Girona

Futbol

Segona divisió A

A dues victòries de 1a!

L'ensopegada ahir del Getafe deixa el Girona amb possibilitats matemàtiques d'ascens dissabte que ve a Montilivi contra l'Alcorcón, però abans necessita els tres punts avui al Ciutat de València, on no ha guanyat ningú

El líder, ja ascendit a 1a, busca el títol de lliga, que assolirà si derrota el Girona per més d'un gol

El Getafe, l'equip més en forma de l'últim mes, es va deixar ptres unts ahir a Sevilla i va posar l'ascens del Girona en safata no pas de plata, sinó d'or. Els de Machín són a només dues victòries (tenen cinc partits per assolir-les) de la primera divisió. I si avui els gironins són capaços de ser els primers a profanar el camp del Llevant, dissabte vinent podran tocar el cel des de Montilivi: derrotant l'Alcorcón n'hi haurà prou per ficar els dos peus en una categoria que mai no han trepitjat. La sensació és que, passi el que passi aquesta tarda a València, això ja no s'escapa. Però l'empenta anímica d'ahir ha de donar un plus al Girona per tancar l'ascens per la via ràpida i començar a digerir que el curs vinent desfilaran per l'estadi la crème de la crème, començant pel Barça de Messi i el Madrid de Cristiano.

El Ciutat de València és l'únic dels 22 estadis de segona divisió A on cap equip visitant ha guanyat. Fins fa pocs mesos compartia aquest honor amb Montilivi (quan va deixar de ser un fortí, el Girona hi va perdre tres partits seguits) i l'Heliodoro Rodríguez López (fins que el Reus va clavar una estocada al Tenerife). Els números del Llevant a casa són espectaculars, amb 15 victòries i 3 empats (48 punts de 54 possibles). “Però aquest equip –Machín es refereix al Girona– està acostumat a trencar estadístiques.” També és cert que, de les 15 victòries, dotze han estat per un gol de diferència (hi ha set 1-0). Només hi han arrencat un punt el Getafe, el Reus i el Cadis.

I per si l'escenari no fos d'una dificultat extrema, hi ha l'afegit que el Llevant serà campió si derrota avui per més d'un gol el Girona. Tot i que Muñiz farà rotacions, Machín té molt clar que estan davant “la millor plantilla i el millor equip de la categoria”.

INEXPUGNABLE

El Llevant és l'únic invicte com a local: 15 triomfs i 3 empats (48 punts de 54)

ROTACIONS

Tot i que els blaugrana podrien ser avui campions, Muñiz oxigenarà el seu onze tipus

Dubtes als carrils i Longo, candidat a jugar sol a dalt

En l'últim desplaçament del Girona, al camp del Lugo, Pablo Machín només tenia un carriler en condicions: Cifu. I el tècnic va haver d'improvisar amb un central (Ramalho) en una de les ales. Avui, el Girona té tots els jugadors de banda a punt menys Coris. Els maldecaps seran per decidir qui juga a la dreta (Maffeo torna després de la sanció, però Cifu ha rendit a un nivell òptim en els dos últims partits) i també a l'esquerra (Aday es va trencar el nas en l'últim partit i, tot i que està bé, Mojica també demana la titularitat a crits). “Són els problemes que els entrenadors volem”, va dir Machín, en al·lusió als maldecaps als carrils. Més problemàtiques són les baixes de Rubén Alcaraz al mig del camp i de Fran Sandaza a dalt. “La plantilla és molt competitiva, però des de fa unes setmanes hi ha absències que ens van minvant en alguna posició”, va afegir-hi. Sembla clar que Machín se la jugarà amb una sola referència a dalt (Samuele Longo) i que poblarà el mig del camp, possiblement amb Pere Pons, Granell, Portu i Borja García. A darrere, la lògica diu que Pedro Alcalá tornarà a l'onze, que Juanpe no es mourà de l'esquerra, tot i que ha estat tota la setmana entre cotó fluix a causa d'un fort cop, i que Kiko Olivas i Jonás Ramalho es jugaran el lloc a la dreta de l'eix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)