Girona

JOSÉ LUIS MORALES

EXTREM DEL LLEVANT

“Sabem que serà difícil, però volem ser campions”

“A ningú li passava pel cap pujar a primera divisió a finals d'abril, però ha estat un any rodó per a nosaltres”

“És un equip constant i fiable. Sembla que els seus rivals només tinguin possibilitats de guanyar si ells no estan bé”

No per haver pujat podem acabar amb males sensacions. Volem acabar el curs sense perdre cap partit a casa
No va ser una decisió fàcil quedar-me després del descens. Tenia ofertes, però no me'n penedeixo, hem tornat a primera

José Luis Morales (Madrid, 23/7/1987) és un dels jugadors més estimats per l'afició del Llevant. Després de fer eclosió la temporada passada a primera divisió, l'extrem va acceptar el repte de quedar-se a segona A per intentar tornar a l'elit, una aposta que li ha sortit a la perfecció. Tot i haver aconseguit ja l'ascens a primera, Morales i els seus companys encara tenen l'objectiu de quedar campions de lliga i per això tenen entre cella i cella superar avui el Girona, un equip del qual el futbolista madrileny destaca la fiabilitat.

Primer de tot, felicitats per l'ascens. Tornen a primera divisió per la via ràpida.
Sí, pujar de forma directa t'evita jugar el play-off, en què sempre hi ha molta pressió i al final és una loteria, ja que un dia dolent et pot arruïnar tot l'any.
Sempre s'ha dit que costa molt tornar a pujar a l'elit el curs després de baixar, però el Llevant ho ha aconseguit amb sis jornades d'antelació i demostrant una gran superioritat.
Ningú esperava aconseguir-ho tan aviat. A principi de temporada sí que era el nostre principal objectiu, però no ens passava pel cap que a finals d'abril ja fóssim equip de primera. Això diu molt del treball diari i de la regularitat que hem tingut, ens ha permès obtenir el marge de punts suficients per pujar amb tantes jornades al davant.
Són el millor equip com a local (48 punts) i a domicili (29), i també el menys golejat (27 gols en contra), i no han perdut ni un sol partit a casa. No té cap defecte aquest equip?
Ha estat un any rodó i s'ha ajuntat una mica tot, el vestidor està ple de bones persones i bons jugadors. El fet de no haver perdut cap partit a casa també ha ajudat molt, i a fora hem sabut aconseguir bons resultats sent pràctics, aprofitant les ocasions i encaixant pocs gols. Potser no hem fet grans partits a domicili, però hem estat molt constants.
Ara reben la visita del Girona, segon classificat. M'imagino que tot i haver pujat volen guanyar el partit i, si pot ser, per més d'un gol de diferència per ser campions, no?
Sí, ara mateix el nostre objectiu és aquest, una vegada hem ascendit volem continuar competint fins al final, perquè encara queden cinc partits i volem ser campions. I tal com va passar amb l'ascens, volem aconseguir-ho al més aviat possible. Aquesta setmana podem ser campions, però també sabem que serà molt difícil, perquè el Girona s'està jugant l'ascens. Segur que serà un partit molt disputat i igualat.
En el partit de la primera volta van perdre a Montilivi (2-1). Un al·licient més per voler guanyar el duel, m'imagino...
Nosaltres el que volem és ser campions i continuar amb la ratxa d'imbatibilitat a casa, i per això hem de competir. Hem d'intentar acabar la temporada bé, no per haver pujat podem acabar amb males sensacions.
Tot i així, des de fora és normal pensar que el Girona pot tenir un punt més de motivació, no?
Per això deia que serà un partit molt complicat. Ells també tenen un avantatge de punts important i el voldran mantenir, però per fer-ho hauran de guanyar o, com a mínim, empatar.
Com definiria el Girona?
És un equip que té moltes coses bones i està fent una gran temporada. Són també molt constants i fiables, que crec que és la millor paraula per definir-los. En temporades anteriors també estaven a dalt i al final es van desinflar, però aquest any no sembla que els hagi de passar el mateix. Sembla que els rivals només tinguin possibilitats de guanyar si el Girona no està bé.
Els gironins tenen un marge considerable respecte al tercer classificat. Els veu pujant de forma directa independentment del partit d'avui al Ciutat de València?
La temporada que està fent el Girona és per pujar i tenen coixí, seria molt dur que es quedessin sense ascens directe.
Es va quedar al Llevant a segona A tot i venir d'una gran temporada des del punt de vista personal a primera divisió. No devia ser una decisió fàcil.
No va ser gens fàcil, perquè tenia ofertes, però jo no volia marxar si no era amb el Llevant a primera i que el club se'n pogués beneficiar. Hauria estat molt fàcil baixar després del descens, però cadascú té certa responsabilitat i la meva era aquesta. No me'n penedeixo, hem tornat a primera i em sento molt orgullós d'haver ajudat a assolir l'ascens.
Molts futbolistes diuen que és més difícil jugar a segona A que no pas a primera. Ho corrobora?
Sí, a segona A és més difícil destacar, els equips s'ajunten més i és molt complicat trobar espais. A primera el joc és més fluid, però com a futbolista t'has d'adaptar a tot i nosaltres ho hem fet perfectament. Ara esperem fer-ho igual de ràpid a primera i que l'equip es pugui mantenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)