Girona

Futbol

Segona divisió A

El coixí no marxa mai del cap

Machín admet que “és impossible” que els jugadors no pensin en l'avantatge que tenen

“Hem de millorar, però els resultats no estan sent del tot justos amb el que estem fent”

El Tenerife visita aquesta tarda l'UCAM (16 h) i el Getafe juga més tard al camp del Saragossa (20.30 h). Els dos perseguidors que més a prop són del Girona tenen l'oportunitat de situar-se a quatre punts i posar pressió als de Machín, que demà visiten Lugo. Immers en la seva pitjor ratxa de resultats, el conjunt gironí mira de centrar tota l'atenció només en el seu partit, però deslligar-ho del context seria demanar massa. I Pablo Machín ho va reconèixer ahir: “M'agradaria que no miréssim el coixí, sinó que fóssim un equip que es fixa només en el següent partit. És fàcil de dir, però qualsevol que es pugui posar a la pell dels jugadors sap que això és impossible. El cervell et diu que tens un avantatge i que, per tant, tens alguna cosa a perdre”, reconeix l'entrenador del Girona.

L'equip blanc-i-vermell va ser molt productiu en la recta final de les dues anteriors temporades. Ara l'escenari és diferent, tal com va admetre el tècnic: “Fa dos anys, era una lluita frec a frec amb l'Sporting. Guanyar, guanyar i guanyar, tots dos al límit. L'any passat, veníem de la merda i, a partir del convenciment dels jugadors ens vam oblidar de mirar enrere i vam anar cap amunt, sense res a perdre. Ara sí que hi tenim a perdre, i molt, perquè anteriorment ja hem guanyat molt. I d'això ens estem valent.” Els gironins, malgrat l'encallada, mantenen un bon avantatge, perquè els perseguidors també han badat molt. “Tant de bo continuï així, que ells també tinguin la pressió de la lluita del play-off i que vagin passant les jornades”, apunta el tècnic, que afegeix: “Crec que hem de millorar, però sincerament els resultats no estan sent del tot justos amb el que estem fent. Quant a ocasions, no hauríem d'haver perdut contra l'UCAM. A veure si estem més a prop de no merèixer tant, però que ens arribi el moment de guanyar.”

Mojica, encara no

Les proves mèdiques van descartar cap lesió del colombià, però el club vol evitar els riscos de recaiguda. “Si fos l'últim partit, segur que jugaria. Però no té totes les sensacions positives i per competir necessitem gent al 100% o al màxim de bé possible. Deixarem que passi una setmana”, va dir Machín.

“L'any passat no teníem res a perdre. Ara sí, i molt, perquè hem guanyat molt”
El Tenerife i el Getafe juguen avui a fora i es poden situar a quatre punts
“Evitarem riscos i pensem que tindrem el millor Mojica els sis últims partits”

Un jugador per descartar

X.M.

Sense Mojica, Coris, Maffeo, Aday ni Richy, Pablo Machín té 19 jugadors del primer equip. Aquesta setmana, també ha fet entrenar els jugadors del Peralada Sergi Álamo, Marc Carbó i Chele, però és probable que no en citi cap per al partit a Lugo. I això que Sergi Álamo s'adapta bé al carril esquerre. “Potser és el que té més possibilitats. Està rendint molt bé al Peralada, però estem parlant de futbol professional, i a més té el hàndicap que ha estat molt temps lesionat. No l'he vist tan fi com ho estava en la pretemporada, i tampoc l'hem de carregar d'una responsabilitat que no li toca.” Per tant, tot indica que Machín escollirà entre els 19 homes del primer equip per fer la convocatòria. Tampoc seria gens estrany que el tècnic decidís endur-se'ls tots i prendre la decisió final demà mateix, abans del partit. Ja ho ha fet en altres partits, i aquesta vegada ho facilita el fet que l'equip viatja a Galícia en un vol xàrter. L'equip fa aquest matí l'últim entrenament a Montilivi i surt a la tarda des de l'aeroport de Vilobí cap a la Corunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)