Reus

Un llindar a travessar

2a divisió A. El Reus rep l'UCAM amb un objectiu triple: encadenar la segona victòria després de guanyar a Tenerife, superar la barrera dels 40 punts i millorar prestacions com a local

El Reus va trencar el tedi amb què havia començat el 2017 amb una victòria en un feu inexpugnable, l'Heliodoro Rodríguez López. Després de setmanes en què l'esterilitat ofensiva de l'equip el condemnava a sumar molt a poc a poc, els de Natxo González van recuperar el somriure gràcies a un gol de Máyor i també a la seva gran arma, la solvència defensiva. Els tres punts han servit perquè al Baix Camp les coses es vegin des d'una altra perspectiva. No és que hi hagués neguit, ja que la situació del Reus continuava sent relativament còmoda, però sí que feia falta una alegria per esvair dubtes. Ara, en tot cas, s'ha de consolidar aquest canvi d'estat anímic allà on toca. A casa. L'afició roig-i-negra ja fa massa setmanes que no presencia una victòria al municipal, i avui seria un dia perfecte per recordar aquesta sensació.

La frenada a casa ha convertit el Reus en el pitjor local de segona divisió –19 punts de 45–, un rendiment que el tècnic, Natxo González, ha estat estudiant sense treure conclusions. “Hem estat analitzant per què encaixem més gols a casa que a fora, però no hi ha cap raó que ens faci pensar en un motiu concret”, va afirmar el basc, que, a banda de millorar a casa, té un altre objectiu entre cella i cella. Vol superar el llindar dels 40 punts. “Volem superar aquesta barrera, ja que el pas dels 30 als 40 punts ens està costant molt”, exposa l'entrenador, que espera que els rumors que el situen en l'òrbita del Saragossa, no afectin el rendiment dels seus: “Això és una cosa que m'incomoda a mi, però que no repercutirà en el nostre rendiment.” Per a la cita d'avui, González segueix amb les baixes de Querol, Vítor i Albístegui.

Un rival a l'alça

L'equip que visita Reus, l'UCAM, té ara ben poc a veure amb el de la primera volta. Uns mesos enrere, a la vella Condomina de Múrcia, els roig-i-negres van obtenir l'única victòria per més de dos gols de diferència que han aconseguit aquesta temporada. Es van imposar 0-2. El conjunt universitari, però, va canviar de tècnic abans de l'aturada de Nadal i l'aposta ha estat reeixida. “Són un equip molt fiable, amb un bon jugador, Jona, que està en estat de gràcia”, assegura Natxo González. I és que els murcians són ara un bloc més consistent en defensa que, a més a més, no coneix la derrota lluny de casa des de l'arribada de Francisco a la banqueta. D'al·licients, no en faltaran.

ELS VESTIDORS

Ens està costant molt passar dels 30 als 40 punts i volem superar la barrera guanyant a casa
Natxo González
entrenador del reus
Les últimes dos setmanes estem treballant millor que mai. Confio a traure'n alguna cosa positiva
Francisco Rodríguez
ENTRENADOR DE L'UCAM

Dos mesos de sequera al municipal

Tot i que el tècnic del Reus ha estat analitzant el que passa quan l'equip juga a casa i no hi troba una explicació, el fet és que als roig-i-negres els costa més tirar els partits endavant al municipal que a camp contrari. A l'estadi, els del Baix Camp ja fa dos mesos que no aconsegueixen cap triomf. L'últim, va ser el 15 de gener contra l'Almeria (1-0). Des de llavors, hi han disputat quatre partits, amb un bagatge de tres empats i una derrota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)