Girona

Alegries matisades

Precedents. L'Osca no ha guanyat en les visites a segona A a Montilivi, però ha obtingut dos empats en les tres últimes

El Girona i l'Osca, que havien coincidit a segona B i a tercera divisió, van arribar plegats a la Lliga de Futbol Professional, l'estiu del 2010. Van anar seguint camins paral·lels fins a la temporada 2012/13, la de la primera lluita per l'ascens a primera divisió dels gironins. Aquell juny l'equip blanc-i-vermell es va quedar sense premi gros, i el blaugrana es va abocar al precipici. Tot i això, i després de dues temporades de penitència a segona B, els aragonesos van tornar a treure el cap en la categoria de plata. I després d'una acceleració espectacular, lluiten ara per accedir al seu primer play-off d'ascens a primera.

La d'aquest vespre serà la setena visita de l'Osca a Montilivi des de l'arribada dels blanc-i-vermells a segona A. De les sis anteriors, no hi ha cap victòria de l'equip visitant, però les alegries que encadenava el Girona en els primers enfrontaments en la categoria han quedat matisades en els últims precedents. Sense anar gaire lluny, la darrera visita va acabar amb un empat sense gols, al començament de la temporada passada, en què als de Machín els va costar molt superar la depressió post-Lugo. Precisament va ser el partit en què el Girona va complir la clausura parcial de l'estadi pels incidents que hi va haver en el duel crucial contra el conjunt gallec.

En la temporada 2012/13, i malgrat que els gironins lluitaven a dalt de tot i els aragonesos van acabar baixant, el triomf dels de Rubi (2-1, amb gols de Felipe i Acuña) va estar carregat de patiment i va tenir d'heroi Dani Mallo, que va aturar un penal amb el 2-1 i va salvar el 2-2 en el temps afegit. Un any i mig abans, l'Osca ja havia aconseguit un punt a Montilivi, en la primera volta d'una temporada frustrant dels blanc-i-vermells que només es va arreglar amb l'esprintada final, amb Salamero.

Els tres primers duels a segona A van acabar amb victòria del Girona. En la primera, Felipe Sanchón va fer el gol de la tranquil·litat i va ser expulsat en veure la segona targeta groga quan se n'anava caminant, ja que havia de ser substituït.

GIR.-OSCA 2-0

GIRONA:Rafa Ponzo, Jose, Serra, Ca- ñas, Migue, Matamala, Dorca, Raúl Martín (Jito, 86'), Felipe, Paco Esteban (Chechu 51') i Igor (Xumetra, 60').OSCA:Miguel, Robert (Rodri, 77'), Corona, Rigo (Vara, 46'), Dorado, Sorribas (Ripa, 60'), José Végar, Camacho, Sastre, Roberto i Rubén Castro.GOLS:1-0 (45') Cañas. 2-0 (71') Felipe.ÀRBITRE:Teixeira Vitienes.T.G.:Paco Esteban, Igor, Migue; Corona, Rigo, Vara i Miguel.T.V.:Felipe, del Girona (75').

GIR.-OSCA 2-0

GIRONA:Jorquera, Galán, Tortolero, Òscar Álvarez, Jose, Matamala, Dorca, Xumetra (Juanma, 87'), Moha, Peragón (Germán Beltrán, 77') i Calle (Kiko Ratón, 64').OSCA:Doblas, Mikel Rico, Luis Helguera, Dorado, Juanma (Rubiato, 73'), Sastre, Camacho, Iriome (Gallardo, 64'), Gilvan, José Végar (Vicente Pascual, 84') i Moisés.GOLS:1-0 (63') Calle. 2-0 (86') Moha.ÀRBITRE:Pérez Momtero.T.G.:Òscar Álvarez, Tortolero, Calle, Xumetra, Ratón; Juanma, Sastre i Gallardo

GIR.-OSCA 3-1

GIRONA:Mallo, Luso (Bautista, 64'), Serra, Migue, Moha (Despotovic, 73'), Ángel, Dorca, Chechu (Borja, 57'), Jandro, Peragón i Kiko Ratón.OSCA:Cabrero, Molinero, Corona, Ochoa (Gallardo, 37'), Etxaide, Luis Helguera, Víctor Pérez (Galán, 37'), Sastre (Marco Navas, 77'), Camacho, Gilvan i Roberto.GOLS:1-0 (12') Peragón. 2-0 (18') Peragón, 3-0 (68') Ratón. 3-1 (89') Navas.ÀRBITRE:Mariscal Sánchez.T.G.:Peragón, Moha, Serra, Ángel, Mallo, Borja; Corona, Etxaide i Helguera.

GIR.-OSCA 1-1

GIRONA:Santamaría, Jose, Tortolero, Migue, David Garcia (Dani Nieto 60'), Dorca, Juanlu, Jandro, Coro, Moha i Benja.OSCA:Bernardo, Toni, Rivas, Josetxo, Corona (Roberto 66'), Clavero, Helguera, Sastre (Sorribas 70'), Molina (Jokin 72'), Camacho i Gilvan.GOLS:1-0 (38') B enja. 1-1 (44') Corona.ÀRBITRE:Sánchez Martínez.T.G.:Rivas, Lluís Sastre, Josetxo, Helguera i Bernardo, tots de l'Osca.

GIR.-OSCA 2-1

GIRONA:Dani Mallo; Jose, Richy, Migue, David Garcia; Tébar (Eloi, 16'), Luso; Jofre (Juanlu, 65'), Jandro, Felipe Sanchón (Pere Pons, 78') i Acuña.OSCA:Luis García; Diogo, Helguera, Echaide, Camacho; Sorribas (Juan Carlos, 46'), Jorge Larena (Miguel García, 55'); David López, Pacheco, Nacho Novo; i Borja (Núñez, 68').GOLS:0-1 (13') Borja. 1-1 (34') Felipe, 2-1 (39') Acuña.ÀRBITRE:Mariscal Sánchez.T.G.:Richy, David Garcia, Eloi; Sorribas, Novo.T.V.:Migue, del Girona (74')

GIR.-OSCA 0-0

GIRONA:Isaac Becerra; Kiko Olivas, Richy, Lejeune; Javi Álamo, Eloi Amagat, Pere Pons, Àlex Granell, Coris (Clerc, 65'); Felipe (Jairo, 65') i Mata (David Serrano, 75').OSCA:Leo Franco; Òscar Ramírez, Carlos David, Fernández, Morillas; Bambock, Manuel Sánchez; Fran Mérida, Tyronne (Camacho, 75'), Carlos Calvo (Machis, 59'); i Luis Fernández (Héctor Figueroa, 70').ÀRBITRE:Pérez Pallás.T.G.:David Serrano i Lejeune; Manuel Sánchez.T.V.:a Bambock (67' i 87'), de l'Osca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)