Territorial

l'anàlisi

Al final, la història de sempre

1a catalana. Tot i que a l'inici del campionat alguns equips semblava que es destacarien, en el últim tram les coses s'han igualat; tret d'algun conjunt despenjat, les diferències són mínimes

Cinc punts separen el segon del novè classificat en el grup 1; en el 2, cinc són els punts que separen el líder del cinquè. I en la zona mitjana, si fa o no fa el mateix: en tots dos grups, hi ha un bon grapat d'equips que tan aviat es poden enganxar a la lluita per l'ascens com caure en la zona de descens. Així és la primera catalana, en què fa anys que regna la igualtat.

I això, que a l'inici de campionat semblava que la història seria diferent. L'Horta i l'Andorra van arribar a tenir sis punts d'avantatge respecte al tercer. Ara, després de més de dos mesos amb només una victòria per a cada un, la classificació s'ha comprimit en la part alta, tot i que els barcelonins tenen un lleuger avantatge de dos punts. En la zona baixa, el Girona B, dotzè, té els mateixos punts que el Sant Joan de Montcada, quinzè i a hores d'ara en zona de descens.

En el grup 2, la trajectòria ha estat similar: a l'inici, cinc equips va semblar que es destacaven –entre els quals el Vilanova, que ara acumula quatre derrotes seguides–, però les distàncies s'han mantingut estables. La retirada del Jesús i Maria va afavorir, sobretot, el Sant Cristòfor, que segueix líder, tot i que podria perdre el lideratge si el Balaguer guanya el seu partit ajornat. El Reus B, que acumula dotze partits sense perdre és l'equip més en forma del campionat.

Vencerà el més regular

Semblava que l'Horta, sobretot, i l'Andorra es destacarien, però en la lliga el més important és ser regular i últimament ells no ho estan sent. No m'ha sorprès en absolut el seu bon inici de lliga –els barcelonins tenen un gran equip i es van reforçar molt bé a l'estiu i els del Principat tenen grans jugadors i un gran entrenador–, però ja no es poden despistar. Els punts sumats no els els traurà ningú, però s'han quedat sense marge perquè els de darrere estem intentant aprofitar aquestes ensopegades. Entre els perseguidors, m'estan agradant molt el Mollet i el Farners, i el Lloret, tot i que ha baixat una mica, és l'equip que més m'ha sorprès. I després estem nosaltres, el Martinenc. Hem deixat escapar alguna oportunitat per enganxar-nos al grup capdavanter, però encara hi estem a prop. Per acabar, a la zona baixa hi haurà una guerra en la lluita per evitar el descens. A la mínima que t'adorms t'hi veus immers i, a sobre, els equips en zona de descens no perden la il·lusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)