3a divisió FEF

Un equip camaleònic

Fase d'ascens a segona B. Peralada. El Móstoles, el millor equip a domicili del seu grup, és capaç d'adaptar-se a qualsevol sistema de joc i de vegades fins i tot juga sense un punta pur

Des de dilluns a la tarda, el Peralada està estudiant el seu rival en la primera eliminatòria d'ascens a segona B, el Móstoles, un equip que de ben segur no posarà les coses gens fàcils als peraladencs. El conjunt dirigit per Iván Ruiz, quart classificat del grup 7, ha estat el millor equip a domicili de la seva lliga i, de fet, ha sumat més punts a camp contrari (35) que no pas a com a local (27). Al Móstoles li va costar arrencar a l'inici (una sola victòria en les primeres set jornades), però a poc a poc va aconseguir entrar en una gran dinàmica de resultats que el va fer transitar a cavall de les dues primeres posicions. Només una mala ratxa al final del campionat regular (tres empats en els últims quatre duels) va fer que els madrilenys baixessin fins al quart lloc, en part també per culpa de diverses lesions que van afectar l'equip, entre les quals la de Gerardo Berodia, pitxitxi amb 17 gols i líder i capità del Móstoles. L'experimentat jugador –va arribar a jugar a segona A amb el Lugo i també a la primera divisió de la lliga boliviana– està tocat i ara mateix és dubte per al partit de diumenge (a les 12 h, a El Soto).

Adaptabilitat

Gran part de l'èxit del Móstoles –jugarà per primera vegada en la seva història una eliminatòria d'ascens a segona B, com també el Peralada– rau en el treball col·lectiu i en la solidesa que ha demostrat l'equip en tots els escenaris. Amb un bloc gairebé tot nou –només Fratelli va continuar respecte del curs passat– que ha ajuntat experiència i joventut (la mitjana d'edat és de 24,6 anys), el Móstoles es caracteritza per ser un equip físic, intens i molt ben posicionat al terreny de joc, capaç de sentir-se còmode tant amb la pilota als peus com sortint al contraatac i que demostra una habilitat camaleònica sempre molt difícil de contrarestar pel rival.

L'equip d'Iván Ruiz, que sol pressionar els rivals des de ben amunt, també ha practicat diversos sistemes de joc al llarg de la temporada, depenent de les necessitats de cada partit. En aquest sentit, el Móstoles tant s'ha mostrat com un equip ofensiu i letal en atac –va marcar sis gols al camp del Leganés B (2-6) i cinc al del Villaverde (0-5)– com també un bloc més compacte i sense cap davanter centre pur en l'onze titular. Quan això ha passat, el tècnic ha acostumat a utilitzar Berodia en punta, ja que tot i tenir 35 anys, el futbolista encara marca diferències gràcies a la seva magnífica cama esquerra. Carlos Bravo, Gonzalo Ónega i Diego Hernández, Barri, són alguns dels altres jugadors destacats del conjunt blau, que contra el Peralada espera comptar amb el suport massiu de la seva afició a El Soto.

CÒMODES A FORA

Porters
David SIERRA
33 anys
AITOR González
22
Defenses
Álvaro CORRAL
20
David ANDÚJAR
25
Luis Fernández, ‘FRATELLI'
24
Sergio Sardina, ‘SARDI'
29
IVO Carosini
25
Diego DE PEDRO
25
SAMUEL Pedrero
24
Migcampistes
DAVID Rodríguez
25
Sergio BERMEJO
19
Alberto LOZANO
23
NACHO Gil
24
Diego Hernández, ‘BARRI'
21
Davanters
Carlos Sáez, ‘CHARLY'
26
DIEGO Campos
20
IVÁN BUENO
22
Gonzalo ÓNEGA
32
Gerardo García BERODIA
35
Carlos BRAVO
24
BORJA Acha
22
LUIS CARLOS Martínez
21
Entrenador
Iván Ruiz
37

UN RIVAL DUR

Els d'Iván Ruiz se senten còmodes tant amb la pilota com al contraatac, sempre intensos i pressionant a dalt
El Móstoles està pendent de l'estat físic de Berodia, pitxitxi del seu equip amb 17 gols, que és dubte

EL CRAC, TOCAT

35
punts a domicili
ha sumat el Móstoles en el grup setè de tercera, més que no pas com a local (27).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)