Reus

Solidesa inalterable

Reus. L'equip roig-i-negre ha mantingut la solvència defensiva malgrat els canvis obligats. A Cadis, Natxo González va tornar a disposar de tota la rereguarda titular quatre mesos després

No és fàcil el que està fent aquesta temporada el Reus, sobretot en defensa. Va començar molt fort al darrere –era un dels seus signes d'identitat a segona B i també ho és el curs del debut a segona A– i el pas de les jornades no ha minvat la seva solidesa. Es manté com un dels equips menys golejats de la categoria –20 gols rebuts en 26 partits, només superat pel líder indiscutible, el Llevant, que n'ha encaixat dos menys– i mai ha rebut més de dos gols en cap partit. Només el Saragossa, el Còrdova i l'Osca li n'han marcat dos.

La solvència defensiva es fa ara més necessària que mai per a un Reus que no passa el millor moment de la temporada en atac. Ha encadenat dos partits sense marcar i cinc sense guanyar, i no ha fet dos gols en un partit des de finals de novembre. Però l'excel·lència defensiva li permet continuar puntuant, com diumenge passat al terreny de joc del Cadis (0-0). El bon treball defensiu i les aturades d'Edgar Badia van fer que el tercer classificat es quedés sense marcar.

Al Nuevo Carranza, Natxo González va poder tornar a disposar de tots els defenses per primera vegada des de finals d'octubre. Feia quatre mesos que el tècnic basc no disposava de tots els seus efectius de la rereguarda, i a Cadis va poder formar la seva línia de quatre preferida, amb Alberto Benito i Ángel Martínez als laterals, i Jesús Olmo i Pichu Atienza al centre. Al davant, González va situar el doble pivot habitual, el format per López Garai i Ramon Folch, que doten d'equilibri l'equip. Olmo va estar lesionat entre el novembre i el desembre i Alberto Benito, en les primeres setmanes de l'any. De fet, el lateral d'Altafulla va reaparèixer tot just diumenge. En l'absència d'aquests dos futbolistes, Srdan Babic, a l'eix, i Joan Campins, al carril dret, han mantingut el nivell defensiu.

En principi, Natxo González mantindrà la línia defensiva de Cadis en el pròxim partit de lliga, divendres al vespre al municipal contra l'Oviedo. El conjunt asturià està en el millor moment de la temporada, ja que és cinquè després d'haver guanyat cinc dels últims sis partits, inclosos els tres darrers, en què ha fet sis gols.

LA CREU ACTUAL

El rigor defensiu compensa el mal moment en atac del Reus, amb dos partits sense gols
Benito va tornar després de dos mesos i la parella Olmo-Atienza es consolida de nou

Badia, en la lluita pel Zamora

El porter Edgar Badia va ser el millor del Reus en els dos últims partits de l'equip roig-i-negre, a Sòria i a Cadis. Les seves bones intervencions han permès al Reus sumar uns quants punts aquesta temporada, i els seus números, lluitar pel trofeu Zamora al porter menys golejat. El barceloní ocupa la tercera posició en aquesta classificació, encapçalada per Raúl Fernández, del Llevant, que ha jugat 21 partits i ha rebut 14 gols (0,67 per partit de mitjana), i amb Dani Hernández, del Tenerife, en la segona posició, amb 16 gols rebuts en 23 partits (0,70). Badia, l'únic que ha jugat tots els partits, és tercer amb 0,77 gols per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)