3a divisió FEF

Una maneta de títols

L'Olot va segellar en el penúltim partit de lliga el seu cinquè títol de tercera. Amb l'eufòria continguda, els de la Garrotxa volen l'ascens per recuperar la segona B, un any després

Al llarg de la seva història, el club olotí ha assolit el títol en diferents dècades però només el penúltim, el curs 2012/13, li va significar un ascens

L'Olot va aconseguir en la penúltima jornada, gràcies a la seva victòria contra el Castelldefels al municipal, el seu cinquè títol de lliga de tercera. El club de la Garrotxa va segellar al seu favor una dura pugna pel campionat amb el Peralada, l'altre equip que ha pogut comandar la classificació, sobretot durant la primera volta. Amb uns resultats excel·lents, la plantilla dirigida per Ramon Calderé ha superat la màxima puntuació de l'entitat en les 28 temporades que ha competit a tercera divisió –actualment sumen 80 punts.

El conjunt olotí va descendir la temporada passada de segona B. La decepció que va suposar aquest retrocés no va impedir al club presidit per Joan Agustí tornar a planificar una plantilla d'allò més competitiva en què els jugadors de la demarcació tornaven a tenir un protagonisme ascendent. Amb un comandant de la nau visible, que arribava al club amb sis títols de tercera i tres ascensos a segona B com és Ramon Calderé; el fitxatge de Marc Mas, un dels davanters més determinants de tercera amb ganes d'ascendir amb l'Olot i així demostrar la seva vàlua a segona B; el retorn de Roger Vidal després de dues campanyes al Figueres, o l'esforç per mantenir en la plantilla futbolistes com ara Blázquez, Hèctor Simon, Uri Santos, etc., els aficionats olotins es van tornar a il·lusionar i de nou van donar suport als seus futbolistes omplint les graderies del municipal en cada partit o, també, acompanyant l'equip en diversos desplaçaments per Catalunya.

La regularitat i el domini de l'Olot han estat evidents durant bona part del campionat, i és que els garrotxins van arribar a estar vint-i-una jornades sense perdre –entre la 8 i la 28–, una sèrie que els va permetre eixugar l'avantatge que el Peralada d'Arnau Sala i Xavi Punsí havia assolit i generar un coixí que ja no ha desaparegut, tot i la victòria dels de l'Alt Empordà en el duel a falta de quatre jornades, que va ajornar la consecució del títol.

La lluita no s'ha acabat

Desgraciadament, els títols de lliga de tercera no són sinònim d'ascens per al campió. En els tres primers que va aconseguir, l'Olot no va pujar de categoria. El curs 1956/57 i, sobretot el 1966/67, la Garrotxa es va quedar a les portes de l'ascens a segona divisió. El 1982/83, l'Arousa va impedir a l'equip pujar a segona B, una gesta que no es va escapar el 2012/13, l'únic títol que va significar un ascens per al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)