futbol

girona

Amb la mosca al nas

Els arbitratges. Sense cap polèmica gaire cridanera, el Girona se sent perjudicat en les últimes jornades

No hi ha hagut cap acció clamorosa en contra per posar-se les mans al cap i acabar maleint l'arbitratge, però el Girona no està gaire content de les últimes actuacions dels col·legiats. El balanç des de Tenerife és de tres penals en contra i un a favor, tot i que les principals queixes són els que s'han reclamat a l'àrea rival i no s'han sancionat (un a Lugo i dos al camp del Llevant). “A mi em va semblar clar, però l'àrbitre em va dir que no i que seguís jugant”, exposa Pedro Alcalá, referint-se a l'últim partit al camp del Llevant. L'acció va passar amb 1-0. També el Girona en va reclamar un altre sobre Felipe amb 2-1.

Les expulsions també van arribar a fer sortir de polleguera el Girona, que almenys ha aconseguit frenar aquella sagnia de tres vermelles en tres partits seguits contra el Tenerife, l'UCAM i el Lugo. “Sembla que des del partit del Reus els àrbitres ens estan molt a sobre”, va dir la setmana passada Pablo Maffeo. De fet, a Reus també hi va haver un altre expulsat (Rubén Alcaraz). I des de fa cinc jornades el Girona ha de lamentar almenys una baixa per sanció: contra l'UCAM, Machín no va poder disposar de Maffeo, Eloi Amagat i Samuele Longo; contra el Lugo, les baixes disciplinàries van ser les de Maffeo (complia el segon partit) i Aday; contra l'Osca, el Girona no va poder disposar de Maffeo (tancava el càstig amb el tercer partit) ni d'Alcalá. Al camp del Llevant, qui va ser baixa per acumulació d'amonestacions va ser Fran Sandaza. I dissabte que ve contra l'Alcorcón, el Girona perdrà per sanció Àlex Granell, que va veure la desena groga del curs.

El temps afegit

En els tres últims partits en què el Girona ha puntuat –l'agònic empat a Tenerife i els soferts triomfs contra el Lugo i l'Osca–, l'equip ha hagut de remar fins al minut 95 perquè en tots els casos el quart àrbitre va aixecar el cartell amb el número 5. I dissabte al Ciutat de València, que ja hauria agraït un descompte tan generós, el partit es va acabar en el minut 93 clavat.

EXPULSIONS I PENALS

34. Tenerife-Girona
3-3
- Vermella directa a Maffeo (93'), que és sancionat amb tres partits (dos per haver aplaudit). Totes les al·legacions i recursos del Girona, tombats pel comitè de competició i d'apel·lació - Dos penals en contra. - Cinc minuts d'afegit amb un jugador menys.
35. Girona-UCAM
1-2
- Segona targeta groga a Aday Benítez (expulsat en el minut 92). Al·legacions desestimades pel comitè de competició.
36. Lugo-Girona
1-2
- Penal en contra del Girona en el minut 89 i expulsió del central Pedro Alcalá, que veu la segona groga en la mateixa acció. - Penal reclamat per Sandaza no sancionat i que hauria estat el 0-3. - Cinc minuts d'afegit amb un futbolista menys.
37. Girona-Osca
3-1
- Cinc minuts d'afegit amb el partit del tot obert (Sandaza va fer el tercer gol local en el 94').
38. Llevant-Girona
2-1
- Dos penals reclamats pel Girona en la segona part (un sobre Alcalá, 59', i un altre sobre Felipe, 83'). - Només tres minuts d'afegit.

EL TEMPS AFEGIT

Tres vermelles, tres penals en contra, tres més de reclamats i dos a favor
Quan el Girona ha acabat demanant l'hora, els partits s'han allargat fins al minut 95