Territorial

Tallats pel mateix patró

1a catalana. Els filials del Llagostera i el Reus, que van començar la lliga amb molts dubtes, encadenen un munt de partits sense perdre i s'han colat per sorpresa en la lluita per l'ascens

De menys a més. Així és la trajectòria de dos dels filials de primera catalana. El del Llagostera (grup 1) acumula onze jornades sense perdre i s'ha situat a quatre punts del líder, mentre que el Reus B (grup 2) està invicte des de la jornada 5.

Els dos conjunts, però, van començar el curs amb molt mal peu, un fet que els dos tècnics expliquen per la dificultat d'adaptació a la categoria, sobretot per equips joves com els filials: “La primera catalana és una categoria molt fotuda. Potser no es necessita un nivell tècnic gaire alt, però és molt exigent físicament; hi ha molts duels, moltes disputes... i es necessita un temps per acostumar-s'hi”, sentencia Pep Triadú, tècnic del Llagostera B. “Ens ha costat, però hem aconseguit una velocitat de creuer en què tot ens surt bé”, afegeix el del Reus, Lluís Albesa, que es va trobar uns problemes similars als del seu homòleg de Llagostera en l'inici de campionat; ara, però, després d'una ratxa excel·lent de resultats s'han convertit en la principal alternativa al domini del Balaguer i el Santboià en el grup 2.

Sense pressions

Arribats a aquest punt, l'ascens és una possibilitat ben real per als dos filials, tot i que sense obligacions. “L'objectiu mai ha estat pujar, però sí que és sortir a competir tots els partits i tenir sempre jugadors preparats i disponibles per si han de fer el salt al primer equip”, explica Triadú, que coincideix amb una idea clara amb el seu col·lega del Reus, la de “competir en tots els partits”. I aquí hi tenen un paper clau els veterans, els jugadors més grans de 23 anys: “En tenim un per línia i són peces fonamentals. Coneixen la categoria, aporten experiència a l'equip i amb els joves fan una mescla perfecta”, comenta el mister blaugrana. “A vegades, per ser un filial ens exigim més coses de les que són necessàries; al cap i a la fi del que es tracta és de ser contundents a les àrees”, conclou un Triadú que ha vist com el seu equip ha après a competir a còpia de garrotades. Igual que un altre filial 200 kilòmetres més al sud.

LES FRASES

Ens exigim massa per ser un filial, però al cap i a la fi es tracta de ser contundents a les dues àrees
Pep Triadú
ENTRENADOR LLAGOSTERA B
Ens ha costat, però ara hem aconseguit una velocitat de creuer en què tot ens surt bé
Lluís Albesa
entrenador reus b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)