jornades, però tot i això manté les seves aspiracions intactes.

Reflotar com a objectiu

El Girona B és el pitjor equip classificat de la demarcació. Els jugadors dirigits per Javi García passen el pitjor moment del curs després de sumar només tres punts dels darrers divuit. Precisament, el punt aconseguit al camp de l'Horta ha permès als blanc-i-vermells acabar la primera volta fora de la zona de descens directe, i és que, entre els gironins, dotzens amb 19 punts, i l'antepenúltim classificat, el Manresa, només hi ha un punt de diferència. La lluita per evitar les posicions fatídiques serà ferotge i la joventut del bloc està sent un handicap complicat. De moment, l'arribada del migcampista Faouzi Jakkal, procedent del Getafe B i d'Èric Pimentel, del Palamós, aportarà un plus més de qualitat a una plantilla que ha de fer un pas endavant immediatament.

EL LLAGOSTERA B

El filial blaugrana ha anat de menys a més i en els últims dotze partits ha perdut un matx

EL FARNERS

Immers en la millor sèrie des de l'inici del curs, els colomencs són quarts en la taula
Com sempre, amb pocs recursos es mantenen lluny de les posicions més perilloses

EL GIRONA B

La joventut de la plantilla està sent un handicap massa complicat de sortejar

L'Horta, l'equip més dominador del grup 1

El conjunt dirigit pel gironí Xavi Molist ha estat el clar dominador del grup 1 de primera catalana. Els barcelonins van iniciar el curs sumant 19 punts dels primers 21 possibles –les cinc primeres jornades van comptar els partits per victòria– i només un petit sotrac en la part final de la primera meitat del campionat els ha impedit tenir un marge considerable respecte al segon classificat, l'Andorra, l'altre equip del grup que ha mostrat més credencials per optar a la lluita per l'ascens a tercera divisió, ja sigui de manera directa o per la via del play-off. L'Horta ha empatat els darrers cinc enfrontaments de lliga, un fet que ha eclipsat la seva brillant primera volta, sobretot el seu excel·lent inici de la competició, i ha permès als immediats perseguidors apropar-s'hi de nou. La mala ratxa del líder ha comprimit també la part alta de la taula. Com és habitual en aquesta categoria tant igualada i competitiva, la diferència entre la puntuació dels equips és mínima. El Farners, el millor gironí (quart), es troba a només tres punts del gran favorit, l'Horta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)