Girona

futbol

girona

El triomf de l'ascens, immediat o no

El Girona té clar que guanyar l'Alcorcón a Montilivi li deixarà l'objectiu al punt de caramel

Perquè sigui matemàtic dissabte, fa falta que ni el Getafe, ni el Tenerife ni el Cadis, que juguen a casa, obtinguin la victòria

La derrota al camp del líder va fer un mal molt relatiu al Girona, que només de sortir del Ciutat de València s'agafava a l'avantatge de set punts que manté per quarta setmana consecutiva. Amb només quatre jornades per disputar-se (12 punts en joc), els gironins tenen l'anhelat ascens a primera divisió molt ben encarrilat. I, tot i que és difícil, fins i tot el podrien celebrar dissabte mateix, coincidint amb la visita de l'Alcorcón a Montilivi. Per estacar l'ascens aquesta mateixa setmana, fa falta una combinació de resultats que d'entrada sembla poc factible, perquè els gironins necessiten que ni el Getafe, ni el Tenerife ni el Cadis, que juguen davant la seva afició, aconsegueixin el triomf.

Amb quatre partits en joc, hi ha 81 combinacions diferents de resultats. N'hi ha 54, però, que invaliden la possibilitat que el Girona sigui dissabte equip de primera divisió, perquè no li val ni l'empat ni, naturalment, la derrota contra l'Alcorcón. Amb triomf local a Montilivi, hi ha 27 combinacions possibles, de les quals 8 donarien el premi gros als gironins. Són totes les agrupacions entre els resultats del Getafe, el Tenerife i el Cadis que no incloguin cap triomf local.

Cronològicament, les expectatives de festa grossa dissabte poden quedar en no res si el Getafe guanya divendres l'Elx. L'endemà, el Tenerife-Llevant –els de Muñiz poden acabar de confirmar el títol– és a la mateixa hora que el Girona-Alcorcón. I si tot anés rodat, el conjunt de Machín encara hauria d'esperar un parell d'hores, perquè el Cadis rep el Còrdova a les nou del vespre. Per tant, si hi ha festa completa a Girona no podrà ser mai abans que acabi l'últim partit de dissabte.

Fruita madura

Sigui matemàtic o no aquesta mateixa setmana, el Girona té la convicció que assegurar els tres punts contra l'Alcorcón representarà tenir l'ascens al punt de caramel. Per no estar pendent de cap perseguidor, el Girona necessita fer cinc punts dels dotze que hi ha encara en joc per convertir-se en nou equip de primera divisió. I si estaca els tres de divendres, mantindrà en el pitjor dels casos els set punts de diferència respecte al Getafe i els nou respecte al Tenerife i el Cadis. A partir d'aquí, els perseguidors ho haurien de guanyar tot –els canaris, a més, haurien d'eixugar un desavantatge de 12 gols de diferència– per mantenir expectatives d'atrapar el conjunt de Pablo Machín. I amb tan poca capacitat per mantenir una regularitat de bons resultats com han mostrat fins ara, és difícil pensar que faran un esprint impecable, en un context en què pràcticament tots els conjunts de la categoria tenen coses en joc.

L'Alcorcón arribarà a Montilivi després de dues victòries seguides fonamentals, al camp de l'Oviedo (0-1) i a casa contra el Rayo Vallecano (2-0) que li han permès sortir de la zona de descens a segona B, tot i que no té marge de punts respecte al Nàstic, dinovè. La reacció dels madrilenys ha coincidit amb un replantejament defensiu de Julio Velázquez, amb cinc defenses, un triple pivot i dos mitjapuntes al davant, i prescindint de David Rodríguez.

EL PRIMER PAS

Si divendres el Getafe guanya, no hi haurà manera de celebrar l'ascens l'endemà

SEMPRE QUE GUANYI

8
combinacions
de les 27 entre els resultats del Getafe, el Tenerife i el Cadis donarien l'ascens

TOTS ELS DUELS

73
combinacions
de les 81 que hi ha demorarien l'ascens: les 54 sense triomf del Girona i 19 més

Les ensopegades pròpies, ben acompanyades per les dels perseguidors

El Girona ha mantingut un avantatge molt benvingut sempre en la zona d'ascens directe a primera divisió gràcies a les ensopegades dels perseguidors, que han matisat molt sovint els mals resultats propis. Ha passat aquesta setmana, amb la derrota del Getafe i l'empat del Cadis divendres, i el 2-2 del Tenerife a Osca, on els canaris no van saber administrar un 0-2. Tots els resultats, abans de l'ensopegada dels gironins contra el Llevant (2-1). L'anterior derrota del Girona en la lliga, a casa contra l'UCAM Múrcia (1-2) va coincidir amb una altra seqüència d'ensopegades dels rivals de la part alta: cap dels vuit primers classificats va ser capaç de guanyar, i el Tenerife, que tenia l'oportunitat de situar-se a cinc punts del Girona l'endemà de l'1-2 a Montilivi, va veure com un gol del Numància en el temps afegit (1-1) li ho impedia. Ni tan sols les tres derrotes consecutives –per primera vegada amb Machín a la banqueta– entre el març i l'abril no van fer un mal excessiu, ja que l'equip va tancar aquella mala sèrie amb una renda encara de sis punts respecte al tercer, perquè el Cadis va frenar de cop després del triomf a Montilivi, el Tenerife es va deixar cinc punts a casa contra el Mirandés i el Reus, i l'Oviedo va agreujar el seu problema lluny del Carlos Tartiere. La irregularitat dels perseguidors no ha fet perillar mai el coixí al Girona, que té cada vegada més a prop l'ascens històric a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)