Girona

futbol

2a divisió a

El cop d'efecte més benvingut

El triomf del Tenerife al Carranza permet al Girona mantenir la renda de vuit punts en la zona d'ascens directe a primera

L'alegria aliena rebaixa els efectes de les dues derrotes consecutives dels gironins, convençuts que mereixien millor premi contra els rivals directes

El pitjor escenari hauria pogut deixar el Girona començant el partit de dissabte a Montilivi contra el Rayo Vallecano amb la pressió de tenir el Cadis només dos punts per sota, perquè els andalusos juguen abans, al camp de l'UCAM. Possiblement més d'un jugador del Girona hi havia pensat ahir al matí, durant el camí de tornada cap a casa, després d'encadenar a Oviedo la segona derrota. A la tarda, però, tot es va capgirar. El Cadis, que havia sortit triomfant de Montilivi la setmana passada, es va endur una garrotada contra el Tenerife, en un altre duel directe entre aspirants que va respondre a les expectatives. Els uns i els altres van generar perill, i el conjunt de Pep Lluís Martí es va acabar enduent el premi gros del Carranza gràcies a un bonic gol d'Amath, la seva referència principal (0-1). Era el millor resultat possible per al Girona, que manté els vuit punts d'avantatge respecte al tercer classificat tot i haver perdut. I amb una jornada més gastada. Ara en queden onze i, malgrat haver encadenat per primera vegada dues derrotes, i contra dos dels perseguidors, el Girona es continua sentint fort. La vitamina que va rebre ahir des del Carranza va ser de gran ajuda.

Si la 30a jornada semblava deixar el Cadis com a gran rival del Girona, la següent ha tornat a equilibrar molt el panorama dels perseguidors. El Cadis és a vuit punts i el Tenerife –ha de rebre els de Machín d'aquí a tres jornades– i l'Oviedo, a nou. De fet, el que més s'estreny és la lluita pels llocs de play-off d'ascens. Entre el Cadis, tercer, i el Getafe, sisè, només hi ha tres punts de diferència. I l'Osca, el primer aspirant a prendre un dels llocs de les eliminatòries d'ascens, és setè amb només un punt menys que l'equip de Bordalás.

Les sensacions

L'impacte positiu rebut ahir a distància farà més digerible la situació del Girona, que no s'havia trobat mai en tot el curs amb dues ensopegades consecutives. Tant els tècnics com els jugadors estan convençuts que haurien merescut força millor premi en els dos duels directes contra el Cadis (1-2) i l'Oviedo (2-0). L'equip va competir bé, especialment en la segona part contra els gaditans i en la primera al Tartiere, però no va tenir l'efectivitat de jornades anteriors i ho va acabar pagant. L'equip s'agafa a les sensacions mostrades malgrat els mals resultats, i és innegable que el fet d'haver mantingut els vuit punts d'avantatge –els mateixos que tenia abans d'un mes de març exigent– els ajudarà a enfortir la convicció. A tots els rivals els costa encadenar ratxes positives –el Cadis va perdre la possibilitat d'enllaçar tres triomfs; el Tenerife va trencar una sèrie de tres jornades sense guanyar, i l'Oviedo, de dues–, i gestionar amb tranquil·litat el marge, encara que hi hagi alguna decepció, és el millor camí.

Després de dues derrotes, passa d'11 a 8 punts, el mateix marge que tenia abans d'un març exigent
La lluita en la zona de ‘play-off' s'estreny, amb tres punts entre el tercer i el setè
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)