Segona divisió B

Concessions a dojo contra el líder

Incontestable. El Barça B castiga la candidesa de l'equip d'Alsina amb una golejada sense pal·liatius

BARÇA B 4 LLAGOSTERA 0

BARCELONA B:Suárez; Palencia (Nili, 65'), Marlon, Martínez (Borja López, 78'), Cucurella; Sarsanedas, Aleñá, Gumbau (Xemi, 74'); Alfaro, Romera i Cardona.LLAGOSTERA:Moragón; Chica, Diego Jiménez, Samu, Valentín; Rubén Martínez (Albarrán, 76'), Vivi, Pitu (Marc Martínez, 31'), Raúl Fuster (Rafa Jordà, 63'); Marc Fernández; i Manel Martínez.GOLS:1-0 (2') Gumbau, de penal. 2-0 (37') Romera. 3-0 (45') Alfaro. 4-0 (81') Romera.ÀRBITRE:Parro Górriz.T.G.:als locals Cucurella; als visitants Javi Chica, Albarrán, Vivancos, Samu.PÚBLIC:1.804 espectadors al Miniestadi.

El Llagostera va sortir escaldat del camp del primer classificat, el Barça B, que arribava amb alguns dubtes per la falta d'encert en els últims partits. Va sortir tot del revés. Si els de la Costa Brava preveien que el Barça atacaria per bandes, ho va centrar tot en el mig; si era important imposar un nivell físic alt, els visitants van perdre cada duel individual; i si era clau jugar amb els nervis dels locals, el gol inicial va arribar en la primera jugada. La gran quantitat de concessions, defensives, ofensives i en l'esquema que van fer els d'Oriol Alsina va sobrepassar l'equip, que, tot i tenir una plantilla plena de jugadors contrastats, no va estar a l'altura –ni de prop– del que exigeix el líder.

Oriol Alsina va reforçar les bandes –alineant Valentín de lateral i Raúl Fuster d'interior– preveient que el Barça les explotaria amb Alfaro i Perea. Però la pissarra de Gerard López deia una altra cosa molt diferent ja que va deixar l'exatacant del Llagostera a la banqueta i va reforçar el joc pel mig acumulant homes entre els centrals i els pivots rivals. Aquí, el Barça es va fer un fart de filtrar pilotes i d'arraconar el Llagostera, que, d'altra banda, va tenir un inici de partit molt condicionat per la diana en el primer atac local. I és que l'equip de la Costa Brava no havia ni tocat la pilota quan Romera va provar una centrada que va tocar les mans de Samu dins l'àrea. Penal i Gumbau va afusellar Moragón (2'). El Barça, que havia arrossegat problemes de confiança amb el gol en les dues últimes jornades, es va trobar el partit coll avall perquè fins al minut 20, el monòleg va ser local.

Reacció insuficient

Cardona (10') va estar a pocs centímetres de fer el gol en una centrada al segon pal i Sarsanedas també va estar a punt però la seva rematada va anar als punys de Moragón (18'). A partir del minut 20, i tot i que poc abans Manel va tenir l'empat en una centrada rematada massa alta, el Llagostera va reaccionar i va tenir el Barça entre les cordes. La pressió després de pèrdua dels d'Alsina va provocar que els blaugrana no sortissin amb claredat i els visitants van encadenar dues accions de perill: un xut molt desviat de Rubén Martínez (24') i un altre de molt tímid de Chica (25'). El Llagostera visitava l'àrea rival però ho feia de manera massa previsible amb Manel Martínez molt collat pels centrals del Barça i sense que ningú l'acompanyés.

Si bé els de la Costa Brava van millorar de mig camp endavant, al darrere l'equip era un flam: una pèrdua incomprensible dels centrals va estar a punt d'acabar en penal i expulsió de Moragón però Romera va exagerar la caiguda i l'àrbitre el va castigar per això (35'). I pocs minuts després els blaugrana van fer el segon i el tercer ja vora el descans en un esquema que es va repetir en les dues dianes: combinació del prodigiós mig del camp blaugrana a la frontal de l'àrea i definició perfecta de Dani Romera i Alfaro, respectivament.

Un tràmit

Les esperances del Llagostera, optimista en algun tram del primer temps, es van esfumar amb els tres gols encaixats i la segona part ja no va servir de res. El bagatge ofensiu dels d'Alsina es va reduir a una cavalcada de Manel Martínez des del mig del camp i un xut que va sortir massa alt, mentre que l'objectiu dels de Gerard López, veient la possibilitat d'alimentar la confiança, era augmentar l'avantatge escandalosament. Aquí, almenys, el Llagostera no es va deixar anar i va mantenir mínimament l'actitud. Tot i això, els blaugrana es van apropar al gol amb accions de Cardona –frustrat de ser l'únic davanter que no va sucar–, Cucurella i Alfaro, aquesta última en un altre regal incomprensible de Samu. Tot plegat fins que Romera va fer el quart en una pilota que el davanter andalús va rebre a la frontal i va definir amb mestria (81').