Els volcans no es refreden mai

‘Maneta'. L'Olot goleja l'Europa (0-5) amb quatre gols de Marc Mas i ja té sis punts d'avantatge respecte al Peralada

EUROPA 0 OLOT 5

EUROPA:Fer, Joel, Cano, Rojas, Canelada, Uri, Fran Bea (Gueri, 68'), Varona (Javi Iglesias, 82'), Dani Pujol, Civil i Gonzalo (Abel Rita, 57').OLOT:Ginard, Blázquez, Jose, Bigas, Escudero, Roger, Tito Malagón (Dembo, 70'), Héctor (Abel, 82'), Marc Mas i Uri (Sergio, 80').GOLS:0-1 (44') Marc Mas. 0-2 (45') Marc Mas. 0-3 (59') Tito Malagón. 0-4 (79') Marc Mas. 0-5 (81') Marc Mas.ÀRBITRE:Picazo Hernández.T.G.:al local Fran Bea.PÚBLIC:Uns 900 espectadors al Nou Sardenya.

L'Olot aterrava al Nou Sardenya conscient del perill d'un Europa que arribava al duel després de derrotar el Peralada i el Vilafranca i tenia entre cella i cella tancar el Tormalet amb ple de victòries. Tot i patir de valent a la primera part, però, els garrotxins van aconseguir una golejada històrica (0-5) –els escapulats mai havien sofert una maneta a casa– gràcies, sobretot, a l'efectivitat de Marc Mas, que va firmar un pòquer de gols. La golejada, a més, permet a l'Olot ampliar l'avantatge fins a sis punts al capdavant de la classificació, gràcies a la derrota del Peralada a Vilatenim.

El partit va començar amb molta empenta per part dels locals. Els graciencs es van encarregar de robar ràpidament la primera possessió olotina per convertir-la en un contraatac de Dani Pujol per la banda que va acabar en córner. Primers segons de partit i primer ensurt per al líder, que necessitava canviar la seva fórmula.

L'equip de Ramon Calderé va haver de canviar el xip per cercar les jugades de contraatac aprofitant els espais que deixaven els locals, que van dominar la pilota durant la primera part. Especialment bons van ser els primers vint minuts escapulats, que no van deixar de provar sort a la porteria de Ginard. Dani Pujol ho va provar en el minut 13 i Civil en el 17', però el porter visitant es va mostrar ferm sota pals.

A l'Olot li va costar crear perill i no tenia les idees clares davant d'un rival que no va deixar d'assetjar l'àrea, fins que en el minut 44 va arribar la màgia. Kike, un dels més actius, va aprofitar una relliscada de Cano per plantar la pilota directa al punt de penal. Allà l'esperava Marc Mas, que no va perdonar i va obrir la llauna. L'Olot havia trobat el camí per primer cop i, només un minut més tard, Blázquez va recórrer la banda dreta per tornar a deixar la pilota per al 9 olotí, que va aconseguir batre Fer i situar un còmode avantatge dels garrotxins al descans (0-2), tot i el domini local.

L'equip de la Garrotxa va fer una passa endavant en la segona meitat i no va tenir pietat de l'Europa. Kike ho va intentar en el minut 47 amb una internada dins l'àrea que va rebutjar Fer. Era el primer ingredient d'una sopa que començava a bullir. Els locals van provar de pressionar amunt per cercar un gol que canviés el partit, però van generar espais en defensa i l'Olot ho va aprofitar. En el minut 59 Tito Malagón va rebre la pilota tot sol dins l'àrea i va fer el 0-3 a plaer. Els graciencs no ho van deixar d'intentar, però Mas va posar la cirereta en els contraatacs. En el 79' va rematar de cap dins l'àrea enviant la pilota a l'escaire. Era el 0-4, i dos minuts després el silenc va culminar el seu recital amb una rematada creuada dins l'àrea quan el porter s'esperava la vaselina. Era el 0-5. La culminació d'una victòria treballada que demostra que els de Calderé també tenen cartes per jugar al futbol directe quan el rival decideix tenir la pilota.

L'Europa ha sortit molt millor que nosaltres, però hem sabut trobar el nostre moment. És un resultat excel·lent per nosaltres
De Marc Mas t'ho pots esperar tot, saps que en qualsevol moment marcarà. És un jugador d'una altra categoria
Ramon Calderé
entrenador de l'olot

Primera titularitat i primer gol de Tito Malagón

Després de debutar jugant els últims 22 minuts del partit de diumenge passat al municipal d'Olot que va acabar amb l'empat (1-1) contra el Santfeliuenc, el nou fitxatge dels garrotxins Tito Malagón es va estrenar ahir en l'onze inicial de Ramon Calderé, ocupant l'extrem esquerre. El madrileny va aprofitar la seva oportunitat i es va estrenar com a golejador amb el conjunt garrotxí anotant el 0-3 en el minut 59 que deixava el partit pràcticament vist per a sentència abans de ser substituït per Dembo en el 70'.

Amb l'estrena golejadora de Tito Malagón, ja són 9 els jugadors de l'Olot que han vist porteria aquesta temporada, i es reparteixen els 46 gols que ha fet l'equip: Mas (22 gols), Sergio Álvarez (10), Dembo i Héctor Simón (4), Jose (2) i Escudero, Uri, Alfredo i Tito Malagón (1).