Reus

Un punt de satisfacció

Reus. El conjunt roig-i-negre obté un bon empat al camp del Mirandés gràcies a un gol de Querol (83'), que va servir per neutralitzar un rival dominador en la primera hora de partit

mirandés 1 reus 1

MIRANDÉS:Roberto; Carlos Moreno, Álex Ortiz, Kijera; Provencio (Álex García, 88'), Eguaras, Maikel, Néstor (Hervás, 76'); Sagnali (Urko Vera, 70'), Bustos i Guarrotxena.REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Campins, Babic, Atienza, Ángel (Migue García, 79'); Ramon Folch, López Garai (Guzzo, 63'); Querol, Miramón, Fran Carbia (Vítor, 63'); i Máyor.GOLS:1-0 (38') Guarrotxena. 1-1 (83') Querol.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari). No va amonestar ningú.PÚBLIC:3.123 espectadors.

Saber sofrir és bàsic. Quan un partit no et surt bé i el rival genera més perill que tu, la capacitat d'aguantar l'empenta del contrincant pot servir per esgarrapar alguna cosa. Seguint aquest guió, el Reus va tornar de Miranda amb un punt al sarró. El conjunt de Natxo González va tenir molts problemes per passar del mig del camp en la primera hora de partit i va veure com, poc abans del descans, les coses se li complicaven quan Guarrotxena va obrir la llauna amb un obús inabastable. L'equip roig-i-negre, però, no va abaixar els braços, va reactivar-se amb l'entrada de Vítor i Guzzo al camp i, amb un gol d'oportunista de Querol, va aconseguir un empat que el manté a la zona noble.

Les necessitats del Mirandés, un conjunt que conviu amb la pressió d'abandonar les places perilloses, van quedar paleses en la primera part. El quadre vermell va agafar les regnes del partit ben aviat i va imposar el seu joc a un Reus que ho buscava de manera directa, tot i que sense arribar a inquietar l'àrea local. Les ocasions, doncs, les va tenir el quadre ebrenc, que tenia la consigna de buscar la porteria d'Edgar Badia tan aviat els seus jugadors s'aproximessin a l'àrea roig-i-negra. Van topar, això sí, amb la bona actuació del porter barceloní. I és que quan els xuts no marxaven desviats per poc –és el cas dels intents d'Eguaras i Guarrotxena–, el sentinella del Reus refusava de manera providencial. Malauradament, Edgar no va poder fer res quan, en el minut 38, Guarrotxena va etzibar un obús des de la frontal que va topar amb el travesser i va acabar colant-se a dins de la porteria. Era el premi just al domini del Mirandés, un equip que va desbordar molt bé el Reus amb el joc exterior. Val a dir, això sí, que tot just després de l'1-0 Fran Carbia va estar a punt d'empatar quan va plantar-se sol davant el Roberto, que va refusar.

Els canvis són la clau

El segon temps va començar amb un xut des de la frontal de Ramon Folch, però ràpidament es va veure que tot seria com en la primera part si ningú no hi posava remei. I és que el Mirandés continuava dominant pels carrils i generant perill. Per fortuna, els ebrencs van estar desencertats. A Natxo González el panorama no li agradava i va decidir fer entrar Guzzo i Vítor per controlar més la possessió i buscar el rival de manera més ordenada. L'estratègia va funcionar a meravella, ja que a partir de llavors el Reus va dominar i va tenir ocasions claríssimes. Ho va intentar el mateix Vítor, amb un xut que va marxar creuat per poc (65') i, tres minuts després, Guzzo. El mig portuguès va rematar a boca de canó un refús i va veure com Kijera salvava el gol per als seus. També va tenir-la Máyor, que va topar amb el porter. Totes aquestes arribades van ser el preludi de l'empat, que arribaria en una elèctrica acció col·lectiva. Guzzo va desfer-se de la pressió defensiva rival i va passar-la a Campins. El lateral va veure que Querol estava sol com un mussol al pal contrari i va posar-li la pilota en safata perquè fes un gol que val un punt. Això sí, era el minut 83 i els del Baix Camp encara van haver de suar la cansalada per amarrar l'empat, ja que el Mirandés va assetjar-lo, sense cap fortuna, en els últims minuts del partit.