Nàstic

Futbol

Segona divisió A

El triomf de les defenses

Nàstic. L'equip tarragoní no dona continuïtat a la victòria de Lugo en no passar de l'empat sense gols contra l'Osca en un partit igualat i sense accions ofensives destacades

nàstic 0 osca 0

NÀSTIC:Reina, Valentín, Suzuki, Perone, Bouzón, Mossa, Luismi, Cordero, Juan Muñiz (Delgado, 57'), Emana (Uche, 74') i Manu Barreiro (Álex López, 56').OSCA:Herrera, Alexander, Carlos David, Iñigo López, Jair, Brezancic, Aguilera, Sastre, David López (Ferreiro, 60'), Camacho i Borja Lázaro (Vinicius, 73').ÀRBITRE:Eiriz Mata.T.G.:al local Àlex López i als visitants Carlos David, Borja Lázaro i Iñigo López.PÚBLIC:5.612 espectadors.

La victòria de la setmana passada a Lugo, la primera amb Juan Merino a la banqueta, va generar cert optimisme al Nàstic, però ahir, el dia en què calia confirmar que es pot confiar en la reacció dels grana, el pessimisme va tornar a guanyar terreny. L'equip tarragoní no va passar de l'empat sense gols contra l'Osca en un partit en què els dispositius defensius dels dos entrenadors van funcionar a la perfecció i, per tant, es van imposar als atacs. El Nàstic, el més necessitat de punts, va ser incapaç de trobar vies per fer perill i, sense profunditat, amb prou feines va xutar a porteria. Els aragonesos, una mica més satisfets amb el punt després de dues derrotes seguides, tampoc no van fer res de l'altre món perquè es veiés algun gol. Sigui com sigui, el Nàstic continua sense perdre amb Merino –sis punts de dotze– i, de manera provisional, deixa l'últim lloc i se situa a dos punts de la zona de descens, en espera dels partits d'avui. El més important, però, era donar continuïtat a la victòria de Lugo i, en no fer-ho, la sensació general va ser que es va tornar a fer un pas enrere.

Els dos equips van sortir al terreny de joc amb un esquema calcat: tres centrals, dos carrilers, tres jugadors al mig del camp, un mitjapunta amb la missió de marcar diferències –Emana en els catalans i Camacho en els aragonesos– i un referent ofensiu. Aquests plantejaments van suposar una acumulació important de futbolistes a la zona central, fent el partit de mal controlar i els espais, de mal trobar. Tampoc n'hi havia pels carrils, ja que, amb els dos tècnics conscients que podien ser font de perill, hi havia moltes ajudes defensives. Així, en una primera meitat amb molt poca continuïtat, el Nàstic només es va apropar a la porteria d'Herrera amb un parell de xuts de falta de Muñiz i alguna arrencada d'Emana, poc còmode ahir. L'Osca, per la seva banda, reeixia un pèl més en les combinacions, però només va protagonitzar un parell d'aproximacions, la més perillosa salvada per Luismi després d'un xut dins l'àrea de David López.

El joc, en la segona meitat, en lloc d'obrir-se, encara es va embussar més. Cap dels dos entrenadors va voler tocar l'esquema i arriscar, més temorosos de perdre un punt que no pas confiats a guanyar-ne dos. El que va intentar Merino va ser refrescar l'atac amb Uche i Delgado, als quals quasi no se'ls va veure, i posar Àlex López a lluitar totes les pilotes llargues. El de Calafell, en els últims deu minuts, va signar les dues accions ofensives mínimament inquietants dels grana, en què les seves rematades avançant-se a la rereguarda, una a centrada de Mossa i l'altra de Valentín, van sortir desviades.

ELS VESTIDORS

Ha estat un partit molt disputat amb dos equips ben plantats i sòlids. Ho hem donat tot, però ha faltat profunditat i dinamisme en atac
Després de vèncer a Lugo hi havíem de tornar, i més a casa, d'on no es poden escapar punts
Juan Merino
entrenador del nàstic
No hem fet prou en atac, però hi hem posat intensitat, l'única manera de no perdre aquí
Juan Antonio Anquela
entrenador de l'osca

Juan Merino situa tres centrals i dos carrilers

El 5-3-2 està de moda a segona A. Juan Merino ja el va utilitzar, més o menys, en la victòria a Lugo (2-3) i ahir el va tornar a fer servir amb un dibuix molt més clar: Suzuki, Perone i Bouzón eren els tres centrals i Gerard Valentín i Mossa, els carrilers. El tècnic de l'Osca, Juan Antonio Anquela, sol jugar amb quatre defenses, però ahir també va optar per la rereguarda de cinc. Segons va explicar després, era el millor dibuix per compensar l'absència de tres homes importants, Akapo, Melero i Samu Sáiz. A Merino li agrada el sistema, tot i que ahir va admetre que no els va donar prou profunditat i no va garantir que hi continuï apostant.

Per altra banda, Stéphane Emana, autor de dos gols a Lugo, no va entrar finalment a la convocatòria per culpa del cop que va rebre en un entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)