Reus

La fiabilitat de sempre

Reus. L'equip roig-i-negre consolida la recuperació de la millor versió i ja té la permanència a tocar gràcies a un altre triomf amb segell propi: encert de Querol (27') i cap fissura en defensa

La millor versió del Reus ha tornat a temps per foragitar dubtes i patiments i assegurar la permanència. Encara no està feta, però els 48 punts assolits amb la victòria d'ahir contra el Saragossa, la segona consecutiva després de l'assalt al Nou Estadi de la jornada anterior, fan difícil pensar que en els cinc partits que falten per acabar la temporada el Reus no sumarà alguns punts més. Sobretot perquè no ha deixat mai de ser fiable, i ara ho torna a ser més que mai. El Saragossa, un equip en progressió i amb recursos en atac, va tastar ahir la solidesa i l'ordre defensiu del Reus, que en atac en va fer prou amb un gol de Querol en la primera meitat (27') per aconseguir una victòria clau.

Quan Vítor Silva controla i aixeca la vista, tot és més fàcil. Abans del minut 30 de joc, el portuguès va trobar un espai entre línies, i Olmo el va veure i li va passar la pilota. Va avançar uns metres, va endevinar el moviment de Máyor i li va fer una precisa passada en profunditat que va deixar el punta alacantí sol davant del porter Ratón. En comptes d'intentar-lo batre, Máyor va fer una centrada rasa, per intuïció, al segon pal, on va aparèixer Querol i va marcar a plaer. El gol va fer mal al Saragossa, que havia començat el partit amb convicció i havia tingut alguna bona ocasió de gol, especialment una de Javi Ros, que es va trobar sol davant Edgar Badia, però va ser un pèl lent. El seu xut en paràbola després de rebotar en la rereguarda roig-i-negra va acabar a córner (22'). En alguna altra acció, el conjunt visitant va topar amb un Edgar Badia molt segur. Al Reus, el gol de Querol li va servir per guanyar en confiança. Ben col·locat quan el rival tenia la pilota, no li costava desactivar-lo, i quan la recuperava hi posava paciència perquè el partit no s'esvalotés. Abans del descans, només una acció de Samaras, que va controlar al segon pal una centrada d'Iza i va fer una rematada rebutjada a córner per la defensa (39'), va inquietar els futbolistes locals.

De cara a la segona meitat, el Reus es va preparar per incrementar l'atenció ofensiva. Com en la primera, el Saragossa va començar més profund que el rival, però de seguida va topar amb el mur roig-i-negre. Ángel, amb una rematada de cap massa tova, va generar pocs problemes a Edgar Badia (53'). El Reus trobava espais quan recuperava la pilota, i Querol, després d'una gran assistència llunyana de Marcos Tébar, gairebé va superar Álvaro Ratón amb una rematada al primer toc (58'). A l'altra àrea, els experimentats Samaras i Cani treballaven per acostar el Saragossa al gol, però no se'n sortien. Al Reus, com sempre, només li va faltar una mica més d'encert per sentenciar el partit i no haver de patir al final. Sobretot, en un excel·lent contraatac amb David Haro, Querol i Alberto Benito, que va fer una passada enrere immillorable per a Vítor, que va xutar fora amb tot a favor (70'). Afortunadament, el Saragossa ja feia estona que havia perdut gas, atrapat en la teranyina rival, i només una acció d'Ángel davant Edgar Badia va fer perillar el triomf del Reus.

ELS VESTIDORS

L'objectiu encara no està aconseguit, hem de ser sensats. Ara cal empènyer entre tots. El que està fent aquest equip és molt gran
Volem la pilota, però quan no la tenim ens agrupem i col·laborem com germans
Natxo González
entrenador del reus

reus 1 saragossa 0

REUS:Edgar Badia; Miramón, Melli, Olmo, Benito; Marcos Tébar, Ramon Folch; David Haro, Vítor (Ángel, 88'), Querol (Jorge Díaz, 70'); i Máyor (Edgar Hernández, 75').SARAGOSSA:Álvaro Ratón; Iza, Marcelo Silva, José Enrique, Cabrera; Lanzarote (Xumetra, 65'), Javi Ros (Edu García, 79'), Zapater, Pombo (Cani, 46'); Samaras i Ángel.GOLS:1-0 (27') Querol.ÀRBITRE:López Amaya.T.G.:als locals Vítor, Marcos Tébar i Edgar Badia, i als visitants Iza, Zapater, Cabrera, Javi Ros, Marcelo Silva i José Enrique.T.V.:dues grogues a Cani (91').PÚBLIC:3.992 espectadors.

Encadenen dos triomfs sis mesos després

Després de la victòria d'ahir contra el Saragossa (1-0), combinada amb la de la jornada anterior al camp del Nàstic (0-1), el Reus va encadenar dos triomfs per tercera vegada aquesta temporada. El primer va ser en les jornades 5 (1-0 contra el Cadis) i 6 (0-1 a Oviedo), i el segon, en les jornades 10 (0-2 a Múrcia) i 11 (2-1 contra el Lugo). Aquestes dues victòries van ser a l'octubre, de manera que el Reus feia sis mesos que no guanyava dos partits seguits. A més, la victòria contra el Saragossa permet al Reus tallar la ratxa negativa com a local, ja que no guanyava al seu terreny de joc des del 15 de gener (1-0 contra l'Almeria). Des de llavors, set partits, amb cinc empats i dues derrotes. A més, el Reus no havia marcat en els tres anteriors partits a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)