Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Embranzides letals

Nàstic. El Mirandés marca primer (10'), però els grana empaten abans del descans a còpia d'intensitat ofensiva (39') i sentencien en la segona part amb dos minuts d'inspiració (68' i 70')

NÀSTIC 4 MIRANDÉS 1

NÀSTIC:Reina; Valentín, Xavi Molina, Perone, Bouzón; Zahibo (Suzuki, 87'), Tejera; Lobato, Achille Emana, Jean Luc (Stéphane Emana, 82'); i Àlex López (Juan Delgado, 82').MIRANDÉS:Roberto; Carlos Moreno, Fran Cruz, Álex Ortiz (Kijera, 81'), Aurtenetxe; Rúper, Usero; Sangalli (Pedro, 64'), Maikel Mesa, Álex García (Urko Vera, 70'); i Guarrotxena.GOLS:0-1 (10') Álex García. 1-1 (39') Xavi Molina. 2-1 (68') Tejera. 3-1 (70') Lobato. 4-1 (88') Achille Emana.ÀRBITRE:Pulido Santana.T.G.:Zahibo; Guarrotxena i Roberto.PÚBLIC:5.732 espectadors.

El Nàstic va resoldre un partit molt compromès, la visita d'un cuer amb ganes de revifar i complicar la vida als grana, amb una victòria convincent gràcies a la intensitat ofensiva en els moments clau. El Mirandés va marcar primer (10') en una de les seves poques accions d'atac d'una primera meitat en què el Nàstic va arribar sovint a l'àrea rival, sobretot per les bandes, i que va trobar el premi de l'empat gràcies a Molina (39'). En la segona, els tarragonins es van reactivar després d'un inici fred amb un parell d'avisos del Mirandés, i dos minuts d'inspiració, amb gols de Tejera (68') i Lobato (70'), li van permetre sentenciar el partit. Emana, de penal abans del final (88'), va arrodonir una victòria que deixa el Nàstic provisionalment a quatre punts de la zona de descens, per bé que la majoria de rivals directes juguen avui.

El retorn al 4-2-3-1 li va anar bé, al Nàstic, així com la reaparició de Jean Luc, que va fer anar de corcoll la defensa rival per l'esquerra. La dreta era el passadís de Gerard Valentín, molt actiu també ahir. Els dos jugadors havien arribat amb perill a la línia de fons abans que el visitant Álex García marqués de cap, aprofitant una jugada de Sangalli i les mans massa toves de Reina. Malgrat el cop, el Nàstic va mantenir un bon ritme ofensiu, amb accions per la banda, córners i faltes laterals. El setge va anar in crescendo, amb Àlex López de protagonista. Primer va fer lluir Roberto i, poc després, va connectar una rematada al pal que va anar a parar als peus de Xavi Molina, que no va fallar.

El ritme amb què el Nàstic havia acabat la primera meitat no es va mantenir a l'inici de la segona, cosa que va aprofitar el Mirandés per estirar-se i tenir l'empat a prop, en un xut de Guarrotxena i en un cop de cap d'Álex Ortiz, tots dos fora per poc. De mica en mica, el Nàstic va fer tornar a entrar en joc Jean Luc, Valentín i Emana, i les oportunitats de gol es van tornar a succeir. L'ímpetu grana va tornar a tenir recompensa. Primer, Sergio Tejera va completar una jugada embolicada dins l'àrea –amb possible penal sobre Àlex López i un rebuig fatal d'Aurtenetxe– amb un xut col·locadíssim que va entrar pel mateix forat, on, dos minuts després, Cristian Lobato va col·locar la pilota en un bon xut des de la frontal. Abans del final, Roberto va cometre un penal clar sobre Juan Delgado i Emana va transformar el llançament amb molta suavitat.

Ha estat el partit més complet a casa, en una situació difícil pel que hi havia en joc. Estic agraït pel comportament dels menys habituals
Hem donat molta importància a la pilota, amb passades i molta mobilitat. El 0-1 no era just
Juan Merino
entrenador del nàstic
En la primera part ens ha faltat pilota. En la segona, els dos gols seguits ens han castigat molt
Pablo Alfaro
entrenador del mirandés

Merino torna al sistema amb quatre defenses

Juan Merino va deixar ahir aparcat el 3-5-2 i va tornar al 4-2-3-1. El tècnic andalús va explicar després del partit que amb el sistema de tres centrals es troben còmodes a camp contrari, però al Nou Estadi les dues derrotes en els dos anteriors partits li van fer replantejar la tàctica. Així, ahir va sortir amb Valentín i Bouzón de laterals –l'empordanès amb més profunditat– i Molina i Perone de centrals. Per davant, amb diverses baixes al mig del camp –ahir no van poder jugar Luismi, Cordero, Madinda i Muñiz, a més de Mossa, Barreiro i Djetei–, van ser Zahibo i Tejera els que van formar el doble pivot, amb Lobato i Jean Luc als costats, Achille Emana a la mitja punta i Àlex López al davant. Pel que fa a Jean Luc, només havia jugat 45 minuts en les anteriors dotze jornades, els de la segona meitat del partit contra el Còrdova del 5 de març. Tot i la inactivitat, l'extrem ivorià va completar un bon partit, amb moltes arribades per banda, i va ser elogiat per Merino.