futbol català

3a divisió

Empat amb tres punts de premi

Més líder. L'Olot acaba la jornada a tres punts del Peralada gràcies a un 1-1 molt curt contra el Santfeliuenc

olot 1 santfeliuenc 1

OLOT:Ginard; Blázquez (Alfredo, 82'), Jose (Tito Malagón, 68'), Escudero, Bigas; Roger, Hèctor Simon, Èric (Kike, 46'), Dembo; Uri Santos i Marc Mas.SANTFELIUENC:Casamayor; Èric Ruiz, Tena, Esteban, Jaume Duran; Fuentes, Ion Vázquez, Romo (Morgado, 86'), Pacheco; Zárate (Vega, 72') i Areitio.GOLS:0-1 (4') Areitio. 1-1 (72') Hèctor Simón, de penal.ÀRBITRE:Ferrero Mansilla.T.G.:als locals Roger i Escudero; i als visitants Pacheco, Tena, Toni Casamayor, Esteban i Èric Ruiz.PÚBLIC:750 espectadors.

Un empat pot tenir molts gustos diferents i, fins i tot, a qui el suma a vegades no li queda clar si és més dolç que amarg o viceversa. Això és el que li va passar a l'Olot, que, per una banda, es va escapar a tres punts del Peralada, però, per l'altra, va desaprofitar una oportunitat d'or de fer el coixí encara més gros. D'oportunitats, en va tenir, però els seus jugadors van tenir la pólvora molla.

Precisament, l'aigua va ser protagonista i va dificultar el joc de tots dos equips. Això sí, l'estat del terreny de joc, molt pesant, va beneficiar una mica el Santfeliuenc, perquè els d'Andrés González van portar ben aviat el partit on el volien. Abans del minut 5 del partit, ja s'havien avançat en el marcador gràcies a un gol d'Areitio. Va ser afortunat, però també buscat, fruit d'una pressió molt alta dels dos davanters. Primer, Xavi Ginard va retallar la defensa de Zárate i, just després, va xutar a l'esquena d'Areitio amb la mala sort que la pilota va entrar entre els tres pals.

L'Olot no va sortir amb tanta intensitat com altres dies i ho va pagar en excés. Va haver de remar a contracorrent gairebé tot el partit i en la primera meitat va abusar potser massa de les pilotades llargues a l'esquena dels centrals. En una ocasió, Marc Mas es va quedar sol davant de Toni Casamayor, però el porter del Santfeliuenc va ser ràpid i hi va arribar pels pèls. L'Olot va fer més mal quan va intentar combinar i Èric Vilanova va disposar de l'ocasió més clara de la primera part, engaltant una bona deixada de Marc Mas.

L'entrada de Kike Sánchez en la represa del joc va donar un altre aire a l'Olot, que va atacar més per la banda dreta. Va posar moltes pilotes a l'olla, però en va rematar poques. A Marc Mas li'n va caure una del cel, quan Esteban no la va poder treure de l'àrea i va deixar sol el davanter silenc. L'estadi municipal ja cantava gol, però la definició va acabar sortint fregant el pal dret de la porteria (68').

A l'Olot li va costar tant d'aconseguir l'empat que ho va haver de fer des dels onze metres. Roger Vidal va entrar d'excursió a dins l'àrea, el van fer caure i l'àrbitre va xiular penal. Toni va arribar a tocar el llançament d'Hèctor Simon, però no en va fer prou per evitar l'1-1 (72').

L'Olot va trobar el premi necessari per guanyar força i anar a buscar la remuntada. De fet, només tres minuts després, el mateix Hèctor va disparar al pal. Les intencions de la banqueta eren clares: Calderé va fer debutar l'extrem Tito Malagón i, fins i tot, va enviar el central Escudero a jugar de davanter centre. L'Olot va insistir de totes les maneres i va centrar un bon grapat de pilotes, però cap més no va tocar la xarxa. Els olotins es van quedar a mitges.

No hem començat bé, més enllà del gol, que és un error humà. El gol ens ha desorientat i a la primera part ens ha faltat intensitat
Hem tingut prou ocasions per guanyar a la represa, però ens ha faltat encert en zona de rematada
Ramon Calderé
entrenador de l'olot

Debuta Tito Malagón

Arribar i moldre. L'extrem Alberto Malagón només havia fet tres entrenaments a les ordres de Ramon Maria Calderé, però ja va disputar els seus primers minuts amb l'Olot. El madrileny va sortir en l'equador de la segona meitat i va tenir protagonisme per la banda esquerra; va executar dues bones centrades i va servir els córners de l'equip.

Tito va jugar en el quinzè partit consecutiu de l'Olot sense perdre. La derrota al camp de la Pobla ja queda quinze jornades enrere i, des d'aleshores, els garrotxins han sumat punts sense parar. Aquest 2017 ho havien fet de tres en tres contra l'Ascó i el Júpiter, però ahir van empatar contra el Santfeliuenc. En tots tres partits, hi ha un denominador comú: la dificultat de transformar les ocasions. L'entrenador ja ha demanat més gol als jugadors de segona línia.