Territorial

Victòria èpica i històrica

Divisió d'honor juvenil. El Girona guanya al camp del Barça (0-1) amb un gol de Mario en el temps afegit. Els d'Àlex Marsal fan un partit tàcticament perfecte donant poques opcions als blaugrana

barça 0 girona 1

BARÇA:Iñaki Peña, Morer, Eric Montes, Comas, Guerrero, Oriol Busquets (Tur, 46'), Mboula, Alasana, Lee (Abel, 67'), Monchu (Fati, 67') i Carles Pérez.GIRONA:Alberto, Puig, Guillem, Eloi, Blanes, Roger Cunill, Pol Blay, Aleix (Mario, 83'), Èric Torres, Soler (Caste, 72'), Damià Viader (Werick, 62') i Rodrigo (Jose, 66').GOLS:0-1 (92') Mario.ÀRBITRE:Mancera Antón.T.G.:al local Tur; i als visitants Eloi Blanes i Mario.

La temporada del juvenil A del Girona ja era bona abans-d'ahir, amb l'equip lluitant a la part mitjana alta de la classificació, però ahir els gironins hi van posar la cirereta aconseguint una fita històrica i, a més, fent-ho amb tanta èpica com va ser possible. I és que el Girona es va endur la victòria del camp del Barça (0-1), que és el líder i ha dominat amb mà de ferro tota la temporada havent perdut només un partit (al camp del Cornellà 2-0), gràcies a un gol de cap de Mario en el temps afegit (92').

Els gironins van coure a foc lent la victòria gràcies a un partit tàcticament molt ben treballat. Sense amagar-se i pressionant la sortida de pilota del Barça ben amunt, els d'Àlex Marsal van evitar que els blaugrana poguessin fer brillar el seu joc de combinació obligant-los a practicar un joc més directe. Fruit d'això en la primera part hi va haver poques ocasions. El domini de la possessió del Barça va ser estèril i només va disposar d'arribades en comptagotes gràcies a la seva qualitat individual. Monchu va tenir l'ocasió més clara dels locals, però el seu xut des de la frontal de l'àrea petita es va estavellar al travesser. Lee, que va buscar constantment l'esquena de la defensa, també va portar força perill, però va topar amb un Alberto Román que li va tapar tots els espais en l'un contra un.

Paciència i eficàcia

En la segona part el guió no va canviar. El Barça va dominar, però va tenir poques ocasions i quan les va tenir van tornar a aparèixer Alberto i el travesser. Primer el porter va enviar a córner un xut de Lee i acte seguit els blaugrana van rematar de cap a la fusta.

En els últims vint minuts el Girona va començar a recollir els fruits de la bona feina defensiva. El Barça, cansat, va fer un pas endavant per buscar la victòria i va deixar més espais en atac a un Girona que va començar a arribar amb perill a la porteria d'Iñaki. Primer Jose es va plantar sol davant del porter amb tant temps per pensar que no va definir bé. Poc després Carles Puig, amb un grandíssim xut des de lluny que es va estavellar a la creueta, va estar a punt de fer el gol de la temporada. I Werick tampoc va ser capaç de marcar, tot i que va generar molt perill en el contraatac. Quan el partit ja semblava sentenciat a acabar sense gols va arribar la traca final. Mario va rematar de cap una centrada de Puig i, amb la col·laboració d'Iñaki, va firmar el 0-1, que va fer embogir el conjunt blanc-i-vermell.

ELS VESTIDORS

Teníem molt clar que competiríem fins al final i que tot es decidiria per petits detalls. Hem fet perfecte tot el que havíem entrenat
És el premi a la línia ascendent. Ja no tenim vergonya i sabem que podem guanyar tothom
Àlex Marsal
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)