2a divisió FEF

“Això és casa meva, dir adeu no és fàcil”

2a divisió B. Toni Texeira, porter i referent del Prat en la dècada més brillant de la història de l'entitat, anuncia per sorpresa que deixarà el club potablava quan acabi la temporada

El Prat i Toni Texeira han estat fins ara dos conceptes inseparables. Quan es parlava d'un, la ment remetia inconscientment a l'altre. El porter i el club s'han fet grans de bracet i han viscut plegats la millor etapa de la història de l'entitat. Quan acabi la temporada, però, caldrà fer un esforç, perquè el vincle s'haurà acabat. Així ho va anunciar ahir el porter i capità potablava. Va ser una sorpresa, però la decisió de marxar després de dotze anys a l'equip ha estat meditada. “Ho dic ara perquè queda un partit al Sagnier i volia que la gent ho sabés amb temps, per acomiadar-me de casa meva tal com l'afició es mereix”, explicava ahir el porter pratenc, de 30 anys, al qual marxar li costarà. “Després de tants anys no es fa fàcil prendre una decisió com aquesta, però hi he reflexionat molt i fa uns quants mesos que ho tenia clar. No he dit res perquè no era el moment i amb l'equip estem lluitant per salvar-nos, que és la cosa més important ara mateix”, afirma.

Toni Texeira, que no detalla encara el perquè de la decisió ja que està centrat en la lluita per la permanència i no vol generar interferències, explica que és una qüestió de sensacions personals: “Enguany he sentit que aquesta etapa tan llarga s'acabava, i això és una cosa que em va sobtar, perquè no m'havia passat mai abans.” El porter també deixa clar que no marxa perquè tingui cap oferta, i remarca el valor sentimental del club: “El Prat és casa meva i l'equip de la meva ciutat. Marxo del meu entorn i això no és fàcil, perquè aquí hi he passat la meitat de la meva vida. Em coneixen des de petit...”

Icona de l'època d'or

Toni, en tot cas, podrà tancar l'etapa al Prat havent-se convertit en tota una institució. Ell és segurament la gran icona de la millor etapa de la història de l'entitat. Va arribar l'estiu del 2005 i n'ha vist de tots colors. Va baixar de tercera a primera catalana, va recuperar la categoria i anys després va assolir l'històric ascens del 2012. Aquell, afirma el porter, serà el record més dolç amb el Prat. “L'eliminatòria contra el Sanluqueño i l'històric ascens és el moment més important que he viscut tant jo com el club”, explica Toni, que tot i això destaca l'etapa globalment: “L'última dècada del Prat ha estat la millor de la seva història i he tingut la fortuna de formar part d'aquesta etapa.”

Si no hi ha cap contratemps, Toni Texeira marxarà del club havent arribat als 400 partits oficials. Fins ara, n'ha disputat 398, en què ha rebut 371 gols, fet que li ha permès ser el porter menys golejat de la lliga en tres ocasions. Unes xifres que arrodoneixen una relació profitosa i intensa que ja s'acaba. “Jo soc de la ciutat i he tingut una implicació especial amb el club. Tot plegat fa més especial i dur diu adeu”, conclou el sentinella pratenc.

LA DADA

398
partits
en 12 temporades ha jugat Toni amb el Prat. Ho ha fet en tres categories: 1a catalana, 3a divisió i 2a B. Ha rebut 371 gols.
Ho dic ara perquè queda un partit al Sagnier i em vull acomiadar de l'afició com es mereix
Toni Texeira
PORTER DEL PRAT
He sentit que la meva etapa aquí s'estava acabant, i això no m'havia passat mai. Hi he meditat molt i fa mesos vaig prendre la decisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)