Reus

La fe de ser els pioners

Reus. Ningú no ha guanyat al camp del líder, un Llevant embalat cap a primera, però l'equip roig-i-negre confia en la seva competitivitat per aconseguir una victòria que el revitalitzaria molt

Seria una dosi enorme de moral i confiança en un moment compromès, de dubtes. Vèncer al camp del Llevant, on fins ara cap rival ha aconseguit els tres punts i només el Cadis i el Getafe n'han tornat amb un punt, revitalitzaria molt el Reus, que s'acosta perillosament a la zona baixa per culpa d'una mala dinàmica de resultats, amb una sola victòria en dotze jornades. Això sí, els resultats que s'han produït aquest cap de setmana, fan que els del Baix Camp continuïn a quatre punts de la zona de descens, de manera que la cita d'avui és una bona oportunitat per tornar a allunyar-se de sota i fer coixí.

Els números del Llevant espanten. Millor líder en la història de segona A, el seu ascens a primera –i el títol de lliga– és qüestió de temps, i malgrat això no afluixa. De totes maneres, l'equip de Juan Ramón López Muñiz va perdre en l'anterior jornada el sisè partit de la temporada al camp del Getafe. Amb l'ambició per bandera, l'equip valencià voldrà reprendre avui el camí de la victòria, i més al Ciutat de València, on vol mantenir les estadístiques pràcticament immaculades.

El Reus, per la seva banda, no s'acaba de trobar còmode. Desactivades la capacitat de sorpresa, la frescor i la inèrcia de l'ascens de la primera volta, l'equip de Natxo González no és ara tan regular en el joc i costa més que els partits –sempre igualats, això sí– es decantin a favor seu. Per exemple, l'últim, contra l'Osca, va caure del costat dels aragonesos per culpa d'un gol en l'últim minut. Va ser una derrota dolorosa, i per això l'equip es conjura per refer-se'n amb un bon resultat contra el líder. El Reus es refia de la seva competitivitat –no ha perdut contra ningú ni enlloc per més d'un gol i ha aconseguit bons resultats en estadis important– per fer-ho.

El precedent de Tenerife

Tot i que pugui semblar utòpic tornar del Ciutat de València amb tres punts, al Reus hi ha el precedent del partit a l'estadi del Tenerife, en què els roig-i-negres van ser els primers a guanyar aquest curs. “Ens il·lusiona la possibilitat de ser els primers a vèncer al camp del Llevant, i s'han de buscar aquests referents i experiències similars que hem tingut aquesta temporada”, diu Natxo González.

L'AVANTMATX

Ens hem d'alçar tot i la darrera decepció. Ens il·lusiona el repte de ser els primers a vèncer a València
Natxo González
entrenador del reus
El Reus s'hi juga molt i haurem de mostrar la nostra millor versió si el volem superar
Juan Ramón López Muñiz
entrenador del llevant

Un cop més sense lateral dret natural

El tècnic del Reus, Natxo González, encadenarà una altra setmana sense lateral dret a la convocatòria, ja que ni Alberto Benito ni Joan Campins s'han recuperat de les seves lesions i no viatgen a València. També serà baixa Marcos Tébar. Per resoldre la mancança al carril dret de la defensa, el tècnic roig-i-negre va avançar ahir que repetirà l'aposta de la setmana passada: alinear Jorge Miramón, que va fer un gran paper contra l'Osca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)