3a divisió FEF

Reptes compartits

L'objectiu. El Figueres rep el Peralada (12.30 h) en un duel empordanès en què els figuerencs intentaran trencar una ratxa de tres partits sense guanyar, i els xampanyers, de dues derrotes seguides

El gruix de partits de la 23a jornada de tercera divisió es disputarà avui amb un duel empordanès entre el Figueres i el Peralada (a les 12.30 h i retransmès per la Xarxa TV) com a plat fort. Els dos equips afronten el partit amb l'esperança de revertir la mala ratxa de resultats que acumulen, els figuerencs de tres jornades sense guanyar (amb el partit ajornat contra la Jonquera entremig) i els xampanyers de dues derrotes seguides. A més, el partit a Vilatenim té altres al·licients, com ara el retorn dels tècnics Arnau Sala i Xavi Punsí a la que va ser casa seva durant molts anys, o el possible debut amb el Figueres del migcampista Sebas Setti, fitxat recentment del Llagostera.

“Molta gent espera aquest partit, per la rivalitat i la proximitat geogràfica que hi ha entre els dos clubs. Ara les coses han canviat i ells són l'equip amb més potencial i nosaltres l'equip més humil, però en un derbi les coses s'igualen molt, perquè hi ha mes tensió, més ganes... Sabem contra qui juguem, però no deixa de ser un partit de futbol i esperem aconseguir alguna cosa positiva, tothom té punts dèbils”, explica el tècnic del Figueres, Chicho Pèlach, que tindrà l'única baixa de Pedro del Campo, després de la recuperació de Javi Revert.

“És un derbi empordanès, així que serà un partit especial. En les últimes jornades ens mereixíem més, però volem posar fi a aquesta ratxa que tenim, és molt important sumar i, sobretot, deixar la porteria a zero més habitualment. El Figueres està fort a casa, té bons jugadors i un bon entrenador, juga bé i fa un joc atractiu, una aposta arriscada que a vegades el penalitza”, diu l'entrenador del Peralada, Arnau Sala, que haurà de veure el partit des de la graderia (ha estat sancionat amb dos partits arran de l'expulsió contra el Vilassar). El tècnic, però, reconeix que viurà el derbi d'una manera especial a causa del seu passat a Vilatenim: “Quan hi vaig amb un altre equip se'm fa estrany, aquest club ha estat deu anys casa meva i sempre serà especial per a mi.” El Peralada tindrà les baixes de Djak Traoré (sancionat), Sergi Álamo (està en la fase final de la recuperació) i el porter Gianni Cassaro (en dinàmica del primer equip del Girona).

La Jonquera, sense por

Després de descansar la jornada passada (es va ajornar el duel gironí contra el Figueres per culpa de la pluja), la Jonquera, setzè amb 24 punts, visita avui el camp de la Pobla de Mafumet (a les 12 h) disposat a ampliar el marge respecte de la zona de descens, ara mateix a quatre punts. Els fronterers tindran un compromís difícil, i és que s'enfrontaran a un equip que fa cinc jornades que no perd (ha enllaçat dues victòries) i que a casa s'està mostrant com un bloc molt sòlid (set duels sense conèixer la derrota). “La Pobla és un rival molt complicat, passa un bon moment, té una plantilla confeccionada per estar a dalt i amb jugadors que van pel camí de ser professionals. A casa estan forts, però nosaltres també estem treballant bé i anem allà amb confiança per aconseguir un resultat positiu”, explica el tècnic de la Jonquera, Axel Vizuete, que en principi tindrà tota la plantilla disponible, incloent-hi el davanter Aleix Feixas, fitxat fa pocs dies procedent del Palamós.

El Palamós en vol més

Finalment, el Palamós visita el camp de la Muntanyesa (12 h) disposat a enllaçar la segona victòria. Els palamosins, setens amb 31 punts, volen aprofundir la depressió que passa el rival, que només ha estat capaç de sumar un punt dels últims 15 en joc. Tot i així, el tècnic, Joan Mármol, no es vol confiar i demana màxima concentració als jugadors –els palamosins no han guanyat mai a Nou Barris.

“Quan fa cinc partits que no guanyes, com ens va passar a nosaltres la setmana passada, estàs sempre més a prop del triomf. Aquest mal moment de la Muntanyesa és relatiu ja que només han perdut dos partits a casa en tota la temporada”, comenta Joan Mármol, que tindrà les baixes del lesionat Sergi Collell i dels sancionats Iván García i Sergio García.

LA PRÈVIA

Ells tenen més potencial que no pas nosaltres, però en un derbi les coses s'igualen molt
Chicho Pèlach
entrenador del figueres
El Figueres té bons jugadors i fa una aposta arriscada de joc que a vegades pot penalitzar
Arnau Sala
entrenador del peralada
El mal moment de la Muntanyesa és relatiu. A casa només han perdut dos partits en tota la lliga
Joan Mármol
entrenador del palamós
Després dels últims resultats segur que ens trobarem un Europa molt perillós i amb confiança
Ramon Calderé
entrenador de l'olot
La Pobla és un rival molt complicat, passa un bon moment i té una plantilla per estar a dalt
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera

El camp de l'Europa, una prova d'altura per a l'Olot

El líder del campionat, l'Olot (primer amb 50 punts), vol allargar la seva immillorable situació en la taula amb una victòria al camp de l'Europa (a les 12 h). Els olotins, que no han perdut cap partit des de la setena jornada, aspiren a engrandir el coixí de tres punts que tenen respecte del Peralada, segon classificat, una missió que no s'entreveu gens fàcil per al conjunt dirigit per Ramon Calderé. I és que l'Europa, tot i ser quinzè amb 25 punts, arriba al partit després d'encadenar dues victòries seguides que han reforçat la moral de l'equip. “A tots ens estranyava que l'Europa estigués en una situació tan complicada amb els jugadors que té, però ha guanyat el Peralada i el Vilafranca i segur que ens trobarem un Europa molt perillós i amb confiança. Pel que fa a nosaltres, intentarem millorar algunes coses, com ara tenir més efectivitat de cara a gol”, comenta Calderé, que tindrà la baixa de Lluís Micaló però recuperarà el davanter Sergio Álvarez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)