Girona

Un avantatge per a privilegiats

El Girona assoleix un marge respecte als llocs que no donen l'ascens directe que cap altre segon ha superat faltant 16 jornades

Des que hi ha 22 clubs a segona A, només un es va quedar sense pujar amb una renda com la que té ara l'equip de Pablo Machín

No és ni de bon tros el forat que ha obert el Llevant, que fa tota la pinta que no s'haurà de preocupar gens ni mica encara que tingui algun sotrac, però el Girona ha agafat un senyor marge que ha acabat d'alimentar les expectatives d'èxit a Montilivi. L'equip blanc-i-vermell s'havia fixat l'objectiu d'arribar als duels directes contra el Getafe i el Cadis a Montilivi mantenint un avantatge còmode, i quinze dies abans de rebre els madrilenys ha assolit una diferència més pròpia d'un líder que d'un segon classificat. Amb vuit punts d'avantatge, el Girona, que no ha enllaçat dues derrotes en tota la lliga, augmenta el marge d'error i, òbviament, les possibilitats d'acabar la temporada amb festa grossa.

Falten encara 16 jornades (48 punts en joc), però les experiències anteriors a la categoria –des que hi ha 22 equips– juguen a favor dels gironins. Només hi ha un equip que, després d'haver superat 26 jornades amb vuit punts de marge respecte al primer, no va assolir l'ascens directe i va quedar sense premi. És el Salamanca, que el juny del 2000, i després d'un grapat de jornades com a líder, va acabar quart amb els mateixos punts que el Vila-real, que el va superar per goal-average. Els altres sis equips que, des de la temporada 1997/98, tenien una renda de vuit punts o més en la 26a jornada –l'Elx (2012/13), l'Hèrcules (2009/10), el Numància (2007/08), el Valladolid i el Múrcia (2006/07) i l'Atlético (2001/02)– sí que van acabar celebrant l'ascens directe a primera.

Un senyor segon

Amb 49 punts, un més que els que acumulava en la mateixa jornada de la temporada dels 82 punts, el Girona supera els números de la majoria dels segons classificats de les temporades anteriors. Dels anteriors dinou cursos, només n'hi ha quatre en què el segon classificat tenia més punts en la 26a jornada. El rècord el marca el Celta, amb 52 punts (2011/12). També era més alta la puntuació de l'Sporting (51, 2014/15), el Rayo (50, 2010/11) i el Múrcia (50, 2006/07). En totes aquestes temporades, no hi ha cap equip que, com a segon classificat, tingués una renda superior als 8 punts un cop superades 26 jornades. I només un altre equip iguala la diferència que acaba d'assolir el Girona: el Múrcia de la temporada 2006/07, que va acabar perdent el segon lloc en benefici de l'Almeria però no l'ascens, ja que era una fase en què tres equips pujaven directament a primera i no hi havia ni promocions ni play-off.

Des que la Real Sociedad va arribar a aquest punt del campionat amb set punts més que el tercer (2009/10), les rendes dels segons classificats havien estat més aviat minses.

Els vuit punts són el sostre del Girona, que encadena tretze jornades en zona d'ascens directe. Entre la primera –sense marge– i l'actual, ha estat una jornada amb 1 punt de diferència, una altra amb 4 punts, tres més amb 2 punts, dues amb 3, dues amb 5 i dues amb 6.

7
equips
han superat la 26a jornada amb 8 punts o més de marge. Han pujat tots, menys el Salamanca (99/00), per ‘goal-average'.
1
sol equip
era segon en la 26a jornada amb 8 punts de marge com el Girona: el Múrcia (06/07), que va pujar com a tercer.
3
punts
menys té el Girona (49) que el rècord d'un segon, el Celta (11/12). Tres segons més tenien més de 49 punts en la 26a jornada.
13
jornades
enllaça el Girona en ascens directe: una com a tercer (darrere del Sevilla B) i 12 com a segon.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)