Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Punt reconfortant a Getafe

Nàstic. L'equip grana neutralitza un 1-0 en contra amb un gol d'Achille Emana (46') i aconsegueix un empat molt valuós que consolida el seu ressorgiment just abans del derbi

GETAFE 1 NÀSTIC 1

GETAFE:Alberto; Molinero, Cala, Cata Díaz, Peña; Paul Anton (Lacen, 71'), Sergio Mora; Chuli (Álvaro Jiménez, 65'), Portillo (David Fuster, 80'), Dani Pacheco; i Jorge Molina.NÀSTIC:Manolo Reina; Suzuki, Bruno Perone, Iago Bouzón; Gerard Valentín, Xavi Molina, Juan Muñiz (Jean Luc, 71'), Tejera, Mossa (Cristian Lobato, 46'); Àlex López i Emana (Stéphane Emana, 75').GOLS:1-0 (24') Portillo. 1-1 (46') Emana.ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià).T.G.:Als locals Cata Díaz, Molinero, Cala i Sergio Mora; i als visitants Mossa i Tejera.PÚBLIC:10.175 espectadors.

El derbi de la pròxima jornada arribarà en un bon moment per al Nàstic. Set dies després de fer el partit més complet de la temporada contra el Mirandés, ahir els grana van tornar a exhibir arguments per pensar que acabaran amb un cert marge respecte la zona de descens. Van esgarrapar un molt bon punt de Getafe en un partit que, en el descans, feia molt mala pinta. Els blaus guanyaven 1-0 i havien controlat el matx de manera molt clara. Un gol d'Emana la primera acció del segon temps, però, va canviar molt les coses. El Nàstic va mantenir a ratlla un rival que batalla per l'ascens i va amarrar l'empat.

En els primers 45 minuts, el joc dels dos equips i la dinàmica del partit van reflectir a la perfecció la seva situació a la taula. El Getafe, més ambiciós, va dominar un Nàstic que es va veure desbordat per l'atac blau. Abans del gol local, de fet, Manolo Reina ja va ser salvador, ja que va refusar dos xuts a boca de canó de Jorge Molina. Un en el 14 –amb gol anul·lat posterior a Chuli– i un altre en el 21. El porter andalús, però, no va poder fer res quan, en el minut 24, Portillo va connectar amb molta mestria una assistència per alt de Jorge Molina. La pilota va acabar al fons de la porteria. L'1-0 no va canviar la tendència del partit i el Getafe va continuar dominant, sense encert, això sí. El Nàstic, per la seva banda, va veure's ofegat per la pressió dels de casa i només Álex López, amb un xut massa tou, ho va provar.

Les males sensacions del primer temps es van esvair en la primera acció després de la represa. Emana va triangular amb Juan Muñiz i va etzibar un xut col·locat quan s'internava a l'àrea que va significar l'empat. Quedava un món i, amb l'1-1, les coses es veien d'una altra manera. Els de casa van tenir moments de patiment, però van recuperar el control i llavors el protagonista va ser Manolo Reina, que va salvar l'empat refusant un xut de Pacheco (51') i evitant cap ensurt més.

El comportament de l'equip ha estat impressionant. Tenint en compte el rival, el punt ens reforça
Juan Merino
entrenador del nàstic
Hem tingut el partit controlat, però el seu gol en el 46' ens ha condemnat. Ens ha faltat encert

Un sistema en cada part

El Nàstic va començar el partit amb una defensa amb tres centrals i dos carrilers, però, en el segon temps, Merino va apostar per jugar amb el 4-2-3-1 que va utilitzar fa una setmana al Nou Estadi, una aposta que va funcionar. “És important tenir dues solucions per sorprendre el rival i avui ho necessitàvem”, va dir el tècnic grana després del partit. Merino admet que jugar amb quatre al darrere és més arriscat, però dona més presència ofensiva a l'equip.