Girona

Guanyar, no importa com

Partit capital per als interessos del Girona, que amb una victòria posarà un peu i mig a primera

Machín demana que l'afició sigui protagonista donant ales a l'equip, que ha perdut els tres darrers duels a casa

De les sis finals que li queden al Girona, la d'avui està escrita amb majúscules i subratllada amb vermell, perquè si els de Pablo Machín surten airosos del duel d'aquest vespre contra l'Osca, hauran posat un peu i mig a primera divisió. És un d'aquells partits en què l'objectiu (la victòria) s'anteposa a totes les coses. Tant és com es guanyi. Sempre és millor fent un partidàs, però tampoc passarà ben res si és fent un partidet de pena. Sempre vesteix més marcar tres o quatre gols, però també serà benvingut fer l'1-0 de rebot i en temps afegit. Importarà relativament poc si els pals de la porteria de Bounou són aliats, si el rival s'acaba recordant de la mare de l'àrbitre o si l'afició es precipita i fa l'onada abans d'hora. L'única cosa transcendent és que quan Pérez Montero xiuli el final del partit, el número del caseller que indica els gols del Girona en el marcador electrònic sigui més alt que el de l'Osca. El triomf avui garanteix en el pitjor dels casos arribar a les cinc últimes jornades amb set punts més que el tercer. Fins i tot en podrien ser més. En siguin set, vuit o nou, seria un avantatge gairebé definitiu.

Dinàmiques per trencar

Tant el Girona com l'Osca arriben al duel després de dos triomfs d'allò més reconfortants. Sobretot per als gironins, que els va servir per treure's les males sensacions de l'1-2 contra l'UCAM. Per als aragonesos, el 2-0 contra el Rayo va ser alimentar una ratxa que ja és molt considerable (dotze partits seguits sense perdre). Però més que aquesta sèrie, crida l'atenció el fet que els blaugrana no perden lluny d'El Alcoraz des de fa més de mig any, quan van caure per la mínima a Cadis (1-0) el 5 de novembre.

“Estem parlant d'un equip amb majúscules”, va dir Machín quan va desgranar les virtuts de l'Osca. “Potser no tenen grans noms, però són supercompetitius. Samu Saiz és el jugador amb més talent, però en general és un equip molt ben treballat, amb molta solidesa defensiva, futbolistes experimentats, velocitat a dalt, molt perillós en les accions d'estratègia...”

Si l'Osca viu en un núvol –en la jornada 24, el conjunt d'Anquela era quinzè classificat–, el Girona està mirant de recuperar la identitat com a Montilivi. Ha passat de ser un equip intractable (24 punts de 24) a un equip ple de dubtes (0 de 9). “Podem buscar un munt de justificacions, però no tenim clar si hem pecat de voler guanyar els partits massa de pressa, de voler fer de seguida el 2-0 quan vas 1-0... De vegades ens falta pausa, però altres cops també ens ha anat molt bé accelerar-nos.” El tècnic també considera cabdal el suport de la grada: “Esperem que l'afició ompli l'estadi i vingui amb ganes de ser protagonista. És fonamental per a l'equip.”

LA PRÈVIA

Un equip amb els números de l'Osca és un equip amb majúscules. Potser no tenen grans noms, però són supercompetitius

MIG ANY

Els aragonesos fa onze partits que no perden a fora: l'últim, un 1-0 a Cadis al novembre
Intentarem ser fidels al nostre estil, però ells tenen un sistema diferent i primer haurem d'estar una mica a l'expectativa
El més sensat ara és no fer càlculs. Només pensem a guanyar aquest partit i anar pas a pas
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
El Girona té un gran equip i els seus números ho diuen tot. Haurem de ser un bloc
Juan Antonio Anquela
ENTRENADOR DE L'OSCA
Perdre tres partits seguits a casa sempre condiciona, però esperem que Montilivi s'ompli i que l'afició vulgui ser també protagonista

ELS DOS EXTREMS

A casa, el Girona ha passat d'un excels balanç de 24 punts de 24 a un deficient 0 de 9
Els resultats indiquen que anem pel bon camí, però si hi ha un equip contra el qual no pots estar tranquil és el Girona

Tot indica que Mojica serà titular

Després dels problemes als carrils a Lugo (resolts amb Cifu i Ramalho), Machín recuperarà Mojica i Aday per jugar a les ales. Tot indica que Ramalho tornarà a l'eix (la baixa d'Alcalá farà que Kiko Olivas es desplaci al centre de la defensa i el basc passi a la dreta), però també que Cifu mantindrà el seu lloc un dels carrils. “Els tres jugadors [Machín es va referir a Cifu, Mojica i Aday] tenen possibilitats, però hi he de donar alguna volta més”, va dir el tècnic quan es referia a qui posarà a les bandes. Sobre Mojica i Aday, el colombià (plenament recuperat) sembla que té més números per jugar des de l'inici. També caldrà veure si l'entrenador mantindrà la carta d'Alcaraz al mig i si situa Longo i Sandaza en punta o només un dels dos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)