2a divisió FEF

futbol

llagostera

El final d'una llarga sequera

El protagonista. Rafa Jordà va fer al nou estadi del Badalona el seu primer gol amb la samarreta del Llagostera i es va treure l'espina de no marcar, ja que feia un any que no sucava

El 29 d'abril de l'any passat, Rafa Jordà va decidir un partit de la lligueta de promoció d'ascens a la primera divisió romanesa. En un Rapid de Bucarest-Dunarea Calarasi, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda va fer l'únic gol del matx i va donar als seus un triomf clau en la batalla per pujar. La fita es va assolir, tot i que després l'equip va perdre la plaça, perquè estava en fallida.

L'alegria d'aquell gol, per desgràcia, ha trigat molt a repetir-se. Gairebé dotze mesos. Aquest és el temps que ha necessitat l'atacant vallesà per tornar a sucar. Ho va fer, això sí, amb grandesa i exhibint qualitat. Amb una vaselina per sobre de Morales, que va superar la línia de gol amb certa intriga. Una diana també determinant, ja que va permetre al Llagostera sumar els tres punts al complicat camp del Badalona i encarrilar la permanència. Rafa Jordà, amb tot, no amagava la mescla d'alegria i d'alleugeriment amb què va acabar el partit. “Estic content i tenia moltes ganes de marcar, que ja se'm feia una muntanya el gol”, afirmava l'experimentat davanter, que remarca el valor col·lectiu de la diana: “Celebrem els tres punts, això és el més important, ja que ens donen tranquil·litat i ens permeten mirar altres horitzons.” La satisfacció per l'actuació del davanter de 33 anys va ser global. Oriol Alsina, per exemple, no es va estar d'afalagar-lo. “És un professional extrem que es deixa la vida en cada entrenament i partit, jugui o no jugui”, va dir l'entrenador blaugrana, que posa en valor el seu contracte per dues temporades: “Estic molt content de tenir un jugador com ell i esperem que estigui molts anys aquí, perquè ens pot donar moltes alegries.”

Un any complicat

El gol de Rafa Jordà arriba després d'una temporada que no ha estat gaire profitosa. A l'estiu, el Llagostera va incorporar un grapat de futbolistes amb molt cartell, entre els quals ell era el fitxatge estrella. El fet de tenir experiència a primera amb el Llevant li atorgava un catxet que va generar moltes expectatives. En la primera jornada de lliga contra l'Espanyol B, però, es va lesionar i va arrossegar els problemes als bessons durant tres mesos. Tot això, sumat al gran paper de Manel Martínez, a l'arribada de Gavilán en el mercat d'hivern i al canvi de dibuix tàctic –s'ha passat d'un 4-4-2 a un 4-3-3 amb Manel com a referent a la punta de llança–, l'han relegat a un paper més secundari. Jordà ha jugat molt poc: 810 minuts repartits en setze partits. El gol de diumenge, doncs, li servirà per reivindicar-se amb vista al tram final de lliga i també a la temporada vinent. Ell, de fet, ja pensa en el seu futur a Llagostera: “L'any que ve molts dels jugadors estarem a l'equip i hem de seguir en la bona línia amb què hem arribat al final.”

LA XIFRA

810
minuts,
repartits en 16 partits, 10 dels quals com a titular, ha disputat aquest curs Rafa Jordà.
És un professional extrem. Estic molt content de tenir-lo i ens pot donar moltes alegries
Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
Estic molt content, perquè marcar se'm feia una muntanya. El més important, però, és el triomf
Rafa Jordà
DAVANTER DEL LLAGOSTERA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)