Girona

futbol

girona

Veda oberta per fer comptes

El Girona arriba a les cinc últimes jornades amb l'objectiu molt a l'abast, tot i que el Getafe guanya i es manté a set punts de distància

L'equip madrileny queda com a únic perseguidor clar després de l'empat del Cadis, que té deu punts menys que els gironins

L'esclat d'alegria que es va produir a Montilivi, tant a la gespa com a la graderia, amb el 3-1 que tancava el partit contra l'Osca, ja en el temps afegit, reflectia la transcendència del triomf del Girona. Era una cita fonamental i els gironins, després de tres ensopegades seguides davant l'afició, se'n van sortir. La vintena victòria de la temporada deixava el Girona molt més a prop de l'objectiu que persegueix des que, fa mig any, es va situar en zona d'ascens directe a primera divisió. Amb la feina feta, l'equip estava pendent ahir dels partits dels seus dos principals perseguidors. I una de les amenaces, el Cadis, va quedar molt difuminada després d'empatar a casa contra el Nàstic. La jornada, però, no va ser rodona, perquè el Getafe, el rival més proper, sí que va fer la feina a casa i es manté a set punts de distància dels gironins.

El Cadis, que té el goal average a favor respecte al Girona, perd pistonada i queda a deu punts del conjunt blanc-i-vermell. És la mateixa distància que els gironins tenen respecte al Tenerife, que de fet va superar en la classificació el Cadis (per goal average) després de guanyar el Lugo a l'Heliodoro. Amb deu punts de diferència quan en queden quinze en joc, tant el Tenerife com el Cadis, amenaces principals del Girona durant bona part de la segona volta, tenen gairebé com una utopia el segon lloc i s'han de centrar en la disputa per l'accés a les eliminatòries d'ascens, amb el Valladolid reintegrat de ple.

El Getafe, que tot just la setmana passada es va instal·lar en el tercer lloc –no l'havia ocupat en tota la segona volta–, es va confirmar com a principal, i gairebé únic, aspirant a discutir el segon lloc del Girona. Als set punts de diferència, s'hi ha d'afegir el fet que el goal average és favorable al conjunt de Pablo Machín. Per tant, els blanc-i-vermells tenen la garantia que, fent vuit punts dels quinze que queden en joc, l'ascens a primera estarà garantit. I això comptant que el Getafe guanyés tots els partits. El triomf del Getafe va impedir que es produeixi la carambola que hauria permès als gironins celebrar l'ascens a primera la pròxima jornada, coincidint amb la visita al camp del líder, el Llevant. L'equip blanc-i-vermell haurà d'esperar, com a mínim, al duel a casa contra l'Alcorcón, després del qual quedaran nou punts en joc per tancar el campionat. Si el Girona guanya el Llevant i l'Alcorcón i el Getafe no fa els sis punts, l'ascens serà un fet.

El Girona, malgrat l'encallada de tres jornades seguides sense fer cap punt i de les tres derrotes consecutives com a local –trencades amb el 3-1 contra l'Osca–, és el segon millor equip de la segona volta, amb 29 punts (dos menys que el Llevant). L'equip ha estat capaç d'allunyar diversos perseguidors, però no pas el Getafe, un dels equips més en forma. El conjunt que prepara Bordalás encadena set jornades sense perdre, amb cinc victòries i dos empats (17 punts de 21).

Els gironins visitaran dissabte el Llevant al Ciutat de València sabent el resultat del Getafe, que juga divendres al camp del Sevilla Atlético. Els madrilenys, per tant, tenen la possibilitat de tornar a pressionar els gironins i situar-se a quatre punts, com ja van fer la setmana passada guanyant a Saragossa (1-2) el dia abans del Lugo-Girona (1-2).

Els jugadors i els tècnics del Girona van valorar de manera molt positiva el fet d'haver superat la prova de foc contra l'Osca. Més d'un jugador es va atrevir a fer comptes. El director esportiu, però, hi va posar una mica més de calma: “El Girona demostra que hi va de manera molt seriosa i que està en un punt de somni molt il·lusionant. Ens ho hem de creure, però encara queden punts”, va explicar Quique Cárcel. “El triomf ens acosta al gran objectiu, però la setmana que ve visitem el millor equip de la categoria i, tot i que els punts no són clau per a ells, segur que ens ho posaran complicat. Si guanyéssim, sí que tindríem molt marge.”

Fer vuit punts és la garantia absoluta i, si el Getafe falla, n'hi haurà prou amb menys
El Girona no té cap possibilitat de celebrar l'ascens la jornada vinent
El Girona ho tindrà fet si guanya els dos pròxims partits i el Getafe, no
Les coses fan bona pinta. Si guanyem el Llevant, podríem dir gairebé segur que som a primera
Àlex Granell
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Si guanyéssim el Llevant, tindríem molt de marge. Però és el millor equip i serà complicat
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Estem en un punt de somni il·lusionant. Ens ho hem de creure, però encara queden punts. Esperem fer-ho com més aviat millor
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Estem preparats per pujar. Els jugadors, el club i l'afició. Amb quatre punts en podem fer prou
Fran Sandaza
DAVANTER DEL GIRONA
GIRONA
38. Llevant - Girona
39. Girona - Alcorcón
40. Nàstic - Girona
41. Girona - Saragossa
42. Còrdova - Girona
GETAFE
38. Sevilla Atlético - Getafe
39. Getafe - Elx
40. Valladolid - Getafe
41. Getafe - Almeria
42. Mallorca - Getafe
Els madrilenys visiten el Sevilla Atlético divendres i l'endemà el Girona juga al camp del Llevant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)