Girona

La consolidació, en perill

El rival. L'Alcorcón, que encadena set temporades a segona divisió A sense passar cap mena de dificultat, s'ha vist involucrat enguany en el grup d'equips que lluiten per evitar el descens

L'Alcorcón s'ha convertit de mica en mica en un dels clàssics de segona A. L'equip madrileny encadena set temporades en la categoria de plata i, darrere el Girona (9 cursos) i el Numància (8), és el conjunt més veterà. Consolidat des del primer any a la zona mitjana-alta de la classificació, l'Alcorcón s'ha vist destinat a lluitar en el grup d'equips que volen evitar el descens directe a segona B. El conjunt groc ha arribat a disputar dos play-off d'ascens a primera –en el del curs 2012/13 es va enfrontar amb el Girona en la primera eliminatòria– i ha superat la barrera dels 50 punts amb relativa comoditat –la seva pitjor classificació fins ara és l'onzè lloc de la temporada 2014/15.

L'Alcorcón va iniciar el curs amb Cosmin Contra a la banqueta, però, després de només nou jornades, el romanès va ser acomiadat i el seu lloc va ser ocupat per l'actual entrenador, Julio Velázquez. L'inici de la nova etapa no va suposar un gran revulsiu, però quatre victòries consecutives a Santo Domingo van permetre agafar aire als madrilenys. De fet, els punts sumats com a locals han estat vitals, i és que, com a visitants, els de Velázquez només han aconseguit onze punts i dues victòries; això sí, en el darrer desplaçament van fer saltar la banca al Carlos Tartiere d'Oviedo (0-1), la primera de les dues victòries consecutives que encadenen ara –en l'última jornada van vèncer el Rayo (2-0).

El gol els gira l'esquena

Un dels principals problemes que persegueix l'Alcorcón des de l'inici de la temporada és la falta de punteria de cara a gol. Els madrilenys han fet 27 dianes en total –20 a casa, cinc dels quals en un sol partit, contra l'Oviedo (5-1), i només set a domicili–. D'aquests gols, David Rodríguez, que en els dos darrers partits ha perdut la confiança del seu tècnic i no ha disputat cap minut, n'ha marcat onze, el 41 %.

La davallada de les estadístiques de cara el gol dels homes de segona línia, com ara Óscar Plano –autor de només dues dianes aquest curs, però de vuit la temporada passada–; Kadir, fitxat en el mercat d'hivern procedent del Getafe; Owona, procedent del Villanovense, i Bakic, procedent de l'Sporting de Braga, tots tres amb un protagonisme força elevat des de la seva arribada

Defensivament, el conjunt de Santo Domingo no presenta uns registres dolents (40 gols encaixats), tot gràcies al caràcter defensiu de l'onze tipus de Velázquez. Fede Vega, Owona, Elgezabal, el veterà David Navarro, el saltenc Toribio i Bellvís formen part del nucli més defensiu d'un equip que, tot i lluitar per no descendir, és complicat de superar.

HISTORIAL A 2A A

L'Alcorcón sempre s'ha classificat en la primer meitat de la taula i ha jugat dos ‘play-off'

PÈSSIM VISITANT

Els madrilenys han guanyat dos matxs a fora, un dels quals, l'últim, al Carlos Tartiere (0-1)

PROBLEMA OFENSIU

El conjunt groc ha fet només 27 gols aquest curs, 36 menys que el Girona (63)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)