Girona

futbol

2a divisió a

Cosa de dos, del principi al final?

El conjunt valencià i el gironí, que s'enfronten dissabte, van ser els millors equips en la primera volta i també ho estan sent en la segona

Malgrat la crisi de resultats entre les jornades 30 i 35 (4 punts de 18), el ritme actual del Girona és dos punts superior al dels setze primers partits de lliga (29 a 27)

El Girona fa 24 jornades que està en zona d'ascens directe i es pot permetre dues ensopegades

El Llevant s'ha passat 36 de les 37 jornades en zona d'ascens directe (35 com a líder) i ja no en sortirà perquè fa dues setmanes que es va assegurar el retorn a primera divisió. L'únic rival que mig li ha fet ombra ha estat el Girona, que fa 24 jornades seguides que defensa l'altra plaça que porta directament al paradís sense necessitat de jugar dues eliminatòries extra (quatre partits) a cara o creu. Els de Machín tenen virtualment assegurat el play-off (quinze punts respecte al setè cinc jornades abans del final), però fa mesos que tothom té clar quedar entre el tercer i el sisè seria més un càstig que no pas un premi.

No hi ha, d'entrada, millor partit a segona A que el de dissabte: primer contra segon. Els dos millors equips de la divisió de plata, cara a cara. El Llevant i el Girona ja van ser els dos equips més productius de la primera volta (46 punts els blaugrana i 39 els blanc-i-vermells), i també ho són de la segona (31 punts els valencians i 29 els gironins). Uns ja han fet la feina i als altres els falta un petit pas: sumant 8 punts dels últims 15, l'ascens del Girona serà matemàtic, però és possible que ni tan sols n'hi calguin tants.

“Estem molt a prop, però s'ha de tancar. De vegades ho hem volgut fer tot massa ràpidament, segurament per un excés d'eufòria o d'angoixa”, argumenta el president del Girona, Delfí Geli. Segons el màxim dirigent de Montilivi, el Getafe s'ha quedat ja com a únic rival. “El Cadis i el Tenerife ja semblen molt lluny. El Getafe està més a prop i, dels perseguidors, és l'equip que està en més bona forma. Ens beneficia, però, que li haguem guanyat els dos partits”, recorda Geli. El president assegura que tot i la davallada de resultats del darrer mes, la línia de l'equip sempre ha estat bona. “Recordo la segona part a casa contra el Cadis i la primera al camp de l'Oviedo. Van ser dos partits en què no vam estar encertats a les àrees. I això sempre penalitza, sobretot en el futbol professional.”

Millor segona volta

Malgrat la recent desacceleració (4 punts de 18), ja superada amb les victòries contra el Lugo i l'Osca, el Girona està fent una segona volta fins i tot superior a la primera. En els setze primers partits de lliga va sumar 27 punts i en els setze primers duels de la segona, 29. “El sot només ha estat de resultats. Sabíem que estàvem fent les coses bé”, raona Alcalá. El Girona s'ha refet com ja ho va fer en la primera volta de la lliga després d'una arrencada amb força dubtes (6 punts dels primers 18).

Queden cinc finals. Si l'equip és tan solvent com ho va ser en la primera volta contra els mateixos rivals als quals ara s'enfrontarà, amb el Girona li sobraran uns quants punts. En els partits contra el Llevant, l'Alcorcón, el Nàstic, el Saragossa i el Còrdova, els de Machín van sumar 12 punts (quatre més que els que li fan falta per pujar a primera). “Nosaltres no mirem el passat. Ni tan sols el futur. Ens interessa el present. Sabem quin és el camí i que estem molt a prop d'un objectiu molt maco, però també que hem d'anar pas a pas i pensant a afrontar el partit més immediat de la millor manera possible”, exposa el porter del Girona Yassine Bounou, que relativitza el fet que el Llevant, proper rival i millor equip de la primera i també de la segona volta, estigui ja ascendit. “No importa com estigui el rival. Quan l'àrbitre xiuli l'inici, el partit es jugarà i els càlculs quedaran a banda. I hi haurà dos equips que sortiran a guanyar perquè ells, encara que hagin pujat, voldran continuar donant alegries a la seva afició”, afegeix el porter.

Pedrò Alcalá tampoc no es refia d'una hipotèti relaxació del Llevant i afirma que si el Girona vol els tres punts del Ciutat de València els haurà de suar. “Ells van perdre a Montilivi en la primera volta i segur que estaran motivats per treure's l'espina. Però la nostra motivació ha de ser superior”, diu el defensa, que tornarà a l'equip després d'haver complert contra l'Osca la sanció per l'expulsió a Lugo.

CÀLCULS D'ASCENS

Li fan falta vuit punts, i contra aquests cinc mateixos rivals en la primera volta en va sumar dotze

LA SEGONA VOLTA

El Llevant i el Girona són els que més han guanyat (9 partits) i els gironins, els més golejadors (27)
Hem fet molt de camí, però ens falta completar-lo. Hem d'estar tranquils i continuar fent les coses pas a pas. Veig l'equip convençut
Guanyar el Llevant seria vital, però ells també voldran treure's l'espina del partit a Montilivi
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA

EL LLEVANT

Té l'al·licient del títol, que caurà de madur, i el de batre el rècord de punts (91), però li cal un 15 de 15

LES FRASES

2015/16
11 de 15 (ASCENS)
Elx - Girona
1-1 Girona - Mallorca
1-0 Valladolid - Girona
0-0 Girona - Alcorcón
2-0 Ponferradina - Girona
0-1
2014/15
11 de 15 (ASCENS)
Girona - Saragossa
1-1 Alavés - Girona
0-3 Girona - Llagostera
1-0 Mallorca - Girona
0-1 Girona - Lugo
1-1
2013/14
8 de 15 (ASCENS)
Girona - Real Madrid B
1-1 Recreativo - Girona
1-0 Girona - Mallorca
1-1 Ponferradina - Girona
1-2 Girona - Deportivo
3-1
2012/13
4 de 15 (?)
Girona - Xerez
2-4 Vila-real - Girona
4-1 Girona - Barça B
1-0 Almeria - Girona
2-1 Girona - Real Madrid B
1-1
2011/12
11 de 15 (ASCENS)
Girona - Alcoià
5-1 Nàstic - Girona
1-1 Girona - Còrdova
3-1 Girona - Recreativo
0-0 Múrcia - Girona
1-2
2010/11
6 de 15 (?)
Girona - Xerez
4-2 Cartagena - Girona
1-0 Girona - Barça B
0-2 Numància - Girona
4-0 Girona - Còrdova
2-1
2009/10
5 de 15 (?)
Elx - Girona
4-0 Girona - Recreativo
0-0 Las Palmas - Girona
0-1 Albacete - Girona
3-0 Girona - Múrcia
1-1
2008/09
7 de 15 (?)
Castelló - Girona
1-2 Girona - Nàstic
2-1 Eibar - Girona
2-2 Girona - Tenerife
0-1 Osca - Girona
3-1
Veiem l'objectiu a la vora, però l'últim pas no sempre és fàcil de fer. La tensió afegida per l'ascens hi és, però l'hem de saber gestionar
No pensem ni en què hem fet fins ara ni tampoc en el futur. Només mirem el present
Yassine Bounou
PORTER DEL GIRONA
Hem passat per una crisi, però només de resultats. L'equip estava fent les coses bé fins i tot quan perdia. El 6 de 6 ens tranquil·litza
De vegades ens ha pogut l'eufòria. Ho vèiem fet i ho volíem tancar tot de seguida, en un partit
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)