Girona

Evitant tornar a l'infern

El rival. L'UCAM Múrcia té com a principal objectiu salvar la categoria i mantenir-se per segon any en la segona A. Els murcians busquen la regularitat de la mà de Francisco, el seu segon tècnic

L'UCAM Múrcia afronta els vuit últims partits de la lliga amb un clar objectiu: evitar el descens i tornar així als mons obscurs de la segona B, un pou per a tots els clubs i una competició desastrosa a tots els nivells; econòmic, esportiu i institucional. El conjunt murcià va tenir un inici de lliga brillant gràcies a la coneguda teoria de la inèrcia del recent ascendit i va ocupar en les primeres jornades la part mitjana-alta de la classificació. Quan es va acabar la inèrcia, l'UCAM es va desinflar entrant en un espiral negatiu, i és que, en plena decaiguda i coincidint amb el pitjor resultat encaixat fins ara –van perdre al camp de l'Osca 5-2–, el tècnic de l'ascens, José María Salmerón, va ser acomiadat. Francisco Rodríguez va agafar l'equip el 13 de desembre i després de caure en el primer matx com a entrenador contra el líder, el Llevant (0-2), actualment ha firmat una trajectòria prou apta de només quatre derrotes en les darreres quinze jornades –això sí, han perdut els dos últims partits de manera consecutiva i només han fet una diana en els darrers quatre–; unes xifres que li permeten estar fora del descens i lluitant amb totes les possibilitats per obtenir el gran objectiu.

L'UCAM és el segon pitjor local de la categoria amb 21 punts, un més que el Reus (20) però, en canvi, és un dels bons equips a domicili amb 17 punts dels 38 que té en total –són el desè millor–. El conjunt de la Universitat Catòlica va tenir diversos canvis durant el mercat d'hivern. Les sortides de Jesús Imaz (Cadis), Juanma Delgado (Heart Midlothian), Guichón (Seinäjoki) i altres de secundaris van ser rellevades per Manolo Sánchez i Luis Fernández (Alcorcón), a més dels atacants verticals Cedric (Columbus Crew) i Ibán Salvador (cedit pel Valladolid). Les incorporacions han dotat l'equip de Francisco de més solidesa, però el futbolista que ha sostingut en més jornades al bloc ha estat Jona. El davanter d'Hondures, el principal perill de l'UCAM, ha fet set dels darrers onze gols del seu equip i s'ha destacat com a pitxitxi de la plantilla –el segon amb més gols (5) és Imaz, des del gener al Cadis¨–.

El Girona haurà de superar un rival necessitat de punts –es troba a 2 punts del descens directe–, que ja ha aconseguit guanyar en camps com el del Valladolid i el Rayo Vallecano (0-1) o esgarrapar punts a Cadis (2-2), a Còrdova i a Elx (1-1); un avís per als gironins que, per molts motius, són els clars favorits per al triomf.

GENS MALAMENT

L'UCAM és el desè millor equip a fora de casa. Ha sumat 17 dels 38 punts en total

PICANT PEDRA

Els de Francisco han perdut quatre partits dels últims quinze; dades per a l'optimisme

DUES CONSECUTIVES

Els murcians han perdut els dos últims partits i han marcat un gol en els darrers quatre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)