Reus

El llop ja treu el cap

2a divisió A. El Reus, que diumenge va caure a casa contra l'Osca, només ha guanyat un dels darrers dotze partits i s'ha acostat a la zona de descens en el moment clau de la temporada

Després d'un primer terç de temporada impecable, en què el Reus es va convertir en l'equip revelació de segona –va estar dotze jornades en zona de play-off i una en posició d'ascens directe–, el concepte patiment semblava haver-se esvaït de la ment de l'afició roig-i-negra. En aquesta categoria, però, les temporades són eternes i donar res per assentat és una mala idea. D'un tram de lliga a l'altre, la situació d'un mateix equip pot ser molt diferent. El Reus, novell, ja ho sap.

L'equip del Baix Camp, que després de la victòria a Tenerife fa quatre jornades semblava haver esvaït dubtes –deixava el descens a 7 punts–, s'ha tornat a encallar i, després de la derrota de diumenge contra l'Osca, veu com el llop treu el cap. Ara mateix, ja ningú no mira la meitat alta de la classificació. Després de guanyar només un dels darrers dotze partits – 10 punts de 36– toca vigilar els de sota. I és que els de Natxo González ocupen la tretzena posició i tenen les places de descens a 4 punts. Hi ha un coixí encara important i cinc equips separen els reusencs de l'infern, però de la calma –sempre relativa–, s'ha passat a l'alerta.

El missatge del tècnic i de la plantilla, en tot cas, és bastant clar: qui pensés que això de la segona divisió A era fàcil era un il·lús. L'experimentat mig Aritz López Garai, de fet, vol veure el got mig ple i valora el marge aconseguit fins ara: “Estem sent sensats i sabíem que arribaríem al final amb dificultats. En la primera volta no ho podia semblar, però la segona A és llarguíssima i hi ha temps per a tot. Ara es juga el més important, i hi arribem ben posicionats.”

A casa, encallats

El gran llast del Reus està sent el seu rendiment a l'estadi municipal. Els de Natxo González continuen sofrint quan els toca jugar davant de la seva parròquia i són el pitjor local de la lliga (han sumat 20 punts en disset partits). De fet, l'equip roig-i-negre guanya com a local des del 15 de gener passat i, des de llavors, han visitat la capital del Baix Camp sis equips, amb un bagatge de quatre empats i dues derrotes.

LES FRASES

6
partits
encadena el Reus sense guanyar a casa. És el pitjor local: ha sumat 20 punts en 17 partits.
Tot i haver rebut un cop dur i estar fumuts, ens veiem amb força i creiem en el que fem
Máyor
DAVANTER DEL REUS
La lliga és molt llarga i sabíem que arribaríem al final amb dificultats. Estem ben posicionats
Aritz López Garai
mig DEL REUS

El mal crònic de l'eficàcia ofensiva

El problema que està tenint el Reus està diagnosticat i té una solució difícil, sobretot quan l'estat anímic és més aviat depressiu. “L'únic que ens falta és eficàcia a dalt”, admetia després de la derrota contra l'Osca el tècnic Natxo González. I és que l'equip encadena ja tres jornades sense marcar cap gol. El davanter Máyor, admet que psicològicament la sequera afecta, però confia en el camí marcat: “Ens veiem amb força i creiem en el que fem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)