3a divisió FEF

Un filial temut i amb pedigrí

Dominador. L'Sporting B, sostingut per un futbol de base de renom en l'àmbit estatal, serà el rival de l'Olot en l'eliminatòria de campions. L'anada es jugarà a Mareo i la decisiva tornada a la Garrotxa

L'Olot ja sap que si vol tornar a segona B per la via directa, a través de l'eliminatòria de campions de tercera, haurà de superar l'Sporting B. El duel d'anada es disputarà a les instal·lacions de Mareo, la ciutat esportiva del club asturià, diumenge a les 12 h. Els de la Garrotxa volien evitar l'enfrontament contra un equip filial, però el sorteig ha volgut tornar a emparellar els olotins amb un contrincant de perfil jove, amb molta projecció en cadascun dels membres de la plantilla, com ja va passar en l'eliminatòria de campions del curs 2012/13, quan l'Elx B va obligar l'Olot a disputar dues eliminatòries més –contra el Mairena i l'Arandina– per, finalment, pujar per primera vegada a segona B.

L'Sporting B ha estat el clar dominador del grup 2 de tercera. Filial d'un equip de primera divisió –diumenge passat va perdre la màxima categoria–, els blanc-i-vermells també lluiten per tornar a segona B, un any després de descendir d'una categoria en què han militat durant 27 temporades: “L'Sporting B és un filial d'un equip de primera, amb futbolistes joves, i és que no sol ser el típic filial amb alguns jugadors amb experiència, sinó que aposten per jugadors del juvenil i gent de la zona d'Astúries”, reflexionava el secretari tècnic de l'Olot.

El conjunt asturià ha sumat 92 punts i ha aconseguit fer 112 gols en una lliga segurament no tan competitiva com la del grup cinquè –el seu pitxitxi ha estat Claudio Medina, amb 28 dianes, dues menys que el màxim golejador de l'Olot enguany, Marc Mas (30)–. Sense treure cap mèrit, l'equip dirigit per José Alberto López només ha perdut dos partits –contra el Langreo (4-2) i l'Oviedo (0-1)– i ha encaixat només 18 dianes –quatre, precisament en una de les derrotes–: “Volíem evitar els filials, però ens ha tocat l'Sporting B. Tots els equips que hem quedat campions mereixem el màxim respecte. En el futbol asturià aposten molt per la gent jove, tenen molta qualitat i un estil ofensiu i alegre. El primer equip s'alimenta de jugadors del filial i segur que són atrevits. És un conjunt ofensiu i ja ho era a segona B”, analitza l'entrenador de l'Olot, Ramon Calderé, que afegeix: “Jugarem a Mareo, en unes instal·lacions increïbles. El viatge és llarg i ja veurem com el planifiquem, però ara toca recopilar informació i veure vídeos per preparar l'eliminatòria de la millor manera i intentar pujar a la primera.”

L'Olot disputarà el partit de tornada al municipal i viatjarà amb l'objectiu d'aconseguir un bon resultat a Mareo per tenir més possibilitats de celebrar un hipotètic ascens a segona B, el segon de la història, davant la seva afició, potser el 28 de maig.

LES REACCIONS

Població:
Gijón
Any de fundació:
1967
Historial:
Cap temporada a 2a A, 27 a 2a B i 15 a 3a.
Socis:
Uns 25.000
Estadi:
Escuela de Fútbol Ángel Viejo Feliú (3.000 espectadors).
Web:
www.realsporting.com
Twitter:
@RealSporting
President:
Javier Fernández Rodríguez.
Entrenador:
José Alberto López.
Dades 2016/17:
92 punts 28 victòries 8 empats 2 derrotes 112 gols a favor i 18 gols en contra
Pitxitxi:
Claudio Medina (28 gols).

92 PUNTS EN TOTAL

Volíem evitar els equips filials, però ens ha tocat l'Sporting B. Tots els equips que hem quedat campions mereixem el màxim respecte
És un conjunt ofensiu, ja ho era a segona B. Molts jugadors acaben al primer equip
Ramon Calderé
entrenador de l'olot
No sol ser el típic filial amb jugadors amb experiència, sinó que aposten per jugadors molt joves
Sergi Raset
secretari tècnic de l'olot
L'Sporting B ha estat el tercer millor campió, ha aconseguit 112 gols a favor i només n'ha rebut 18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)