2a divisió FEF

Gols que foraden la història

Sense pietat. El Barça B iguala la golejada més escandalosa del futbol estatal (de l'Extremadura, el 1993) amb dotze dianes que engreixen el seu estat de forma i envien l'Eldenc a tercera divisió

BARÇA B 12 ELDENC 0

BARCELONA B:Sergi Puig; Nili, Marlon, Martínez, Cucurella; Sarsanedas (Kaptoum, 46'), Gumbau, Carbonell, Alfaro (Marc Cardona, 46'), Romera (Abeledo, 57') i Perea.ELDENC:Alessandro; Cupaioli, Ruiz, Smitarello, César; Edenilson, Muratore; Maiki, Hans, Chàfer i TabalaGOLS:1-0 (8') Romera. 2-0 (10') Alfaro. 3-0 (12') Carbonell. 4-0 (19') Gumbau, de penal. 5-0 (24') Romera. 6-0 (29') Alfaro. 7-0 (31') Romera. 8-0 (44') Alfaro. 9-0 (49') Perea. 10-0 (79') Kaptoum. 11-0 (85') Cardona. 12-0 (91') Abeledo.ÀRBITRE:Espasandín Cores.T.G.:al visitant Bergonsi.PÚBLIC:1.005 espectadors al Miniestadi.

Entre el rècord i el ridícul quedarà emmarcat el partit d'ahir al Miniestadi entre el líder, el Barça B, i el cuer, l'Eldenc. El conjunt blaugrana va fer el que havia de fer: jugar professionalment un partit de futbol. L'equip alacantí, en canvi, va culminar una temporada esperpèntica amb una efemèride impensable en el futbol actual. Amb els dotze gols, el conjunt de Gerard López va igualar el millor registre de sempre tant a primera, com a segona, com a segona B: el que tenia l'Extremadura des del 1993 en un partit contra el Portuense en el grup quart de segona B.

El missatge per als blaugrana era clar, sortida que ofegués el rival per encarrilar el partit com més aviat millor. Però l'Eldenc va tenir alguna cosa a dir –l'única en tot el partit– abans que comencés la tempesta, amb una ocasió que el juvenil Puig va treure. A partir d'aquí, el monòleg blaugrana va ser abassegador, en bona part per les grans facilitats defensives que va donar el rival: tendre en la pressió sobre la pilota, amb metres a l'esquena de la defensa i amb un porter indigne per a la categoria. Un còctel mortal que va permetre als blaugrana anar engreixant el compte en el primer temps: en el minut 20 guanyaven 4-0, la meitat de gols que al final del primer temps.

Més tensió als vestidors

En el descans, tal com va reconèixer Gerard posteriorment, els jugadors van saber que el rècord eren 12 gols mentre que al vestidor visitant la tensió agafava dramatisme amb discussions pujades de to. Aquestes dues dinàmiques es van traslladar al terreny de joc, en què de seguida Perea va anotar el novè. A partir d'aquí, el filial va abaixar el pistó i les dianes no van tornar a rajar fins al tram final, que Abeledo, un dels menys habituals, va rematar amb la dotzena.

Després d'acabar el partit, cap membre de l'Eldenc va voler parlar amb els mitjans. De fet, fins mitja hora després de la finalització de l'enfrontament, se succeïen les discussions entre membres de l'equip a les portes del vestidor. El conjunt alacantí, que ha vist passar set entrenadors diferents i seixanta jugadors aquesta temporada, va confirmar ahir matemàticament el descens. Ahir, sens dubte, això va ser el menys important.

No recordo un resultat així, potser a benjamins. Tres punts i l'objectiu més a prop
Dani Romera
davanter del barça b
Felicito els meus però me'n vaig amb una mala sensació pel que ha significat per als rivals
Gerard López
entrenador del barça b

ELS VESTIDORS

Ha estat un resultat impensable. Hem intentat respectar el rival al màxim
Jesús Alfaro
atacant del barça b
Ha estat un partit diferent; hem de mantenir l'esperit competitiu per pujar de categoria
Marlon Santos
defensa del barça b

El rècord de l'Extremadura té un asterisc

Abans del Barça B, només un equip havia aconseguit guanyar per dotze gols de diferència en les tres primeres categories del futbol estatal, l'Extremadura. Però el partit contra el Portuense (12-0) corresponent a la jornada 35 de la temporada 1992/93, no va acabar tenint validesa a efectes federatius. Poc abans d'acabar el curs, el Portuense es va retirar de la lliga i la normativa va invalidar tots els resultats de l'equip gadità. El segon registre més escandalós, fins ahir, del futbol estatal era un 12-1 entre l'Athletic i el Barça, a primera (1930/31) mentre que a segona B era un 11-1 entre l'Albacete i el Tenerife B (1989/90). L'equip català que més gols havia aconseguit en un partit fins ahir era el Sabadell (11-1 contra l'Erandio la 49/50 a segona divisió).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)