1a femenina

Futbol

Primera divisió femenina

La resistència dura 40 minuts

1a divisió femenina. L'Espanyol aguanta amb la porteria a zero fins al final de la primera meitat, però es deixa anar en la segona i el Barça acaba perdonant una golejada d'escàndol

barça 5 Espanyol 0

BARCELONA:Paños, Torrejón (Gemma Gili, 60'), Ruth, Unzué (Line Roddik, 66'), Melanie, Míriam, Losada, Alexia, Olga Garcia (Latorre, 54'), Jenni Hermoso i Alves (Koko, 54').ESPANYOL:Mimi, Elba, Estibi, Carola, Zaira (Vane, 54'), Baudet (Leti, 71'), Garrote, Paloma, Brenda (Helena, 64'), Maria Molina i Luana (Quintana, 60').GOLS:1-0 (39') Alves. 2-0 (44') Hermoso. 3-0 (51') Losada. 4-0 (58') Hermoso. 5-0 (67') Latorre.ÀRBITRE:Herrero Arenas.T.G.:a les visitants Zaira i Helena.PÚBLIC:1.241 espectadors al Miniestadi.

Ni el virus FIFA va donar lloc a cap mena de sorpreses en el derbi barceloní entre el Barça i l'Espanyol. Les blaugrana, que dijous passat van recuperar deu jugadores que havien jugat el prestigiós torneig internacional de l'Algarve Cup –la majoria amb l'equip campió, Espanya–, van assolir els tres punts i continuen en la persecució del líder, l'Atlético. L'Espanyol, en canvi, continua a la zona de descens sense aixecar el cap.

La resistència de les blanc-i-blaves va durar quaranta minuts, el que va trigar Andressa Alves a marcar al final del primer temps. De fet, l'Espanyol, que va plantejar un partit molt defensiu, va començar el duel amb millors sensacions, ja que el seu entramat defensiu va impedir que el Barça trenés amb comoditat. A mesura que passaven els minuts, però, les de Xavi Llorens van començar a trobar escletxes i el degoteig d'ocasions s'anava incrementant de mica en mica. Unzué, amb un xut que va anar al pal, va tenir l'ocasió més clara abans que els gols comencessin a rajar. I és que quan Alves, aprofitant una centrada des de l'esquerra, i Jenni Hermoso, servint-se d'una assistència de la brasilera, van encertar amb la xarxa, el partit es va acabar.

Tota la voluntat defensiva de l'Espanyol es va esfumar, i les blanc-i-blaves van començar a rebre ocasions. Llorens va donar entrada a Latorre i Koko, dues jugadores ràpides per combatre l'avançada defensa de l'Espanyol, i per aquí va arribar bona part del perill. Losada, aprofitant una altra assistència d'Alves, va recollir una pilota dins l'àrea i va fer el tercer, set minuts abans que Hermoso fes el seu doblet definint amb sang freda. Latorre, després d'un driblatge, va fer el cinquè. En aquest punt, vint minuts abans del final, va emergir la figura de Mimi, que va aturar un reguitzell d'ocasions quan la seva defensa ja havia abaixat els braços definitivament.

Calendari exigent

El Barça ha d'afrontar un tram de cinc partits en tres setmanes amb l'eliminatòria a doble partit de Champions contra el Rosengard (23 i 30 de març). L'equip de Llorens tindrà una setmana per descansar després del desgast que ha significat la copa Algarve per a deu de les seves jugadores. “Han arribat en un bon estat”, va dir el tècnic.