1a femenina

1a divisió femenina

Llorens seguirà sumant

El tècnic de Cardedeu deixarà les banquetes quan acabi la temporada després de gairebé trenta anys entrenant equips del Barça

Serà el responsable dels esports femenins del nou projecte blaugrana

El Barça desgasta. La pressió d'haver de guanyar sempre, de no poder fallar... Ho vam veure amb Pep Guardiola, ho hem vist amb Luis Enrique Martínez i ho ha confirmat Xavi Llorens. Després d'onze temporades com a entrenador del primer equip femení de l'entitat, Llorens ha decidit dir prou en acabar el segon curs després de la professionalització de l'equip i de competir amb els millors d'Europa. Ha acabat fos. “La pressió és molt gran i desgasta. És el moment ideal de deixar-ho i donar pas a gent nova. Últimament no tenia temps ni per estar content després d'una victòria perquè ja havia de pensar en el partit següent”, es va sincerar el tècnic en la roda de premsa en què va anunciar oficialment el seu comiat.

“Vaig començar a rumiar-ho la temporada passada”, va explicar l'entrenador blaugrana, que seguirà, però, vinculat a l'entitat. I és que després de gairebé trenta anys entrenant equips del Barça –un any el futbol sala, secció en la qual va entrar abans com a jugador l'any 1979, disset en el futbol formatiu i onze al capdavant del primer equip femení–, farà un pas al costat per convertir-se en el responsable dels esports femenins del nou projecte Masia 360. De la banqueta al despatx. “M'he tret un pes de sobre”, va dir. “És un expert i un especialista en el futbol femení i el volem aprofitar”, va explicar, per la seva banda, el director d'esports professionals del club blaugrana, Albert Soler, per explicar el canvi de Llorens, que seguirà sumant anys com a blaugrana.

No ho farà des de les banquetes perquè totes dues bandes –tant el tècnic com el club– han decidit que era el millor moment per deixar-ho, però Llorens té clar que l'actual és el millor moment que ha viscut al llarg dels onze anys com a entrenador del femení. “Ara és quan les jugadores tenen més nivell, estem guanyant títols i competint amb els millors equips d'Europa”, va reconèixer el preparador, que va voler fer una menció especial a les quatre jugadores que l'han acompanyat al llarg de gairebé tot el trajecte: Marta Unzué, Laura Ràfols, Melanie Serrano i Vicky Losada –tot i una etapa de dos anys de la migcampista als Estats Units i a Anglaterra.

Un futur il·lusionant

Ara fa onze anys, quan Xavi Llorens va agafar les regnes del femení blaugrana, l'equip va baixar a segona divisió, un descens que aleshores ja preveien: “Sabíem que baixaríem de categoria, però era fer un pas enrere per fer-ne després dos endavant. Era necessari fer canvis, però jo sempre vaig creure que els resultats arribarien”, va explicar Llorens sobre els seus inicis a l'equip. I d'allà a jugar unes semifinals de la Champions, encara un esglaó per sota dels principals equips europeus. El futur, però, “és esperançador”. “Ja ho veureu aviat, però el club farà una aposta per guanyar la Champions League”, va desvelar el preparador de Cardedeu. “Sigui on sigui, jo sempre seré al costat d'aquest equip. Soc un culer per sumar”, va concloure Xavi Llorens, que espera ara tancar la seva trajectòria a les banquetes aconseguint els dos títols que encara hi ha en joc aquesta temporada: la lliga i la copa.

1979
va ser l'any
en què Xavi Llorens va entrar a l'entitat blaugrana com a jugador de la secció de futbol sala.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)